Sähkömagneettisen säteilyn terveysvaikutukset

Muutin Sacramenton lähiöistä San Fransiscoon. Aiemmin nautin auringosta ja ulkona olosta. Uin, pelasin palloa ja nautin päivistä järven ja joen rannalla. San Fransisco on eri maata. Se on kylmä. Ja niin kova tahti. Huomasin, että olin jatkuvasti sisällä, istumassa, matkalla töihin ja töissä. Nyt päivät ovat keinovaloa, vain vähän liikuntaa ja helppoa pikaruokaa. Tämä oli minulle täysi tuhon resepti. Se alkoi päänsärystä. Sitä oli koko ajan. Olin aina nestehukassa, väsynyt ja kuitenkaan en saanut unta. Sitten paino alkoi pudota, hiukset lähtivät päästä ja muutakin. Nämä kokemukset saivat minut kouluttautumaan siitä mitä oikein minulle tapahtui, miten kehoni toimii, mitä se tarvitsee ja missä ympäristössä oikein elin. Olen lopulta kiitollinen tästä oman kehoni löytämisestä. Ei vain siksi että tarvitsin sitä omassa elämässäni, vaan koska myös ympäristömme, ruokavaliomme, farmasian tiedot ja käyttäytyminen muuttuvat, ja niillä on mittavia vaikutuksia terveyteemme, onnellisuuteemme ja jopa persoonaamme. Joten alla on joitain asioita, joita olen ottanut elämässäni käyttöön, pysyäkseni terveenä San Fransiscon kaltaisessa paikassa.

Se ei kaikki ole pelkästään ajatuksia (filosofiani kehittyminen)

“Terveys on mielentila” on idea, jota olen kuullut paljon. Mutta haluaisin väittää päinvastaista. Tajusin tämän ensin omalla kohdallani, kun ahdistus ja impulsiivisuus vähenivät kun ryhdyin ketoruokavaliolle [R, R] ja aloin syömään magnesiumia [R, R].

Kirja Deep Nutrition mainitsee, että kun katsoo gasellia tai seepraa tai kirahvia, ne ovat kaikki kauniita. Luonnosta ei löydy läskejä tai kaljuuntuvia kirahveja. Kirjoittaja tri. Shanihanin mukaan,

“Minkä tahansa lajin kauneus, myös ihmiskunnan, ei ole geenilottoa jossa pitää voittaa. Kauneus on matemaattista pitäytymistä vuosisatojen evoluution täydellisyydessä.“

Kauneuden ei pitäisi olla harvinaista. Joten kun teollisten rasvojen, kuten kasvirasvat ja margariinit, käyttö alkoi yleistyä, se aiheutti soluproteiinin toiminnan häiriintymistä [R] tai kun sähkömagneettista säteilyä alkoi olla enemmän, se aiheutti kaikenlaista fyysistä [R] ja psyykkistä [R] ongelmaa, tai kun kulttuurimme ei enää saanut luonnollisella tavalla aurinkoa alkoi esiintyä neurodegeneratiivisia sairauksia [R, R, R], tällöin meille on olennaista päivittää mentaalista viitekehystämme siitä mitä terveys on ja minne katsoa kun terveys pettää.

Me sosiaalisina ja aivot omaavina eläiminä tuppaamme pitäytymään ideassa, että kun meistä tuntuu pahalta, sen on pakko johtua siitä että meillä on jokin huonosti henkilökohtaisissa suhteissamme tai siinä miten me ajattelemme. Se muistuttaa minua zenbuddhalaisesta tarinasta. Mies etsi katulampun valossa pimeältä kujalta avaimiaan. Joku tulee hänen luokseen ja kysyy “mitä teet?”. “Etsin avaimiani”, mies sanoo. “Ai okei, anna kun autan, mihin pudotit ne?”. Mies osoittaa kujalle ja sanoo “tuonne”. “Miksi etsit niitä sitten täältä?”, “Koska valo on täällä”.

