Ihmiskokeet lääketieteessä, osa 5

Tämä on viides ja viimeinen osa lääketieteen ihmiskokeiden sarjasta. Aikaisemmat osat: osa1, osa 2, osa 3 ja osa 4.


Vaikka New Yorkin ACS (Administration for Children’s Services) kiistää avoimesti kaikki väärinkäytökset, se ansaitsee tunnustusta siitä, että se on ryhtynyt tutkimaan aiempaa osallistumistaan lääketieteellisiin ihmiskokeisiin ja antanut Vera Institute of Justicen tehtäväksi tehdä riippumattoman tarkastelun. IG Farbenin ”tytäryhtiöt”, kuten nykyaikainen Bayer, ovat myös pyrkineet auttamaan ihmiskokeiden uhreja, vaikka ne kieltävätkin avoimesti yhteytensä IG Farbenin sotarikoksiin. Nämä yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä Saksan hallituksen kanssa korvausrahaston perustamiseksi niille holokaustista selvinneille, jotka ovat joutuneet kokemaan kauhistuttavia lääketieteellisiä kokeita, joita heidän vangitsijansa tekivät heille.

Handscombin It’s My Story -ohjelmassa siteeratun Bayerin tiedottajan mukaan ”yhtiön rahoitusosuus tähän rahastoon oli yli 40 miljoonaa puntaa (yli 70 miljoonaa dollaria)”. Toisaalta, kuten Handscomb huomauttaa, jotkut holokaustin uhrit ovat joutuneet kampanjoimaan saadakseen rahaa tästä rahastosta vuosikymmeniä. Esimerkiksi Palmer taisteli korvausten saamiseksi 28 vuotta, mutta ei saanut viranomaisilta mitään, ennen kuin hänen tarinansa sai huomiota tiedotusvälineissä. Handscomb kirjoittaa: ”Viikkojen kuluessa siitä, kun BBC otti yhteyttä viranomaisiin, Zoe sai Saksan korvausrahastosta hieman yli 2 000 punnan (noin 3 500 dollarin) suuruisen shekin.”

Toisin kuin ACS ja Bayer, SFBC ei myönnä väärinkäytöksiä ja yrittää vaientaa koehenkilöt. Bloombergin alkuperäisen huumekokeilusta kertovan artikkelin kirjoittajien Evansin ja Michael Smithin 20. marraskuuta ilmestyneen Seattle Timesin artikkelin mukaan SFBC uhkaili kolmea koehenkilöä, joita he olivat haastatelleet Bloombergin sarjaa varten. Uhattujen, nyt nimettömänä pysyttelevien osallistujien mukaan SFBC laittoi heidät pian Bloombergin artikkelien julkaisemisen jälkeen erillisiin huoneisiin SFBC:n virkamiesten, kuten toimitusjohtaja Arnold Hantmanin, kanssa. Hantman käytti heitä eristyksissä pitäessään kirosanoja ja kertoi ulkomaalaissyntyisille osallistujille, että hän soittaisi Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriöön ja karkottaisi heidät, jos he eivät suostuisi allekirjoittamaan lausuntoja, joissa sanottiin, että heitä haastatelleet Bloombergin toimittajat eivät olleet selvästi sanoneet, että he julkaisisivat artikkelin tai käyttäisivät heidän valokuviaan, mikä heikentäisi Bloombergin paljastusten uskottavuutta. Vaikka koehenkilöt allekirjoittivat lausunnot, he kertoivat Smithille ja Evansille, että he tekivät niin vain pelätessään joutuvansa pidätetyksi ja karkotetuksi ja että he olisivat valmiita kertomaan tarinansa Yhdysvaltain senaatin tutkijoille.

SFBC kiistää Bloombergin artikkeleissa ”Lääketeollisuuden ihmiskokeet peittävät alleen kuoleman, vammat, vaatimustenmukaisen FDA:n” ja ”Miamin testikeskus houkuttelee köyhiä maahanmuuttajia ihmiskoekaniineiksi” esitetyt tiedot. SFBC:n puheenjohtaja Lisa Krinsky sanoi puhelinkonferenssissa artikkeleista: ”Noin 99 prosenttia SFBC:tä koskevista tiedoista on täysin väärennetty, ja jäljelle jäävä yksi prosentti on täysin väärin lainattu.”

Jos SFBC:n virkamiehet todella uhkailivat testitutkimukseen osallistujia, se on vääryys vääryyden päälle. Kuten Philadelphiassa sijaitsevan Pennsylvanian yliopiston bioetiikkakeskuksen johtaja Arthur Caplan selitti Seattle Timesin artikkelissa: ”On selvästi ylivoimaista kiusata ja pakottaa ihmisiä, koska he ovat ilmoittaneet eettisistä rikkomuksista. On yksinkertaisesti kauhistuttavaa yrittää peitellä väärinkäytöksiä näillä toimilla.”

