Maanalaisen maailman teoria

Kirjoittanut Håkan Blomqvist, julkaistu AFUn uutiskirjeessä nr. 22, elo-joulukuu 1981

Me emme ole yksin on ufologien lempi-ilmaisu, mikä vihjailee että toisilla planeetoilla on elämää. Nykypäivän UFO-tutkimuksen ideologisten trendien myötä meidän tulisi ehkäpä sanoa: me emme ole yksin — Maapallolla. Vakavat epäilykset ETI-hypoteesia koskien ovat johtaneet usean ufologin spekulointiin siitä, että lautasilmiölle löytyisi selitys Maapallolta. Tämä on mahdollisesti yksi syistä sille miksi maanalaisen maailman teoria (inner earth theory) on alkanut jälleen kiinnostaa. Ainakin kolme UFO-julkaisua on omistautunut maanalaisen maailman ja siihen liittyvien ilmiöiden tutkimukselle. Tällä artikkelilla toivon esitteleväni muutaman lähteen maanalaisen maailman tarustoon, joista jotkut ovat parhaiden tietojeni mukaan aikaisemmin käsittelemättömiä UFO-kirjallisuudessa. Välttelen käyttämästä käsitettä ontto maa, mikä on niin ilmiselvä fyysinen mahdottomuus. Ajatus luolastoista ja tunneleista maan alla on hieman kiinnostavampi, tässä kuitenkin kannattaa aihetta käsitellä avoimin mielin niinkuin yleensäkin.

Okkulttinen perinne

Varsin vähän on puhuttu maanalaisesta maailmasta perinteisessä okkultistisessa kirjallisuudessa, vaikka viitteitä siellä täällä löytyykin. Syy tälle informaation niukkuudelle on yleensä osoitettu aiheen äärimmäisestä salaisuudesta johtuvaksi. Sitä pidetään ”Aikakausien Salaisuutena”, mikä on myös erään brittiläisen ufologin, Brinsley le Poer Trenchin kirjan nimi: Secret of the Ages (1).

Muutama lyhyt viite löytyy Charles Leadbeaterin ja Alice Baileyn teosofisesta kirjallisuudesta. Nämä kirjat, toki, on kirjoitettu kauan ennen UFO-aikaa. Leadbeaterin kirjassa ”The Inner Life” sanotaan: ”Maapallon sisustan olosuhteet eivät ole helppoja kuvata. Siinä on laajoja luolastoja, ja siellä on rotuja jotka asuvat näissä luolastoissa, mutta ne eivät ole samassa evoluution vaiheessa kuin me itse. Eräs näistä evoluutioista… on tasolla joka on selvästi meitä jälkeenjääneempi kuin minkään pinnalla elävän rodun… toinen on taas lähes meidän tasollamme, ja kuitenkin niin erilainen kuin mikään mistä meillä on tietoa”. (2)

Siitä että olemme planeetallamme muiden tuntemattomien lajien kanssa on viitteitä Leadbeaterin kirjassa ”The Astral Plane”: ”…kaksi muuta suurta evoluutiota on käynnissä samaan aikaan ihmiskunnan kanssa; mutta niistä on kiellettyä puhua tässä kohtaa käsittelyä (1895 – HB) sillä ilmeisesti normaalien olosuhteiden alla ei ole tarkoitettu että ne olisivat tietoisia ihmisen olemassaolosta, eikä ihmisen ole tarkoitus tietää niistä. Jos me kuitenkin osumme niiden kanssa kontaktiin, se todennäköisimmin tapahtuu pelkästään fyysisellä tasolla…” (3) Viittaus samoihin (?) olentoihin on esitetty myös Alice Baileyn kirjassa ”A Treatise on Cosmic Fire”: ”Matalimman tiheän fyysisen tason deevojen manipulointeja löytyy eräistä maanalaisista olomuodoista, joista löytyy viitteitä muinaisista ja okkulttisista kirjoista. Niitä löytyy Maan sisuksista, kummallisen luonteista evoluutiota, ne muistuttavat läheisesti ihmisiä. Niiden kehot ovat erityisen karmaisevia, ja niitä voisi pitää erityisellä tavalla puhtaan fyysisinä niinkuin me termin ymmärrämme. Ne asuvat siirtokunnissa tai ryhmissä, niiden hallintomuoto sopii niiden tarpeisiin, usean mailin syvyydessä Maan pinnan alla…” (4)