Näkymättömät asiat, jotka hiljaa ylläpitävät terveyttämme eivät vaadi ajatusta tai edes ymmärtämistä. Joten on järkeenkäypää olettaa, että mielemme sivuuttavat ne ja keskittyvät tärkeämpiin asioihin. Mutta noiden hiljaisten tekijöiden, kuten ruoassa esiintyvän runsaan magnesiumin, veden ja suolan määrän hävittyä, me joudumme miettimään uudelleen mikä on tärkeää. Ei ainoastaan terveydellemme, sillä magnesium on elintärkeä aine, jota yli 300 biologista prosessia tarvitsee ihmiskehossa, vaan myös meitä tukevan ekosysteemin terveydelle. Magnesiumia ei ole riittävästi, koska viljellään liian yksipuolisesti, maaperä ehtyy ja moderni ruokavaliomme muuttuu. Se on ongelma niille, jotka tarvitsevat magnesiumia ja eivät saa sitä, ja se on ongelma elämälle, kun ympäristö muuttuu niin nopeasti, että meidän kaikkien terveys on rapautumassa.

Masentaako tai ahdistaako sinua? Sille voi olla myös fyysisiä syitä.

Masentuneet potilaat, joilla on enemmän merkkejä tulehduksesta kehossa, eivät ole yhtä responsiivisia hoidoille, ja useissa tutkimuksissa masennuksen terapiahoito on havaittu olevan yhteydessä matalampiin tulehdusvasteisiin. Alustava data potilailta, joilla on tulehdussairauksia, sekä myös muuten terveiltä masennuspotilailta viittaa siihen, että tulehdussytokiinien tai niiden signaloinnin estäminen voi parantaa mielialaa ja parantaa perinteisen masennuslääkityksen hoitovastetta.

Inflammation and Its Discontents: The Role of Cytokines in the Pathophysiology of Major Depression

Unettomuudesta kärsivien ja hyvin levänneiden koehenkilöiden tutkimuksessa tutkijat saivat selville, että unenpuutteesta kärsivien aivoissa oli korostunutta aktiviteettia alueilla, jotka käsittelevät uhkia, ja vähemmän aktiviteettia alueilla, jotka rohkaisivat sosiaaliseen kanssakäymiseen. Ihmiset, joille näytettiin videoita unenpuutteesta kärsivistä ihmisistä, kokivat enemmän vieraantuneisuutta, mikä viittaisi siihen, että antisosiaaliset tuntemukset tarttuvat ihmiseltä toiselle. Tämä on ensimmäinen tutkimus, joka näyttää kaksisuuntaisen suhteen unenpuutteen ja sosiaalisen eristäytymisen välillä.
University of California Berkeleyn tutkimus

Sähkömagneettisen säteilyn (EMF) terveysvaikutukset

Jos olet kuten minä tämän polun alkuvaiheilla, termi EMF voi olla uusi. Tai tiedät mitä se tarkoittaa, mutta epäilet että EMF-säteily kuten puhelinsäteily tai kodin sähkölaitteet tai magneettikentät vaikuttaisivat mitenkään. Ne vaikuttavat. Joten tämä osio on omistettu tieteellisille tutkimuksille.

 • Kotoa, puhelimista ja Wifi-laitteista löytyvät EMF:t voivat vaurioittaa DNA:ta [R, R, R].
 • Säteily aiheuttaa autismia [R, R].
 • Säteily aiheuttaa hedelmättömyyttä ja heikentää sperman laatua [R, R, R, R, R].
 • Säteily voi avata veriaivonesteen [R, R].
 • Säteily voi aiheuttaa syöpää [R, R].
 • Säteily aihettaa unihäiriöitä/unettomuutta [R, R, R, R, R].
 • Säteily aiheuttaa päänsärkyä [R, R, R].
 • Säteily aiheuttaa masennusoireita, väsymystä, keskittymishäiriöitä, hermokipua
 • Säteily aiheuttaa muistihäiriöitä, huimausta, ruokahalun menetystä, painonpuhodtusta, ahdistusta,
 • Pahoinvointia, kroonista kipua [R, R, R, R].
 • Ihon polttelua ja EEG-muutoksia.

  Voit lukea 5G:n vaaroista täältä.

guidelines and effects.png

Ylläoleva graafi näyttää EMF-vaikutukset tieteellisistä tutkimuksista, miten ne vertaantuvat tehotiheyksiä rajoittaviin säännöksiin eri valtiollisissa elimissä.

