Onko Maapallo ontto? Pohjoisnavan mysteeri

Arktisen alueen tutkimusmatkailijat väittävät, että muukalaisten sivilisaatioita on olemassa. Salaperäinen pyörremyrsky on saanut tutkijat ymmälleen.

Mitä tiedämme arktisesta alueesta nykyään? Lämpötilat nousevat siellä kaksi kertaa nopeammin kuin muualla maailmassa. Ja sulavat jäätiköt uhkaavat meitä kaikkia ekologisella katastrofilla. Mutta se on vain pintapuolista…

Kaukana pohjoisessa ei ole vain -70 asteen pakkasia ja upeita revontulia. Se on valtava sotilaallinen rantautumispaikka. Viimeisten 10 vuoden aikana maailman johtavat suurvallat ovat tuskin kyenneet hillitsemään itseään, kun tunku alueelle on niin kova. Ei ole sattumaa, että amerikkalaiset harjoittelevat yhä useammin napapiirin yläpuolella. Ja kiinalaiset laivaavat uusia jäänmurtajamalleja. Näin se on nyt. Ja ilmeisesti niin oli joskus kauan sitten.

Näet sirpaleen yhdestä Gerhard Mercatorin kartoista.

karta Gerharda MerkatoraGerhard Mercatorin kartta

Kartta julkaistiin vuonna 1569. Siellä missä Jäämeren pitäisi sijaita näkyy 4 saarta, jotka sijaitsevat navan ympärillä. Keskellä on valtava vuori. Se näyttää enemmänkin valtavalta pyramidilta. Kartalla se on nimeltään Meru-vuori.

Mutta näitä saaria ei nykyään ole olemassa!

Erehtyikö muinainen oppinut ja loi myyttisen maan? Eräällä saarella on jopa outo kaiverrus: ”Täällä asuu pygmejä, jotka ovat korkeintaan 1,22 metriä pitkiä”. Kuulostaa lainaukselta suositusta fantasiasadusta.

Kartan aitous on kuitenkin vahvistettu. Mercatorilla oli kuva siitä, missä Grönlanti on nyt. Ja se osoitti, että kyseessä oli kaksi erillistä saarta. Eräs tutkimusretkikunta vahvisti, että jääpeitteen alla oli kaksi erillistä saarta.

Mutta miksi muinaisessa kartassa Pohjoisnapa on kuvattu ilman tuttua lumipeitettä? Oliko ilmasto täysin erilainen menneisyydessä?

Salaperäinen pyörre

Igor Sokolov, Protohistoriallisen yhdistyksen retkiosaston päällikkö, väittää seuraavaa:

Että se oli jonkinlainen maailmanlaajuinen hydraulinen järjestelmä. Tämä johti siihen, että vesi virtasi keskelle, kohti Meru-vuorta. Siellä oli käynnissä eräänlainen veden kiertokulku. Vesi virtasi niin sanottuun ”säiliöön” maan sisällä. Siellä sitä lämmitettiin ja se tuli taas ulos. Tämä lämmittää valtamerten vesiä ja estää jääpeitteiden muodostumisen. Tätä näemme parhaillaan Etelämantereella.

Tämä ei kuitenkaan ole suurin mysteeri, joka vaivaa planeettamme tutkijoiden päätä.

Jäämereen virtaavan ja sieltä lähtevän veden määrä on edelleen ratkaisematon mysteeri.

Jäämerta ruokkii kolme virtausta:

  • Yksi niistä tulee Atlantilta. Se on 298 000 kuutiokilometriä vuodessa.
  • Toinen tulee Tyynestä valtamerestä: 36000 kuutiokilometriä.
  • Kolmas on Alaskan ja Siperian makeaa vettä: 4000 kuutiokilometriä.

Napa-altaaseen tulee vettä 338 000 kuutiokilometriä. Ja kaikki tämä vesimassa poistuu Atlantin kautta. Tai oikeastaan koko määrä ei poistu. Vain 63000 kuutiokilometriä 338000:n kuutiokilometrin sijasta poistuu, eikä tiede tunne muita paikkoja, joista vesi voisi poistua. Mutta silloinhan vedenpinnan täytyisi nousta vääjäämättä. Miksi näin ei tapahdu?

Minne tämä vesi oikein menee?

Fysiikan lakien mukaan veden on mentävä jonnekin. Joten se valuu jonnekin. Ja jos emme näe minne, niin tulee mieleen, että se menee maan alle. On loogista olettaa, että valtavan pyörteen on määräajoin synnyttävä Jäämerelle, kun ylimääräinen vesi valuu pois. Ja tällainen pyörre on olemassa!

Katsokaa tätä kosmista tilannekuvaa…

водоворот в антарктиде

Jotkut tutkijat ovat vakuuttuneita siitä, että navan ympärillä pyörii suuri pyörre. Tämä pyörre melkein tappoi Neuvostoliiton naparetkikunnan. Vuonna 1968 amerikkalainen meteorologinen satelliitti ESSA-7 otti nämä salaperäiset kuvat. Se jätti tutkijat ymmälleen.

инопланетные цивилизации

Ja tämä kuva on otettu vuonna 1987. Voit nähdä, kuinka ilmamassat vetäytyvät napa-alueelle suurella nopeudella.

tajny antarktidy

Jäämeressä ajoittain esiintyvän valtavan pyörteen olemassaoloa tukee toinenkin anomalia. Se on tuttu naparetkeilijöille. Se on pohjoisen pallonpuoliskon Suuri Pohjoisen Onkalo. Se ei koskaan jäädy. Ja se on edelleen mysteeri.

On vain yksi syy, miksi vesi ei jäädy tässä paikassa… Jättimäinen pyörre rikkoo jään ja estää sitä jäätymästä.

 Инопланетные цивилизации

On mahdollista, että muinaisina aikoina planeetan navoilta oli pääsy aliseen maailmaan.

Avaruusolentojen sivilisaatiot

Jotkut tutkijat uskovat, että nykypäivänäkin avaruusolennot mahdollisesti käyttävät näitä käytäviä. Tätä liikennettä tarkkaillaan tänäkin päivänä.

inoplanetnye civilizacii

On mahdollista, että kaukaisessa menneisyydessä Maan sivilisaation ja kosmisen sivilisaation välillä oli konflikti. Tämän planetaarisen katastrofin seurauksena Maan sivilisaatio tuhoutui lähes kokonaan. Ja toisen maailman olennot alkoivat käyttää planeettaamme mineraalien lähteenä. Näin ollen tärkeimmät tukikohdat ja kaupungit rakennettiin maan pinnan alle.

инопланетная цивилизация

Kauan odotettu kontakti toiseen sivilisaatioon voi osoittautua hyvin erilaiseksi kuin mitä olimme kuvitelleet. Pohjois- ja etelänapojen muinaiset mysteerit eivät vieläkään kiirehdi paljastamaan salaisuuksiaan.

Lisäksi me emme selvästikään ole tervetulleita.

Ja he kohtelevat meitä kutsumattomina vieraina. Siksi ihmiskunnalla ei ole kiirettä maalata kartan valkoisia kohtia siksi mitä ne todellisuudessa ovat.

 

Artikkelin julkaissut Info Molnia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.