Vaikka lääketieteelliset ihmiskokeet ovat arvokas osa tiedettä, niiden eettisyys on parhaimmillaankin kyseenalaista. Tästä syystä on tärkeää, että Office for Human Research Protections, Vera Institute of Justicen kaltaiset järjestöt ja ihmisoikeusaktivistiryhmät varmistavat, että koehenkilöitä ei käytetä hyväksi, varsinkin kun koehenkilöinä on lapsia, maahanmuuttajia, köyhiä ja muita ryhmiä, jotka ovat erityisen alttiita hyväksikäytölle. Inhimillisyys ja yleinen etu olisi aina asetettava voiton tavoittelun edelle.


Historioitsijat viittaavat yleensä natsi-Saksan IG Farbeniin huonon lääketieteen ruumiillistumana, jossa tehtiin rutiininomaisesti kauhistuttavia lääketieteellisiä kokeita viattomilla siviileillä. Useimmat ihmiset hyväksyvät IG Farbenin historian todeksi, mutta samat ihmiset ovat haluttomia myöntämään, että nykypäivän lääketeollisuus ei ole vain suoraan IG Farbenin jälkeläinen, vaan se noudattaa edelleen monia samoja epäinhimillisiä käytäntöjä.Tässä vertailukaaviossa tarkastelemme lähemmin natsi-Saksassa tehtyjen lääketieteellisten kokeiden ja nykypäivän Big Pharman käytäntöjen yhtäläisyyksiä Yhdysvalloissa. Ajat ovat muuttuneet, ja lääketieteellisillä kokeilla on kauniimmat kasvot, mutta kyse on edelleen samasta kauhistuttavasta käytännöstä, jossa yhteiskunnan haavoittuvimpia kansalaisia käytetään hyväksi suoranaisiin rikollisiin lääkekokeisiin.

Silloin: Natsi-Saksa On yhtä kuin
Nyt: Yhdysvallat
IG Farben = Big Pharma
The American Chemistry Council
Keskitysleirit = Kokeelliset lääkeaineiden testauskeskukset

New Yorkin lastenkodit (1980-luvun lopulla ja 1990-luvulla) EPA:n ehdotettuun CHEERS-tutkimukseen: Terveyskeskukset Duvallin piirikunnassa, Floridassa.

SS-lääkärit = ”Huonosti koulutetut ja lisenssittömät lääkärit”

New Yorkin lastenkotien työntekijät

Keskitysleirivangit (juutalaiset, lapset, mustalaiset, homoseksuaalit, mielisairaat ja kehitysvammaiset) = Huumausainetestien koehenkilöt (köyhät ihmiset – mukaan lukien köyhien perheiden lapset, orvot ja sijaishuoltolapset; maahanmuuttajat; mielenterveysongelmaiset ja mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt, jotka eivät pysty pitämään vakituista työpaikkaa).

CHEERS: Pienituloisiin vähemmistöperheisiin syntyneet lapset.

Keskitysleirien tieteentekijät, jotka pakottivat vankeja syömään pillereitä ja käyttämään pulvereita, tai yksinkertaisesti vain piikittivät heitä = Potentiaalisille koehenkilöille annetaan ”tietoon perustuvana suostumuksena” pitkiä lomakkeita, jotka on kirjoitettu kielellä, jota he eivät välttämättä ymmärrä (joko siksi, että he ovat maahanmuuttajia, tai siksi, että ne on kirjoitettu epäselvällä teknisellä jargonilla).

New Yorkin lastenkodeissa: Pakotettiin lapset, jotka eivät suostuneet ottamaan kokeellisia AIDS-lääkkeitä, syöttämällä heille lääkkeitä vatsaan asetettujen letkujen kautta.

Koehenkilöille ”maksettiin” heidän kehojensa käytöstä sillä, että he saivat elää = Bloombergin toimittajien Evansin ja Michael Smithin mukaan kokeellisiin huumekeskuksiin menevät koehenkilöt maksoivat kehonsa käytöstä ”niinkin vähän kuin 25 dollaria päivässä tai jopa 6900 dollaria seitsemältä kuukaudelta”.

EPA:n ehdottamaan CHEERS-ohjelmaan osallistuville pienituloisille perheille: 970 dollaria, ilmainen videokamera, t-paita ja kehystetty arvostustodistus.

IG Farbenin ”tytäryhtiöt” kuten Bayer ovat työskennelleet yhdessä Saksan valtion kanssa perustaakseen korvausrahaston keskitysleirien lääketieteellisistä kokeista selviytyneille, mutta jotkut selviytyjät ovat kokeneet vaikeuksia saada heille kuuluvia rahoja. = SFBC: Kolmea koehenkilöä, jotka paljastivat tiedotusvälineille mahdollisesti hyväksikäyttöä harjoittavan kokeellisen huumetestiteollisuuden yksityiskohdat, uhattiin karkotuksella, elleivät he allekirjoittaisi lausuntoja, joissa he kiistävät tuloksena syntyneiden artikkeleiden paikkansapitävyyden.

New York Cityn ACS: Vaikka ACS:n virkamiehet ovat avoimesti kiistäneet väärinkäytökset, he ovat analysoineet omia arkistojaan etsiäkseen tietoja sijaislapsille tehtyjen kokeellisten AIDS-lääkekokeiden laajuudesta ja eettisyydestä ja antaneet Vera Institute of Justicen tehtäväksi riippumattoman tarkastuksen.

 

 

Artikkelin julkaissut Natural News

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.