Valmisteluja Apophista varten? HAARP ampui asteroidia radioaalloilla

University of Alaska Fairbanksin (UAF) ja NASAn tieteilijät haluavat tutkia 2010 XC15 -avaruuskiveä ja testata heidän valmistelujaan Apophista vastaan. Apophis on vaarallinen asteroidi, joka voi osua planeettaamme vuonna 2029. Sen uskotaan olevan huhtikuun 13. päivä 2029 10 kertaa lähempänä Maapalloa kuin Kuuta.

HAARP on valtiorahoitteinen tutkimusohjelma, joka tutkii ionosfääriä (ilmakehän aluetta 50-400 kilometriä maanpinnan yläpuolella). Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta jolloin sitä käytetään tutkimaan asteroidia.

Astronomit ovat ampuneet radioaaltoja avaruuteen löytääkseen asteroideja, kappaleita jotka ovat epätavallisen muotoisia, niillä on epätavallinen kulkusuunta, pinnan rakenne ja monia muita ilmiöitä. Tätä tarkoitusta varten he käyttävät radioaaltoja, jonka taajuuskaista on S-kaistalla (2 –  4 GHz) tai X-kaistalla (8 – 12 GHz).

Tutkijat käyttivät HAARPin (High-frequency Active Auroral Research Program) antennijoukkoa ampumaan 9.6 megahertsin radioaaltoja 150-metriseen 2010 XC15 -asteroidiin.

Kiinnostavaa kyllä, 2010 XC15:n luotaamisella tutkijat käyttävät taajuuksia (9.6 MHz), jotka ovat paljon matalammalla ja aaltopituudeltaan pidempiä, koska he eivät halua tutkia asteroidin pintaa. He haluavat tietää mitä sen sisällä on.

Asteroidin sisäosista saatava tieto voi paljastaa yksityiskohtia siitä millaista vahinkoa asteroidi voisi aiheuttaa, ja se voi auttaa tieteentekijöitä miettimään tehokkaampaa vastastrategiaa.

Joulukuun 27. päivä 2022 etäisyys 2010 XC15:n ja Maapallon välillä oli arviolta kaksi kertaa sen verran kuin Maan ja Kuun välinen etäisyys. HAARP ampuu 9.6 megahertsin radioaaltoja joka sekunti tälle etäisyydelle ja prosessi toistetaan aina kerran kahdessa sekunnissa. Tämä testi näyttää voivatko tutkijat tutkia 2010 XC15:a käyttämällä matalia radiotaajuuksia niin pitkällä etäisyydellä. Sitten he voisivat helposti käyttää samaa menetelmää analysoimaan Apophista.

Vaikka vuoden 2029 asteroidi todennäköisesti menee Maapallosta ohi, seuraukset voisivat olla katastrofaaliset mikäli se ei niin tekisi.

Esimerkiksi The Planetary Societyn kirjoittamalla UKK-sivulla lukee, “Apophis aiheuttaisi laajaa tuhoa useiden satojen kilometrien päässä törmäyspaikasta. Vapautunut energia vastaisi yli tuhatta megatonnia TNT:tä, tai satoja ydinaseita.”

Apophis on vain yksi asteroidi. Tulee olemaan muitakin, jotka lentävät Maapallon vierestä tulevaisuudessa. Matalan taajuuden radioaallot voisivat olla keskeisessä roolissa näiden mystisten avaruuskappaleiden koostumuksen ymmärtämisessä ja samaan aikaan auttaa meitä vahvistamaan planetaarista puolustusmekanismia.

Ennen tätä kaikkea HAARP ja sen matalan taajuuden radioaallot joutuvat suoriutumaan ensimmäisestä testistään, mikä on siis jo pidetty joulukuun 27. päivä 2022.

Jos koe onnistui, pulssit saavuttivat asteroidi 2010 XC15:n, joka ohitti Maapallon joulukuun 27. päivä 770 tuhannen kilometrin etäisyydeltä. NASAn ja Alaskan yliopiston tutkijat pingasivat 2010 XC15:a lyhytaaltosignaaleilla saadakseen selkoa asteroidin sisäpuolesta. Sieltä heijastuneista radioaalloista odotetaan vahvistusta Kalifornian ja New Mexicon antennijoukoilta.

Kiinnostavaa kuitenkin, että he haluavat tutkia asteroidin sisäosia, mutta mitä tapahtuu jos he tajuavat asteroidin olevan sisältä täynnä kehittynyttä teknologiaa, avaruusolentojen rakentama ontto avaruusalus, joka on vain naamioitu asteroidiksi, niinkuin vaikka kuuluisa avaruuskivi ‘Oumuamua.

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.