Loch Nessin hirviö webkamerassa

Havaintopäivämäärä: toukokuun 14. 2020 14:37 Havaintopaikka: Loch Ness, Skotlanti

Olen katsellut Loch Nessin webkameraa ajoittain usean päivän ajan. Tämä oli ensimmäinen kerta kun olen nähnyt mitään tällaista. Pitkä musta esine ui syvyyksiin. Kamera kuvasi vain 23 sekunnin ajan sitä, mutta se vaikuttaa legendaariselta Loch Nessin hirviöltä. Tämä alue näyttää lyhyeltä pätkält, mutta itse asiassa se on noin 30-40 metriä pitkä. Erittäin epätavallista, ja ajattelin että postaisin sen tänne niin saatte itse pähkäillä mikä se on. Ehkäpä Loch Nessin hirviö on edelleen hengissä ja voi hyvin. Se on vain saattanut herätä talviunilta syvyyksistä.

Monilla eläimillä on pitkä elämä… esimerkiksi kilpikonna voi elää 152-vuotiaaksi, ankerias voi elää 150-vuotiaaksi, Grönlannin hai voi elää 275-vuotiaaksi, ja jotkut merikilpikonnat voivat elää 500-800 vuotta. Joten tämä olento syvällä vedessä voi elää erittäin pitkään.

Scott C. Waring  

  Artikkelin julkaissut ET Data Base  

Yksi vastaus artikkeliin ”Loch Nessin hirviö webkamerassa”

 1. Webkameran kuvanlaatu heikko, mutta jokin pitkä olento siellä pinnan allaselvästi liikkuu. Samaa mieltä päätoimittajan kanssa että monilla eläimillä onpitkä elämä. Tämä ns. Loch Ness järven hirviö voisi olla luonnolliselta selitykseltään jokin muinaisaikainen meri lisko, joka on jäänyt Loch Ness järven vangiksi Skotlantiin kun merivesi on laskenut matalammalle tasolle ja sulkenutkyseisen muinaisen meril iskon pääsyn takaisin mereen.

  Vuonna 1933 maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen nousseen kertomuksen mukaan järven syvyyksissä ui kookas ja pitkäkaulainenmerieläin, joka muistuttaa ulkomuodoltaan joutsenliskoja. Hirviöstä on kuitenkin tehty havaintoja jo 500-luvulta lähtien, joten ”Nessiellä” on takanaan pitkä historia. Joutsenliskoja ui merissä viimeksi ennen liitukauden joukkosukupuuttoa, jokatapahtui 66 miljoonaa vuotta sitten.

  Väite siitä, että yksittäisessä järvessä Skotlannissa eläisikymmeniä miljoonia vuosia sitten sukupuuttoon kuollut eläin, on epäuskottavavarsinkin luotettavien tieteellisten havaintojen puuttuessa.

  Tämä on valtavirta tieteelle tyypillistä että juuri mikään epämääräinen ei ole mahdollista. Tieteellisiä havaintoja erittäin vaikea myös saada kun LochNess järvi on suuri ja syvä, sekä sameavetinen.

  Tehtävä saada mahdollinen pitkäkaulainenmeril isko etsimällä näkyviin on vaikea ja siksi saada kunnollista näyttöä otuksesta,j oka siellä yksittäisten havaintojen mukaan uiskentelee yhä edelleen.

  Ensimmäisetväitetyt havainnot Skotlannissa Loch Nessin järven syvyyksissä piileskelevästä hirviöstä ovat peräisin jo 500-luvulta. Pähkäilyä siis riittänyt asian tiimoilta erittäinkin pitkään ja ei ota loppuakseen millään vieläkään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.