Kaikki EMF:t eivät ole samanarvoisia. Ja niiden vaikutukset ovat yhtä moninaiset kuin ne itsekin ovat. Yleisesti on hyväksyttyä, että pulssimaiset EMF:t, kuten vaikka läppäreistä, reitittimistä ja kännyköistä lähtevät datapaketit, kuten myös huonosti vedetyt kotisähköt vaikuttavat biologisesti negatiivisemmin kuin hitaat aallot tai jatkuvat kentät. Likaista sähköä esiintyy silloin, kun kodin sähköistys ei ole kunnolla maadoitettu, suojattu tai kaapeloitu. Ilmassa kulkevat signaalit ja kytketyt sähkölaitteet voivat myös yhdistellä korkeataajuisia aaltoja normaalin 60 hertsin kotisähkön kanssa ja tällä on dokumentoituja negatiivisia vaikutuksia [R, R, R, R].

NIH Article By Martin Pall [R]

Kaikki kuvassa olevat tutkimusviitteet löytyvät ylläolevasta linkistä. Tämä ja tämä ovat myös hyviä lähteitä. Jos olet skeptinen tai kiinnostunut, ja sinusta tuntuu että voisit kaivata buustia terveyteesi, tee kokeiluja. Hanki vaikka Oura-sormus, laita sähköt pois huoneestasi, laita kännykkä pois päältä ja sammuta Wifi-reititin nukkuessasi ja katso paraneeko unen laatu. Voit yllättyä. Voit kokeilla myös EMF-mittaria ympäristön visualisointiin. Katso tämä jos kiinnostaa.

EMF-vaikutusmekanismit (jänniteohjatut kalsiumkanavat)

EMF:t on otettu vasta hiljattain WHO:n B-luokan karsinogeenien joukkoon, samaan kategoriaan lyijyn ja raskasmetallien kanssa. Syy EMF:n liittyville ristiriitaisille uskomuksille on ymmärrys aiemmista vaikutusmekanismeista. EMF:t tällä hetkellä jaetaan kahteen kategoriaan: ionisoivaan ja ei-ionisoivaan säteilyyn. Tämä viittaa siihen onko säteilypartikkelilla riittävästi energiaa sysätä elektroneja pois kiertoradoiltaan sen törmätessä atomiin, ja näin lämmittää kudoksia, kuten useimmat röntgensäteet tekevät. Useimmat EMF-altistuksen muodot (Wifi, kännykät, läppärit) ovat ei-ionisoivaa säteilyä, ja sen on aiemmin ajateltu olevan turvallista. Nyt on huomattu, että ionisoivan säteilyn pahimmat haittamekanismit esiintyvät myös ei-ionisoivalla säteilyllä. Voit lukea lisää täältä.

Hiljattain Martin Pall, Washington State Universityn professori ja tutkija, teki urotyön kartoittaessaan ei-ionisoivan säteilyn biologisia vaikutuksia jänniteohjattujen kalsiumkanavien (VGCC) aktivaatioon. [R]. VGCC:t ovat kanavia, jotka säätävät kalsiumin virtaa sisään ja ulos soluista. Kun kalsium tulee soluun, käynnistyy erilaisia fysiologisia vasteita. Tämä mekanismi on mukana hormonien erittymisessä, lihasten supistelussa, synapsien plastisuudessa, geenien transkriptiossa, välittäjäaineiden vapauttamisessa, neuriittikasvussa sekä kalsiumista riipuvien entsyymien aktivoinnissa [R, R, R].

Image by emfanalysis

VGCC:t aktivoituvat solukalvon jännitteestä, kuten ylläolevassa kuvassa näkyy. Se yleensä tapahtuu positiivisesti varautuneiden natriumkanavien avulla [R, R], mutta muunkinlaisia jännitelähteitä on. Tämä aiheuttaa kalsiumionien virtauksen soluun ja stimuloi typpioksidin (NO) ja superoksidin (O2+) tasoja, jotka reagoivat yhdistyen perioksinitriitiksi (ONOO), joka on paljon vahinkoa aiheuttava oksidantti. Myös hydroksyyliradikaaleja syntyy. Tämä on nimeltään NO/ONOO-käytävä. Ja sen tiedetään aiheuttavan vahinkoa mitokondrioille, ytimen ja mitokondrioiden DNA:lle, aiheuttavan nopeutunutta ikääntymistä [R, R, R], kroonista väsymysoireyhtymää (CFS), fibromyalgiaa (FM), monikemikaaliherkkyyksiä (MCS) [R, R, R] ja paljon muuta. (Katso mitokondrioista oma osuutensa)

