Inka-shamaanin profetia

Idealismi kiilsi hänen silmistään kun tri. Alberto Villoldo kuvasi miten maanjäristyksen takia vuonna 1949 Cuzcon lähellä Perussa olevan luostarin alla maa vajosi, mikä paljasti muinaisen kultaisen Inka-temppelin.

Tämä oli merkkinä Mosoq-profetiasta, ”ajasta joka on ennustettu”, joka tulisi nyt kommunikoida kaikille kansoille.

Tri. Villoldo, psykologi ja lääketieteellinen antropologi, on elänyt ja harjoitellut Q’ero-shamaanien kanssa ja ollut keskeisessä roolissa tuomassa heidän rituaalejaan ja profetioitaan modernin maailman tietoisuuteen.

Q’erot ovat viimeisiä inkoja – 600:n ihmisen heimo joka on etsinyt pakopaikkaa 4 kilometrin korkeudesta paetakseen valloittaja-konkistadoreja.

500 vuoden ajan Q’ero-vanhimmat ovat säilyttäneet pyhän profetian suuresta muutoksesta, ”pachacuti”sta, jossa maailma menisi mullin mallin, harmonia ja järjestys palautettaisiin ja kaaos ja epäjärjestys lakkaisivat.

Q’erot ovat eläneet kylissään Andien vuorilla omassa ylhäisessä yksinäisyydessään, kunnes heidät ”löydettiin” vuonna 1949.

Sinä vuonna Oscar Nuñez del Prado, antropologi, oli festivaaleilla Paucartambossa, Etelä-Perussa, kun hän tapasi kaksi intiaania jotka puhuivat täydellista quechaa, Inka-kieltä.

Ensimmäinen länsimainen tutkimusmatka Q’ero-kyliin tapahtui vuonna 1955.

Neljä vuotta myöhemmin, vuosittaisessa Seulasten paluujuhlassa joka pidetään Andeilla, 70 tuhannen eteläamerikkalaisen pyhiinvaeltajan kokoontumista ihmeteltiin, ja yleisö lähti pois päästäen Q’erot, odottamattomasti ja puettuna inkojen aurinkosymboliin, eteenpäin vuorenhuipulle tehdäkseen tiettäväksi kaikille, että profetioiden aika oli käsillä.

Kansanjoukko otti heidät vastaan ja heille kerrottiin,

”Me olemme odottaneet teitä 500 vuotta.”

Jokin aika sitten Q’ero-vanhimmat matkasivat Pohjois-Amerikkaan täyttämään profetiansa.

Marraskuussa 1996 pieni Q’ero-ryhmä, jossa mukana oli mm. heimon johtaja ja pääshamaani, vierailivat useassa USA:n kaupungissa, mm. New Yorkissa, jossa he esittivät yksityisen seremonian Pyhän Johanneksen katedraalissa.

Shamaanirituaalia ei oltu pidetty 500 vuoteen.

Mutta suoraan niiden kotona, jota symboloivat heidän Inka-esi-isiensä entisiä valloittajia, he jakoivat rituaalinsa ja tietonsa, ei ainoastaan kiinnostuneille länsimaisille ihmisille jtoka oppivat heidän tavoistaan, vaan myös suuren katedraalin dekaanille, ja näin he symbolisesti ja henkisesti yhdistivät kaksi mannerta toisiinsa, Pohjois- ja Etelä-Amerikan.

Muinaisen profetian mukaan tämä on suuren kokoontumisen aikaa, jonka nimi on ”mastay”, ja neljän maankolkan ihmisten integraation aikaa.

Q’erot ovat julkistamassa opetuksensa länteen, valmistellen  päivää jolloin Pohjoisen Kotka ja Etelän Kondori lentävät yhdessä jälleen.

He uskovat, että ”munay,”
rakkaus ja myötätunto,
ovat ohjaavia voimia tälle suurelle
kansankokoukselle.

Maapallon uudet hoitajat tulevat lännestä, ja niillä, jotka ovat saaneet aikaan suurimman vaikutuksen Äiti Maahan, on nyt moraalinen vastuu solmia Hänen kanssaan uusi suhde, sen jälkeen kun he ovat luoneet itsensä uudestaan” sanoo Don Antonio Morales, Q’ero-mestarishamaani.

Profetian mukaan:

  • Pohjois-Amerikka antaa fyysisen voiman, eli kehon
  • Eurooppa antaa mentaalisen puolen, eli pään
  • ja Etelä-Amerikka antaa sydämen

Kun espanjalaiset valloittivat Inkat 500 vuotta sitten, viimeisin pachacuti, tai suuri muutos, tapahtui.

Q’erot ovat odottaneet siitä asti seuraavaa pachacutia, jolloin järjestys syntyisi kaaoksesta.

