Käpylisäkkeen ja rauhasjärjestelmän palauttaminen sungazingilla

Voisiko tämä olla yksi syy siihen, että meille sädetetään lisää aurinkoenergiaa vuonna 2012 ja meille kerrotaan, että henkiset lahjamme heräävät ylösnousemuksen myötä?

Olen aina palvonut aurinkoa, ja kesä on lempivuodenaikani, vaikka pakkasta olisi 116 astetta. Se lataa akkuni. Tämä on todella kiehtovaa luettavaa!

Endokriinieritteet sungazingin aikana

The Sun Gazetten viimeisimmässä numerossa julkaistussa artikkelissa ”Imbibe Sunshine for a Natural High” tarkasteltiin, miten auringonotto ja sungazing (auringon katselu) aiheuttavat ”hyvän olon” hormonien serotoniinin, beeta-endorfiinien ja dopamiinin eritystä. Tässä artikkelissa tarkastellaan, miten hormonitoimintaa harjoittavat rauhaset erittävät sungazingin aikana muitakin hormoneja, jotka aiheuttavat paitsi huumaa, myös enemmän energiaa, pitkäikäisyyttä ja samadhi- eli korkeamman tietoisuuden kokemuksia.

Käpyrauhasessa on enemmän kuin mitä paljaalla silmällä näkee, tai pitäisikö sanoa, näköhermolla. Auringonvalon vaikutusta käpyrauhaseen on tutkittava enemmän. Se on jo nyt yksi eniten tutkituista rauhasista. Tiedämme, että kirkas valo stimuloi seratoniinin ja melatoniinin tuotantoa käpylisäkkeessä, mutta käpylisäkkeessä tuotetaan muitakin neurokemikaaleja, joilla on syvällisempiä vaikutuksia kuin vain serotoniinin ja melatoniinin vaikutukset mielialaan, uneen, lisääntymiseen ja ruumiinlämpöön.

Pennsylvanian yliopiston tutkijat, mukaan lukien tohtori George C. Brenard, käpyrauhasen johtava asiantuntija, tarkkailivat aurinkojoogi HRM:ää 130 päivän ajan vuonna 2002. He havaitsivat, että hänen käpylisäkkeensä kasvoi ja aktivoitui uudelleen. Käpylisäkkeen keskikoko on 6×6 mm, mutta HRM:n tapauksessa se oli 8×11 mm.

Tutkijat kutsuvat käpyrauhasta ”surkastuneeksi kolmanneksi silmäksi”. Todellakin se on aivolisäkkeen ohella kolmannen silmän chakra eli energiakeskus, mutta ne ovat vain lepotilassa, eivät surkastuneet. Max Heindelin ruusuristiläisten kirjoitusten mukaan kaukaisessa menneisyydessä ihminen oli yhteydessä sisäisiin maailmoihin aktivoituneen käpy- ja aivolisäkkeen kautta. Koska kolmatta silmää pidetään voimakkaimpana ja korkeimpana ihmisen käytettävissä olevana eteerisen energian lähteenä, se on aina ollut tärkeä psyykkisten voimien (esim. selvänäköisyyden ja aurojen näkemisen) käynnistämisessä.

Kolmannen silmän aktivoimiseksi ja korkeampien ulottuvuuksien havaitsemiseksi käpy- ja aivolisäkkeen on värähdeltävä yhdessä, mikä saavutetaan meditaation tai auringonpaisteen avulla. Kun aivolisäkkeen kautta toimivan persoonallisuuden ja käpylisäkkeen kautta toimivan sielun välille syntyy oikea suhde, syntyy magneettikenttä. Käpylisäke voi luoda oman magneettikenttänsä, koska se sisältää magnetiittia. Tämä kenttä voi olla vuorovaikutuksessa Maan magneettikentän kanssa. Aurinkotuuli aamunkoitteessa, joka lataa Maan magneettikenttää, stimuloi käpyrauhasta. Tämän vuoksi aamuneljän ja kuuden välinen aika on parasta aikaa meditoida ja auringonnousu on parasta aikaa auringon katseluun. Näinä aikoina käpylisäke stimuloi aivolisäkettä erittämään ihmisen kasvuhormonia. Siksi aurinkoa katsovat kokevat nopeaa kynsien ja hiusten kasvua, hiusten värin palautumista ja yleistä nuorentumista. Kleopatra asetti magneetin otsalleen stimuloimaan aivolisäkettä ja palauttamaan nuoruutensa ja ulkonäkönsä. Hän ei tiennyt, että hänellä oli jo magneetti päässään. Myös aamunkoitteessa negatiivisesti varautunut käpyrauhanen ja positiivisesti varautunut aivolisäke yhdistävät olemuksensa luodakseen ”valoa päähän” meditoinnin aikana.