Erittäin harvat teosofiset kirjoittajat nykyisessä sukupolvessa ovat sanoneet tästä aiheesta mitään uutta. Yksi poikkeus on tohtori Douglas Baker, Baileyn tradition teosofian kannattaja. Teoksessa ”Practical Techniques of Astral Projection” hän kuvaa ruumiistapoistumisilmiön avulla tehtyä vierailua maan sisässä: ”Olin tietoinen siitä, että olimme laajassa maanalaisessa käytävässä, joka kasvoi kooltaan. Kykenin näkemään kokonaisen sivilisaation, jollaista en ollut koskaan aiemmin nähnyt, asuvan siellä, ihmiset olivat vaaleaihoisia mutta niiden hiukset olivat tummat… Olin vieraillut ’paikassa jossa paha asuu’, jota symbolisoi Atlantikselta degeneroituneiden rotu, jotka harjoittivat saatanallisia tekoja, tai sitä mitä me nyt nimittäisimme mustaksi magiaksi, joka oli auttanut saamaan aikaan Atlantiksen tuhon. Tämä rotu on edelleen olemassa, suljettuna Maan sisään. Ne ovat kaukaisia nyt jo unohdettuja jäänteitä, mutta jotka edelleen pärjäävät okkulttisen tietonsa varassa, jättäen maanalaisen retriittinsä ainoastaan astraalimuodossa vaaniakseen ihmiskuntaa astraalivampirismilla ja riivaamisella”. (5) Tämä on selvästikin erilainen ryhmä kuin mihin Leadbeater ja Bailey viittaavat. Mutta tohtori Baker ei selvennä aihetta kirjassaan eikä sano mitään tuntemattomista evoluutioista, joita on käynnissä ihmiskunnan rinnalla.

Richard Shaverin materiaali tulisi ottaa mukaan okkulttista perinnettä käsiteltäessä, mutta hänen kirjoituksensa ovat niin yleisesti hyvin tiedossa ufologien parissa, että rajaan Shaverin taruston muutamaan kommenttiin kirjasta Borderland Sciences Research Foundation (BSRF). Vuonna 1945 Meade Layne, BSRF:n perustaja, sai tämän informaation meedion kautta: ”Shaverin tarina hänen henkilökohtaisista kokemuksistaan, vaikkakin fantastinen, pitää merkittävästi paikkansa… Kyllä, Derot on olemassa. Kyllä, heillä on fyysiset kehot paljon samalla tavoin kuin meillä. Kyllä, he asuvat maanalaisissa luolissa. Kyllä, koneet ovat olemassa. Derot ovat Atlantiksen degeneroituneita jälkeläisiä…. Tämä on tilanne. Derot ovat lähes mielettömiä, degeneraatteja; siksi ne ovat niin helppoa riistaa astraaliolennoille”. (6) Shaverin kiista voisi helposti täyttää vaikka kirjaston, mutta uskovaisten keskuudessa iso osa debatista on keskittynyt siihen ovatko Derot fyysisiä vaiko astraaliolentoja. Lainausten mukaan ne olisivat fyysisiä, mutta alemman astraalitason pahojen olentojen kontrollissa.

UFO-kontaktihenkilöiden informaatio

Useat hyvin tunnetut UFO-kontaktihenkilöt 50- ja 60-luvuilta mainitsevat, josko vain lyhyesti, Maan sisässä asuvat olennot. Will ja Everlyn Miller vastaanottivat tämän viestin ryhmäspiritisti-istunnossa kesäkuun 9. päivä 1958: ”Monilla planeetoilla on älykästä elämää. Teidän omallanne on kansa, jos halutte sitä sellaiseksi nimittää, joka ei elä pinnalla… Monet niistä jorka elävät siellä ovat ’langenneiden enkelien’ luokkaa. Ne toimivat sokeina omalle tilalleen useimmassa tapauksessa ja tietämättöminä aiemmasta tilastaan. Ne eivät ole ’saatanoiksi’ tehtyjä. Ne ovat mitä ne ovat koska niille se tuntuu normaalilta. Teille niiden maailma on painajaismainen. Niiden mieltymykset ovat groteskeja ja kammottavia. Niiden ’jekkuilu’ johtaa tuhoon ja kuolemaan pinnallaolijoille, joita he käyttävät hyväkseen, mutta he tekevät niin puhtaasta tietämättömyydestä. Vain muutama niiden johtaja kykenee mitenkään käsittämään mitä ne ovat. Nämä eivät halua paljastaa salaisuutta, sillä se on heidän valtansa lähde”. (7) Ehkäpä tämä viittaus olisi sama kuin Baileyn puoli-älykkäät ”manipuloivat deevat”. Joidenkin UFO-olentojen ilmiselvä typeryys, erityisesti miehet mustissa -tyyppien (MIB), jonka Keel huomasi ensimmäisenä, on kuvattu surullisissa tapauksissa joissa kontaktihenkilöt on johdatettu tuhon tielle näiden olentojen ”keppostelun” tuloksena.