Viimeiset 5 vuosisataa he ovat säilyttäneet pyhän tietonsa, ja viimein viime vuosina, merkit ovat täyttyneet siitä, että suuri muutos on käsillä:

  • vuorilaguunit korkealla ovat itkeneet
  • kondorit ovat melkein sukupuutossa
  • Kultainen Temppeli on löydetty 1949, mikä esittää auringon vihaa

Profetiat ovat optimistisia. Ne kertovat nykyisen ajan lopusta — elämisen ja ajattelemisen tapojen kuolemasta, lopusta sille tavalle miten näemme luonnon ja Maan.

Tulevina vuosina Inkat odottavat meidän nousevan kultaiseen aikaan, tuhatvuotiseen rauhan aikaan. Profetiat puhuvat myös mullistavista muutoksista Maassa ja psyykessämme, mitkä muokkaavat ihmissuhteitamme ja henkisyyttämme. Seuraava pachacuti, suuri muutos, on jo alkanut, ja se lupaa uuden ihmisen syntyvän tämän kurimuksen ajan jälkeen. Tämän ajan kaaos ja sekasorto kestävät toiset neljä vuotta, Q’erojen mukaan.

Eurooppalaisen sivilisaation paradigma jatkaa romahtamistaan, ja Maapallon ihmisten elintavat tulevat palaamaan. Jopa tärkeämpänä shamaanivanhimmat pitävät koko ajan rakenteen repeämistä. Tämä on mahdollisuus meille kuvata itsemme menneisyyden haamujen sijaan tulevaisuutena miksi haluamme muuttua.

Pachacuti viittaa myös suureen Inka-johtajaan joka eli 1300-luvun lopulla. Hänen on sanottu rakentaneen Machu Picchu ja hän oli USA:n kokoisen imperiumin arkkitehti.

Inkoille Pachacuti on henkinen prototyyppi – Mestari, valaistunut joka on astunut ajan ulkopuolelle. Hän oli messias, mutta ei kristillisessä mielessä Jumalan ainoa poika, ihmiskunnan saavuttamattomissa. Sen sijaan häntä pidettiin symbolina ja lupauksena siitä miksi me voisimme muuttua. Hän ruumiillistaa pachacuti-profetioiden olemuksen, sillä Pacha tarjiuttaa ”maata” tai ”aikaa” ja cuti tarkoittaa ”korjata asiat”.

Hänen nimensä tarkoittaa myös ”Maan muuttajaa”.

Pachacuti-profetiat on tunnettu läpi koko Andien. On niitä jotka uskovat profetioiden viittaavat Pachacuti-johtajan paluuseen voittamaan ne jotka veivät Inkojen maat.

Mutta tri. Villoldon mukaan Pachacutin paluu tapahtuu kollektiivin tasolla.

”Se ei ole yksittäisen yksilön paluu, vaan prosessi joka on saatavilla kaikille.”

Q’erot ovat olleet Inka-esi-isiensä riittien ja profetioiden hoitajia.

Profetioilla ei ole mitään virkaa ellei ole avaimia, siirtymäriittejä. Tähtiriitit, eli ”Mosoq Karpay” (Tulevan Ajan Riitit) ovat tärkeitä profetioissa kuvatulle käytännön kasvulle.

”Despachojen” (mesojen, eli rohtokimppujen, ritualistisen uhraamisen) jälkeen New York Cityn seremoniassa shamaanit antoivat paikallaolijoille Mosoq Karpayn, ja näin he siirsivät heidän perimyslinjansa esi-isiensä energian vastaanottajille.

Mosoq Karpayn antamisen seremonia esittää aikasuhteen lakkaamista. Se on sydämen prosessi.

Tämä Muuttumisen prosessi on tärkeämpi kuin profetiat itsessään. Karpay (riitit) istuttavat tiedon siemenen, Pachacutin siemenen, vastaanottajan valokehoon. On jokaisesta itsestään kiinni kastella ja hoitaa näitä siemieniä niin, että ne voivat kasvaa ja kukoistaa. Riitit ovat potentiaalin siirtämistä; sitten täytyy olla valmiina kohtaloon.

Karpayt yhdistävät henkilön vallan ja tiedon muinaiseen perintöön johon henkilö itse ei pääse käsiksi. Sen voi tuoda esiin ainoastaan heimo.

Lopulta tämä voima voi tarjota sysäyksen kohti Inka-kehoa, Valaistunutta. Tuollainen henkilö on yhteydessä suoraan tähtiin, Inka-auringon kosmologiaan.

Q’erot uskovat, että maailmojen väliset ovet avautuvat jälleen. Reiät ajassa, joista me voimme astua, ovat inhimillisten kykyjen tutkimuspaikkoja. Oman valoluonteemme takaisin saaminen on mahdollista nykypäivänä kaikille, jotka tuon hypyn uskaltavat tehdä.

Shamaanit Andeilla sanovat,

”Seuraa omia askeleitasi.
Opi joilta,
puilta ja kiviltä.
Kunnioita Kristusta,
Buddhaa,
veljeäsi ja sisartasi.
Kunnioita Äiti Maata ja Suurta Henkeä.
Kunnioita itseäsi ja koko luomakuntaa.”

”Katso sielusi silmin itse olennaista”

…on Q’erojen opetus

 

Artikkelin julkaissut Biblioteca Pleyades

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.