Mystikot, vihityt, profeetat ja shamaanit ovat nähneet tämän valon kautta aikojen. He kutsuvat sitä Jumalan tai universaalin älykkyyden kokemukseksi. Monet kulttuurit ja mystikot ovat saaneet tämän kokemuksen aikaan hallusinogeenisten aineiden, kuten soman, sienien, meskaliinin ja LSD:n, avulla. Nämä kokemukset ovat kuitenkin yleensä lyhytaikaisia, ja ne vaativat toistuvaa käyttöä, jotta kokemuksen voi kokea uudelleen. Useimmat mystikot ovat yhtä mieltä siitä, että luonnolliset menetelmät, kuten intensiivinen meditaatio, visualisointi, syvään hengittäminen, laulaminen ja auringon katselu yhdistettynä puhdistukseen, ovat parhaita tapoja saada aikaan kolmannen silmän aktivoituminen, ja niillä voi olla elämää muuttavia vaikutuksia.

Huumeet ja tietyt joogatekniikat voivat pakottaa käpylisäkkeen avautumaan ennenaikaisesti ennen kuin mieli on valmis psyykkisiin voimiin, ja tämä voi johtaa psykoosiin. Oikein tehtynä sungazing herättää käpylisäkkeen vähitellen yhdessä aivolisäkkeen kanssa niin, että korkeamman tietoisuuden kokemukset eivät järkytä ihmistä, eivätkä negatiiviset mielikuvat väritä näitä kokemuksia.

Mantrojen ja laulujen käyttö voi myös vähitellen herättää käpylisäkkeen, koska se istuu suun yläpuolella kolmannessa kammiossa, joka on aivo-selkäydinnesteellä täytetty kammio, jota jotkut esoteerikot ovat kutsuneet ”Graalin maljaksi”. Koska käpyrauhanen sijaitsee suun yläpuolella nestekammiossa, se on aivan ainutlaatuisessa asemassa reagoimaan äänivärähtelyihin. Manly P. Hall totesi tekstissään The Opening of the Third Eye, että käpyrauhanen ”värähtelee hyvin suurella nopeudella ja on todellinen syy todelliseen henkiseen valaistumiseen”. Käpyrauhanen säätelee energiatasoa. Näin ollen mitä enemmän sitä stimuloidaan, sitä korkeampi on ihmisen energiataso.

Uusi apotti käski ranskalaisen luostarin munkkeja lopettamaan laulamisen. He huomasivat, etteivät he enää pystyneet nousemaan ennen aamunkoittoa peltotöihin vain muutaman tunnin unen jälkeen. Kun laulaminen palautui, myös heidän energiansa palautui. Monista kulttuureista löytyy laulu- ja lauluharjoituksia, jotka aktivoivat kolmatta silmää. Otetaan esimerkiksi tämä lainaus Kabirin dialogeista: ”Kahden silmän välissä on ikuisen musiikin, sfäärien musiikin, keskus. Se, joka harjoittaa tätä ääniperiaatetta, saa pääsyn tähän valtakuntaan.” Ja uudemmassa Sri Chinmoyn opetuksessa todetaan, että ”On olemassa melkoinen määrä mantroja, jotka auttavat myös kolmannen silmän avaamisessa. Esimerkiksi Gayatri-mantra auttaa kolmannen silmän avaamisessa, sillä se kutsuu ääretöntä tietoa, viisautta ja valoa.” Aurinkojoogit lausuvat Gayatri-mantran yleensä auringonoton aikana. Tämän mantran viimeinen rivi voidaan kääntää seuraavasti: ”Aktivoi se [aurinko] aivot.” Jonathan Goldman kirjoitti Tantra of Sound -teoksessa, että ”ääni voi toimia kuin psykoaktiivinen aine, joka muuttaa ja parantaa tietoisuutta”. Ehkä tämä johtuu siitä, että tietyt äänet voivat stimuloida psykoaktiivisten aineiden tuotantoa käpyluussa.