Amerikkalainen kontaktihenkilö Eugen Drake väittää, että maanalaisia rotuja on kolmenlaista: sateenkaarikansa, jotkut degeneraattirodut ja muinainen Meksikon alla oleva sivilisaatio. Valitettavasti minulla on vain saksankielinen versio kirjasta ”Visitors from Space”: ”On toinen muinainen sivilisaatio, joka elää maan alla ja jonka sisäänkäynnit ovat Meksikossa, lähellä Mexico Cityä. Tämä rotu tulee usein pinnalle ja sekoittuu ihmisten kanssa. Muutamia mystikkoja lukuun ottamatta meksikolaiset eivät tiedä siitä mitään” (8). Lainaan tätä kappaletta erityisesti koska olen törmännyt tähän Meksiko-yhteyteen UFO-tukikohdista puhuttaessa useasti. Ruotsalainen MIB-kontaktihenkilö ”Helge” on väittänyt, että näillä olennoilla on tukikohta Mexico Cityn laitamilla (9). Lisäksi George Adamski vieraili aina silloin tällöin Meksikossa ja kertoi UFO-tukikohdasta lähellä San Jose Perua, Mexico Citystä luoteeseen (10).

Kontaktikirjallisuudessa on usein esillä teema maanalaisen maailman yhteydestä mafiaan. Me näemme viitteitä tälle teorialle Shaverin materiaalissa ja lisäksi myös Ashtarin kommunikaatioissa Trevor James Constablelta: ”Ashtar: Planeettanne ytimessä asuu kovasti degeneroitunut rotu, astraalirotu, joka ei ole niin degeneroitunut tieteensä suhteen, vaan kaikilla moraalisilla tavoilla, miten te sen ymmärtäisitte… Niillä on maan pinnalla liittolaisia, joilla ei ole moraalia tai armoa” (11). Jatkoa tälle teorialle on, että maanalainen kansa on liitossa, tai niitä manipuloi, negatiiviset planeettainväliset vierailijat. Mitchellin siskot kirjoittavat kirjassa ”We Met the Space People”: ”On olemassa ylivertaisempien voimien älyjä, joita meidän tulisi kutsua langenneiksi enkeleiksi, jotka asuvat Maassa, mutta ne eivät ole yksinomaan pahan tai lentävien lautasten lähde”. On muita, jotka tulevat ”kaukaisemmista tähtijärjestelmistä… ne ovat liitossa Maassa asuvien olentojen kanssa, jotka itse ovat pakotettuja lähtemään Maasta kun rauha ja veljeys on saatu aikaan. Mutta näiden negatiivisten olentojen liitosta muiden negatiivisten Maassa olevien kanssa saama hyöty ei ole meidän tiedossa, mutta sen täytyy olla varsin tuottoisaa” (12).

Joidenkin maanalaisten rotujen kuuluessa toiseen ”mielettömään” evoluutioon, he tulevat helposti alempien astraaliolentojen manipuloimiksi, tai keiden tahansa joka osaa heitä jekuttaa. Riley Crabb Borderland Science Research Foundationista mainitsee tämän toistuvasti. Hänen manipulaattoreille antama nimi on ”Kuumafia” — ilkeät elementaalit. Amerikkalaiskontaktihenkilö Howard Menger sai kuulla samanlaisesta salaliitosta, jossa salainen ryhmä Maapallolla manipuloi ”muita planeetan asukkaita — ihmisiä joista et ole kuullutkaan. Ihmisiä joita ei vielä ole löydetty. Se on teidän kielellänne maanalaista” (13).

Lopuksi haluaisin mainita kahden hiilikaivostyöntekijän kiinnostavan tarinan, David Fellin ja Henry Throne, jotka jäivät loukkuun Shepptonissa, Pennsylvaniassa elokuussa 1963. Johtuen tapaturmasta he hautautuivat 390 jalan syvyyteen Maan sisään. Kesti monta päivää saada heidät pelastettua. Kun he olivat takaisin pinnalla, he kertoivat miten maan sisässä ollessaan yhtäkkiä tyhjästä oli ilmestynyt kolme miestä, jotka olivat antaneet heille symbolisen viestin oranssin värisellä laatalla.