On olemassa sammutusmekanismeja, jotka pysäyttävät kalsiumsignaloinnin kalsiumin ollessa solun sisällä, kun saavutetaan tietty rajataso, tai kun kanava pysyy auki liian kauan. [R] Mutta pulssimaisen säteilyn, kuten sellaisen jota digitaalisista kommunikaatiolaitteista lähtee, ja likaisen sähkön vuorovaikuttaessa soluihin, solut eivät kykene kytkemään tätä mekanismia päälle, ja ne yrittävät pumpata kalsiumin ulos ja päästä tasapainojännitteeseen ja korjata soluja. Tämä kaikki kuluttaa energiaa ja se on monien sairauksien ja ennenaikaisen vanhenemisen syntymekanismi, mikä tapahtui minulle ja monille muillekin suurten altistuksen kokeneille.

Fakta: Vaaditaan enemmän energiaa rentoutumiseen kuin jännitykseen! Siksi rigor mortis, ruumiin jäykistyminen kuollessa, esiintyy. Ei löydy enää energiaa rentouttaa lihaksia. Rentoutus vaatii jännitettä avaamaan kalsiumkanavat, ja kun kanava on jo avoinna, kalsium virtaa luonnollisesti suuremmasta konsentraatiosta pienempään (solun ulkopuolella on paljon suurempia konsentraatioita kuin sisäpuolella). Kun haluat rentoutua, oikeasti sinulta vaaditaan paljon ATP:ia ja magnesiumia pumppaamaan kaikki kalsium ulos. Joten kun sinusta tuntuu jännittyneeltä, se voi johtua siitä, että sinulla ei ole liikaa energiaa, vaan että sinulla on liian vähän energiaa. Ja siksi magnesiumlisää suositellaan leuan jäykkyyteen, ahdistukseen, kuukautiskramppeihin, unen parantamiseen ja muuhunkin.

Vaikuttaako tämä sinuun?

Käydään läpi biologisia vaikutuksia. Ehkä tunnet niitä jo mutta et tajua. Minulla oli pää kipeä kolme vuotta ennen kuin sain selville syyn… ja syyn löytämisen, tutkimisen ja kokeilujen jälkeen, jos saan päänsärkyä, voin nopeasti helpottaa sitä. Pääsin kolmen vuoden jatkuvasta päänsärystä erittäin lyhyisiin päänsärkyihin. Ja se vaati ainoastaan että tiedän missä vika on. Olen saanut paljon elinvoimaani takaisin sen jälkeen, kun aloin kiinnittää huomiota sähkömagneettisiin kenttiin. Nukun yön paremmin, olen saanut lihasta, olen päässyt aivosumusta, ja minulla on paljon enemmän energiaa nauttia ystävieni seurasta ja haastaa itseäni töissä.

Tässä on joitain sähköyliherkkyyden oireita:

 • lihasjäykkyys, erityisesti leuka ja niska
 • hengityksen pinnallisuus ja vähyys
 • aivosumu / huono keskittymiskyky
 • päänsäryt
 • levottomuus ja ahdistus
 • yhtäkkinen pahoinvointi
 • unettomuus ja univaikeudet
 • ruokahalun katoaminen ja painon putoaminen
 • kuuloherkkyys / tinnitus

Me elämme paljon erilaisemmassa maailmassa kuin hetki sitten, kun puhutaan lajista, jonka selviytymisen säännöt ovat muuttuneet tunnistamattomiksi. Nyt on elintärkeää, että ymmärrämme tämän uuden maailman nyanssit, sen terveyskokeilut meillä ilman lupaamme. Jos tunnet kipua, ahdistusta, olet väsynyt, yksinäinen, uneton, älä tee niinkuin minä tein ja oleta, että tämä on vain uusi normaali ja johtuu ikääntymisestä. Usko pois, sinulla on paljon enemmän voimia ja terveyttä kuin luulet. Ja sinä kyllä voit kääntää ikääntymisen vaikutukset takaisinpäin. Me tarvitsemme liikuntaa, hyvää ruokaa, aikaa ilman kännyköitä ja ulkoilua auringossa, ihomme ja silmämme vaativat luonnonvaloa.

 

Artikkelin julkaissut Electric Wellness

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.