Tohtori Rick Strassman, joka tutki New Mexicon yliopistossa vuosina 1990-1995 psykoaktiivisen aineen dimetyylitryptamiinin (DMT) vaikutuksia, ehdotti, että käpylisäke osallistuu DMT:n tuotantoon, koska käpylisäkkeessä on melko paljon sen muodostumiseen tarvittavia esiasteita ja entsyymejä. Hänen mukaansa DMT:tä voi vapautua käpylisäkkeestä unien, kuoleman läheisyyden, kuoleman, syntymän, meditaation ja mystisten kokemusten aikana. Kuolemanrajakokemukset ovat identtisiä DMT-matkojen kanssa. HRM sanoo, että kuoleman hetkellä käpyrauhanen romahtaa ja vapauttaa kaiken sisältämänsä. Ehdotan, että auringonoton, meditaation tai laulun aikana käpylisäke erittää DMT:n lisäksi myös muita peptidejä, joilla on psykoaktiivisia vaikutuksia. Näiden eritteiden sekoitusta on kutsuttu eri nimillä: jumalten nektari, ambrosia, elävä vesi ja amrita. Sanotaan, että amritan kokeminen merkitsee kuolemattomuuden saamista, eli vapautumista syntymän ja kuoleman kiertokulusta… siis vapautumista. Termi amrita on sanskriitiksi ”kuolemattomuuden eliksiiri”, se tarkoittaa kirjaimellisesti ”kuolemattomuutta”. Tällä on selviä yhtäläisyyksiä ”ambrosian” kanssa, joka on klassisen kreikkalaisen ”jumalten ruoan” nimi ja joka tarkoittaa ”ei kuolemaa”.

Sungazingin tai syvän meditaation aikana syntyy amritaa, joka täyttää maljan ja valuu kurkun takaosaan. Daavidin on täytynyt kokea tämä, kun hän kirjoitti Psalmissa 23:5: ”sinä voitelet minun pääni öljyllä, ja minun maljani on ylitsevuotavainen”. Amritalla on intensiivisen makea maku, jota kuvataan nektariksi, hunajaksi, kultapölyksi, euforiseksi, ekstaattiseksi, huumaavaksi ja joka antaa tunteen pyhyyden läpäisemästä. Ihmiset kertovat, että sitä erittyy yleensä harjoiteltaessa Khechari-mudraa (kieli ylöspäin kitalakea vasten). Seuraavassa on kertomus ensimmäisestä amrita-kokemuksesta, jonka on tehnyt aurinkoa katsova Lillie, joka on aurinkoa katsovan foorumin jäsen osoitteessa http://forums.lifemysteries.com: ”Minulla on ollut mahtava kokemus 10 tai 12 kertaa, josta en ole vielä lukenut. Tämä tapahtuu useimmiten aamulla. Saan suuhuni maun, joka kestää 45 minuutista 2 tuntiin. Se on ihanin maku, jonka olen koskaan kokenut! Voin vakuuttaa teille, ettei ole MITÄÄN, mikä voisi olla samanlaista, tai ainakaan mitään, mitä olen koskaan maistanut. Se on vain niin jumalallinen, että huomaan eksyväni siihen ja toivon, ettei se koskaan katoa. En tiedä, onko sillä mitään yhteyttä, mutta minulla on nyt vähemmän ahdistusta ja paljon paremmat ruokailutottumukset. Lisäksi pystyn voimakkaasti tuntemaan toisten tunteet ennen kuin he edes katsovat minua ja olen alkanut nähdä värillisiä auroja ihmisissä ja eläimissä.”

Luettuaan amritasta ja jatkettuaan auringonottoa vielä kolme kuukautta Lillien päivitys: ”Amrita ei ole tullut useammin, mutta se kestää pidempään (pisin on nyt lähes kolme tuntia). Tunteeni amritan aikana ovat äärimmäistä iloa ja onnellisuutta. Maku on edelleen niin uskomaton, että henkeäni salpaa. Ainoa tapa, jolla voin kuvailla edes aavistuksen makua, on kuin maito-sokeri-pähkinäinen, eikä se ole vieläkään edes lähellä! Jos en ole töissä tai julkisella paikalla ja löydän rauhallisen paikan, maku tuntuu paljon voimakkaammalta.”