Kaivostyöntekijät kuvasivat tuntemattomia miehiä karskin komeiksi, arviolta kuusi jalkaa pitkiksi. Heidän ihonsa oli pronssin värinen ja heidän korvansa olivat hieman teräväkärkiset. Heidän poskipäänsä olivat korkeat ja huulet ohuet. Tämä kuvaus on kuultu monta kertaa aiemminkin, mutta eri kontekstissa. Sattumalta, ehkäpä, mutta MIB-tyypeillä on hämmästyttävä kyky ilmaantua tyhjästä ja kadota täysin huolimatta meidän fyysiikan laeistamme. (14)

Enemmän kuin tieteen ongelma

Mitä meidän tulisi ajatella näistä fantastisista väitteistä ja kokemuksista? Psyko/sosiologisesta näkökulmasta tarkasteltuna yleinen maanalaisen maailman teorian hyväksyntä voisi saada aikaan akuuttia paranoiaa ja kulttuurimme mullistumisen. Jos joukossamme on avaruusolentoja, ainoa tapa käsitellä ongelmaa on tekemällä yhteistyötä osaavien ja hyvin koulutettujen tutkijoiden kanssa. Ehkäpä kaikkein osaavimmat tiedusteluorganisaatiot maailmassa ovat törmänneet tähän arvoitukseen ja yrittävät selvitellä tiedonjyviä akanoista. Mikä tahansa totuus onkin maansisäisen maailman teoriasta, UFO-ilmiö on hyvää näyttöä siitä, että älykkäät tahot ovat tulleet väliin yhteiskuntamme toimintaan globaalissa mittakaavassa. On olennaista käsittää, että tämä tekee UFOista enemmän kuin pelkän tieteellisen ongelman. Se on myös tiedusteluongelma, sillä avaruusolennot selvästi toivovat, että heidän operaationsa pysyisivät tuntemattomina. Tämä on Jacques Valléen ”Messengers of deceptionin” perusviesti. Me emme koskaan ratkaise UFO-arvoitusta jos me rajoitumme tiukan tieteellisiin prosesseihin. Jokainen ufologi tulisi ainakin olla tietoinen tiedustelutyön perusteista ja parapsyykkisistä ilmiöistä informaatiota hankkiakseen.

Näitä alueita tutkiminen voi olla toki hieman monimutkaista. Olettakaamme, että todella saat selville, että planeetallamme on käynnissä salainen sota, valtakamppailu kahden esoteerisen ryhmittymän välillä, joiden motivaatiot ovat erilaiset ja ne tekevät yhteistyötä, tai manipuloivat, tuntemattomia älyjä ja että UFO-ilmiö on ainoastaan kosmisen Watergaten jäävuorenhuippu. Ilmiö selvästikin on yhteydessä sekä alfa- että omega-ryhmittymiin. Harva ufologi, puhumattakaan kansasta, osaa ottaa sellaisia paljastuksia ilman minkäänlaista paranoiaa. Mitä jos keräisi vain postimerkkejä?

Viitteet

1. Le Poer Trench, Brinsley: Secret of the Ages. London: Souvenir Press, 1974.

2. Leadbeater, Charles : The Inner Life 1. Wheaton, Ill : Theosophical Publ. House, 1967 (1st ed. 1910), p. 231.

3. Leadbeater, Charles; The Astral Plane. Madras, India: The Theosophical Publ. House, 1970 (1st ed. 1895), p. 91.

4. Bailey, Alice: A Treatise on Cosmic Fire. New York: Lucis Publ. Co., 1975 (1st ed. 1925), p. 891.

5. Baker, Dr Douglas M.: Practical Techniques of Astral Projection. Wellingborough, Northamptonshire : The Aquarian Press, 1977, p. 52.

6. Meeting on the Moon. At the Mars Stronghold. Flying Saucers 1959-1969. Vista, Calif. ; BSRF, 1969?, p.18.

7. Miller, Will and Everlyn: We of the New Dimensions. Los Angeles: Privately printed, 1959, pp. 92-93.

8. Drake, Eugen: Besucher aus dem Weltraum . Wiesbaden: Ventla Verlag, 1961, p. 44.

9. Blomqvist, Håkan: The Helge file – Men in Black in Sweden? AFU Newsletter 20, Oct/Dec 1980. p. 11.

10. Project Mexico. Booklet published by IGAP (Denmark), May 1968, pp. 4-5.

11. James (Constable), Trevor: They live in the sky. Los Angeles: New Age Publ. Co., 1958, p.52.

12. Mitchell, Helen and Betty; We Met the Space People. The Story of the Mitchell Sisters. Clarksburg, W. Va: Saucerian Press, 1959, p.8.

13. Menger, Howard: From Outer Space. New York: Pyramid Books, 1967, p. 138.

14. Schmeer, Bill: Visions Seen by Entombed Miners. Fate. March 1965, p.35.

Håkan Blomqvist

(Publicerad i AFU newsletter nr. 22, aug-dec 1981)

  Artikkelin julkaissut ufologist52

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.