Hävittäjälentäjä peräänkuuluttaa tieteellisempää lähestymistapaa UFO-tutkimukseen

UFO-havaintojen lisääntyminen on ollut monien spekulaatioiden kohteena viime vuosina. Kaupallisten pilottien ja sotilaslentäjien tekemät UFO-havainnot ovat saaneet kansan huomion. Vaika kansa on ollutkin kiinnostunut näistä omituisista kohtaamisista, varsinaisten vastausten puute on johtanut erilaisiin salaliittoteorioihin.

Entisen hävittäjälentäjän ja Amerikan ilmailuinstituutin (AIAA)  UAP-integraatiokomitean (UAPIOC) johtajan mukaan tarvitaan tieteellistä lähestymistapaa UFO-mysteerin ratkaisemiseksi. Hän uskoo, että stigma näiden ongelmien ympärillä tulisi lopettaa, jotta asian käsittelyssä voitaisiin mennä eteenpäin.

ufo-plane

Ryan vastaa Wall Street Journalin kolumnistin Holman Jenkinsin tekstiin, jossa hän väittää, että valtio on salaa kehittämässä laser-ohjelmaa, jota voitaisiin käyttää ampumaan avaruusolentoja. Hän kritisoi myös väitettä siitä, että on olemassa jonkinlainen salaliitto, ja että he toppuuttelisivat tieteentekijöitä ja pilotteja astumasta esiin UAP-informaation kanssa.

Tiedän ensikädeltä että stigman pelko on iso ongelma, koska olin ensimmäinen pilotti aktiivipalveluksessa, joka tuli julki UAP-havaintojen kanssa, eikä se ollut helppoa”, Ryan kirjoittaa. “IOlen nähnyt mystisiä kohteita tutkassa itsekin ja olen puhunut pilottien kanssa, jotka ovat kokeneet lähikohtaamisia mystisten kohteiden kanssa itäisellä merialueella (Atlantilla), joissa tehtiin vaarallisia väistöliikkeitä ja pakollisia turvallisuusraportteja. Puhuin näistä asioista julkisesti vuonna 2019 — suurella henkilökohtaisella riskillä minulle sekä ammatilleni — koska asialle ei tehty mitään.

Ryanille ei ollut helppoa astua esiin ja kertoa kokemuksistaan UAP-asioissa, sillä hän tiesi, että muut pilotit olisivat haluttomia tekemään samoin. Pelko naurunalaiseksi ja syrjäytetyksi joutumisesta on ymmärrettävää, sillä tämä on reaktio jokaiseen raportoituun omituiseen havaintoon taivaalla. Kuitenkin, tämä stigma on pysynyt näihin päiviin asti, ja esiin astuvat ihmiset, joilla on tällaisia kertomuksia, usein saavat hullun leiman.

On erittäin tärkeää, että kansa ei yritä sivuuttaa kokeneiden pilottien todistuksia, jotka ovat raportoineet nähneensä UFOja. Ryanin mukaan asian sivuuttaminen tai perättömien väitteiden esittäminen ilman minkäänlaisia todisteita ei ole hyväksyttävää. Hän uskoo myös, että niin tekemällä saattaa uhata koko maan ilmailualan turvallisuutta.

Yhdysvaltain kongressille kesäkuun 25. päivänä 2021 annetussa julkisessa raportissa ODNI esitti, että UAP:t ovat uhka kansalliselle turvallisuudelle, ja että niillä on potentiaalia vaikuttaa lentoturvallisuuteen. Useimmat havainnot, joita on raportoitu virastolle, on selitetty ihmisten aikaansaamina tai luonnollisina ilmiöinä. Kuitenkin, pieni määrä jää jäljelle, joita ei ole kyetty selittämään.

Ryan ja UAPIOCin jäsenet ovat keskittyneet näihin tapauksiin johtuen niiden potentiaalisesta vaikutuksesta kansalliselle turvallisuudelle ja ilmailuturvallisuudelle. American Institute of Aeronautics and Astronautics (AIAA) on perustanut komitean tutkimaan ja kouluttamaan kansaa UAP-ilmiöiden aiheuttamista potentiaalisista riskeistä. Komitea koostuu eri alojen asiantuntijoista, kuten akateemikoista, sotilaslentäjistä ja tutkainsinööreistä.

On tärkeää tunnustaa niiden henkilöiden urheus, jotka ovat astuneet esiin ja kertoneet omista kokemuksistaan. AIAA UAPIOC -komitea on myös kirjava jäseniensä taustoilta ja osaamiseltaan. Heidän työnsä on auttaa kehittämään parempi ymmärrys ilmiöstä.

 

Artikkelin julkaissut Latest UFO Sightings

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.