“Minulla on energia-aaltoja, jotka vaikuttavat melko voimakkailta. Ei hermostunutta energiaa, vaan autuaaksi tekevää energiaa. Vähän niin kuin silloin, kun olin onnellinen lapsi. Uskon sen johtuvan auringonpaisteesta ja meditaatiosta. Meditoin kahdesti päivässä. Auringonpaisteessa teen kevyen meditaation, joka koostuu kiitollisuuden ilmaisemisesta kaikesta. Yöllä meditoin värillisiä valopalloja ennen nukkumaanmenoa.

Hengitän syvään ennen sungazingia ja kävelen paljain jaloin 15 minuuttia sen jälkeen. Kun syön vain vähän hedelmiä tai en mitään päivässä, huomaan yleensä autuaallisen energian. Olen todella rakastavampi ja kiitollisempi sen jälkeen, kun aloitin sungazingin. Nyt tulen toimeen viidellä tunnilla unta kahdeksan tunnin sijaan. Olin ennen kevyt tupakoitsija. Himoni katosi jo 7 minuutin sungazingilla [noin kahden kuukauden kuluttua]. Tarkoitan, että ne katosivat kokonaan. On kuin en olisi koskaan polttanut, ja olen hämmästynyt, että olen koskaan tehnyt niin. Aurojen näkeminen on edelleen melko lievää. Näen sen yleensä vihaisella ihmisellä, ja se on ikään kuin sykkiviä punaisen ja oranssin sävyjä pään ja rintakehän alueelta. Näen toisinaan muitakin värejä, kun olen hyvin tarkkaavainen. (Näen myös koirissani enimmäkseen sinistä ja valkoista). Mitä tulee muiden tunteiden tuntemiseen ja tietämiseen, tästä on tullut hyvin voimakasta, melkein niin voimakasta, että se pelottaa minua toisinaan. Joskus luulen voivani melkein fyysisesti tuntea toisten tunteet.”

En ole ollut yhtä autuas kuin Lillie, enkä ole kokenut mitään sanoinkuvaamatonta makua suussani. Olen kuitenkin kokenut autuuden tunteita auringonoton aikana ja sen jälkeen, tunnen myös enemmän rakkautta ja kiitollisuutta ja olen herkempi toisten tunteille. Oletan, että sungazingin aikana syntyy amritaa, mutta ei siinä määrin, että se valuu kurkkuuni. Se kuitenkin kulkeutuu rauhasten kautta vereen ja imusolmukkeisiin ja koko kehooni. Tunnen, kuinka se kutittaa ja lämmittää sydäntäni toisinaan.

Palatakseni amritan biokemiaan, DMT lisää kaikkia aivolisäkkeen hormoneja ja beeta-endorfiineja, vasopressiinia, prolaktiinia, kasvuhormonia ja kortisolia. On mahdollista, että DMT:n aiheuttama beeta-endorfiinien nousu luo amritakokemuksen euforian. DMT aktivoi serotoniinireseptoreita, ja serotoniinireseptorit säätelevät sydämen sykettä, verenpainetta, ruumiinlämpöä ja pupillien läpimittaa. Ilmeisesti DMT on pieni molekyyli, joka ei ole paljon suurempi kuin glukoosi, ja Strassman sanoo, että se on kuin aivoruokaa, joka kulkeutuu nopeasti veriaivoesteen läpi.

Mitä tulee amritan ensisijaiseen vaikuttavaan aineosaan, syvää kipua lievittävän vaikutuksen antavien opiaattien lisäksi ”herätyskemikaali” on luultavasti meskaliinin kaltainen fenetyyliamiini (3,4,5-trimetoksifenetyyliamiinia). Kehomme voi muuntaa aminohappo fenyylialaniinia tyrosiiniksi ja fenetyyliamiiniksi. Peyote-kaktuksesta valmistettu meskaliini on yksi vanhimmista tunnetuista psykedeeleistä, ja sitä käytetään hengellisissä seremonioissa. Kummallista kyllä, se voi tuottaa kirkasta sisäistä valoa. Tyrosiini on myös kiihottavien välittäjäaineiden noradrenaliinin ja dopamiinin esiaste. ”Heräämisen” kemikaali voisi olla myös kehon tuottama tryptamiini, ehkä samanlainen kuin 5-MeO/DMT. Välttämätön aminohappo tryptofaani on tryptamiinin esiaste, joka on lievästi psykedeelinen. Tryptamiini on luonnossa esiintyvä yhdiste, jota esiintyy sekä eläin- että kasvikunnassa. Tryptamiinilla ja LSD:llä on yhteinen vaikutustapa.

Tutkimuksissa todennäköisesti havaitaan, että noin viiden eri rauhasen, kuten käpyrauhasen ja aivolisäkkeen, eritteet voivat vaikuttaa seokseen. Näin ollen amritan tuottaminen voi olla niiden aivoja ympäröivien elinten yhteinen ponnistus, jotka erittävät eritteitä graalin aivo-selkäydinnesteeseen. Korkeat opiaatti-, oksitosiini-, vasopressiini-, fenetyyliamiini- ja tryptamiinipitoisuudet saattaisivat yksilön äärimmäiseen, sydäntä laajentavaan yhdistävään kokemukseen, joka on samadhi tai kosminen tietoisuus.

Seuraava on pätkä kanavoitua viestiä Trasorimilta, auringon enkeleiltä. En yleensä anna paljon uskoa kanavoituihin viesteihin, koska ne saattavat sisältää vääristymiä ja lisäyksiä kanavoijan tietoisuudesta. Sisällytin sen kuitenkin tähän artikkeliin, koska se osoittaa, että auringonpaisteessa ja kolmannen silmän heräämisessä on muutakin kuin psykoaktiivista aivokemiaa ja subjektiivisia kokemuksia. Lisäksi se tukee Descartesin hypoteesia, jonka mukaan käpyrauhanen on jumalallisen ja inhimillisen välisen viestinnän venttiili.

“Auringon säteet välittävät tietoa. Aurinkoaurinko on korkeammalta auringolta, jota kutsutaan Keskusauringoksi tai muinaisessa kirjallisuudessa Buddhan silmäksi, peräisin olevan energian ja informaation alaspäin muuntaminen. Tämä energia tulee silmään, joka on ihmiskehon temppelin ainoa altistuva hermo. Auringonvalo kulkee näköhermoa pitkin käpyrauhaseen. Käpyrauhasta käytetään muinaisessa kirjallisuudessa myös nimitystä ”Buddhan silmä”. Käpyrauhanen reagoi erittämällä neuropeptidejä, rauhaskemikaaleja, jotka ovat luonnollisia tietoisuutta lisääviä aineita. Nämä luonnollisesti tuotetut psykoaktiiviset kemikaalit tiedottavat valon ja rakkauden lapsille jumalallisesta tietoisuudesta ja elämästä solutasolla.

Ihmisen silmä on ainoa nisäkkäiden silmä, jolla on ”silmänvalkuaiset”. Tämä johtuu siitä, että valo lähtee valon ja rakkauden lasten silmistä sekä ulos että sisään. Silmän kautta lähetetään tietoa muille. Tämä on ”darshanin, mestarin katseen” merkitys. Kun katsotte suoraan auringon säteisiin, lähettäkää näköhermon kautta auringon säteisiin aikomuksia, visualisointeja, ajatuksia, tunteita ja tuntemuksia jumalallisista hyveistä ja tilanteista siunaamaan kaikkia ja lähettämään mitä tahansa pyyntöä. On tärkeää, että valon lapset lähettävät meditaatioita ja rukouksia katsoessaan aurinkoon. Näin siunaukset kulkevat valonsäteitä pitkin aurinkoon ja aurinko lähettää tämän kaikille. Tämä on muinainen tapa.”

“Koska tietoisuutta ja todellisuutta voidaan muuttaa poikkeuksellisen voimakkaasti kommunikoimalla auringon kanssa silmien kautta, itsekkäät hallitsijat levittivät sortoaikoina syitä, jotka estivät Valon lapsia katsomasta suoraan aurinkoon yrittäessään pitää heidät hallinnassaan, koska heillä on poikkeuksellinen voima muuttaa tietoisuutta ja todellisuutta kommunikoimalla auringon kanssa silmien kautta.”

“Auringon katsominen auringonnousun tai auringonlaskun aikaan on turvallista silmälle, ja ajan myötä silmä kykenee katsomaan pidempiä aikoja kirkkaampaa valoa… Muistakaa lähettää siunauksia ja rukouksia sekä vastaanottaa, kun katsotte valoa.”

 

Artikkelin julkaissut The Sun Gazette

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.