Itämeren merenpohjassa oleva kohde näyttää kovasti UFOlta

Ruotsalainen aarteenmetsästäjien ja syvänmeren tutkimusmatkailijoiden ryhmä Ocean X uskoo löytäneensä Millennium Falcon -avaruusaluksen. He löysivät oudon esineen Itämeren pohjasta vuonna 2011 ja väittivät, että ilmeinen muukalaisalus aiheutti epätavallisia teknisiä toimintahäiriöitä aina, kun heidän veneensä olivat sen päällä.

Nyt ryhmä kaipaa epätoivoisesti lisärahoitusta, jotta se voisi tehdä lisää tutkimuksia alueella. Väitetty salaperäinen radioaaltotoiminta on lisännyt avaruusolioiden harrastajien kiinnostusta.

Vuonna 2012 Ocean X -sukeltaja Stefan Hogerborn sanoi, että kaikki sähköiset laitteet, myös satelliittipuhelin, lakkasivat toimimasta, kun he olivat kohteen yläpuolella. Kaikki palautui normaaliksi, kun he olivat noin 200 metrin päässä. He yrittivät päästä takaisin kohteen yläpuolelle, eikä se toiminut enää.

Maan ulkopuolisiin olentoihin uskovat ovat esittäneet, että 61 metriä leveä ja 8 metriä korkea esine näyttää samankaltaiselta kuin kuvitteellinen Star Warsin Millennium Falcon.

Itämeren anomalia löytyy koordinaateista 61°22.6'N 18°26.9'E
Itämeren anomalia löytyy koordinaateista 61°22.6’N 18°26.9’E

Itämeren pohjasta vuonna 2011 tehty löytö voisi kuitenkin olla myös natsien taistelulaivan tykkitorni tai ehkä sukellusveneen torjuntaväline.

Toinen asiantuntijan ehdotus on, että syvänmeren esine on jääkauden aikainen kerrostuma, jonka Ocean X löysi matalaresoluutioisessa kaikuluotauksessa.

Merenpohjan kaikuluotauksen asiantuntija Dan Fornani sanoi, että aineistosta puuttuu resoluutio, yksityiskohdat ja kvantifiointi.

Lisäksi kaikuluotaimen kuvassa on monia artefakteja, jotka tekevät sen tulkinnasta haastavaa. Fornani selitti, että kuvan tulkintaan ei voi luottaa liikaa, ennen kuin kuva on käsitelty paremmin ja kaikuluotaimen tyyppi ja yksityiskohdat on esitetty.

 

 

Artikkelin julkaissut Latest UFO Sightings


Itämeren UFO

The following article describes the basic facts about the Baltic Sea Anomaly. It serves as an overview and is intended to provide an introduction to the topic without supporting far-fetched speculation. If sources for claims are not available or require deeper investigation, this is indicated in the article.

Anomalian löytyminen

Rutiininomaisen aarteenmetsästyksen aikana vuonna 2011 Ocean-X-tiimi, joka käyttää kaikuluotaimia uponneita hylkyjä etsiessään, skannasi Itämeren merenpohjassa olevan poikkeaman.

Itämeren anomalia: alkuperäinen Ocean-X:n kaikuluotauskuva [1]
Itämeren anomalia: alkuperäinen Ocean-X:n kaikuluotauskuva [1]
Kaikuluotaustietojen ensimmäinen tarkastelu osoittaa, että kyseessä ei todennäköisesti ole viikinkiaikana uponneen aluksen löytöpaikka. Löydettiin pyöreä esine, jonka halkaisija on noin 60 metriä ja jonka reunat ovat suorat.

Kuusinkertaisesti tekoälyllä suurennettu kuva anomaliasta
Kuusinkertaisesti tekoälyllä suurennettu kuva anomaliasta

Tarkasta sijainnista on kuitenkin erilaisia raportteja. Edellä mainittuja koordinaatteja olisi sen vuoksi pidettävä enemmänkin ohjeellisina.

Tiimin kokoonpano

Kolme eniten mediahuomiota saanutta tiimin jäsentä ovat Ocean-X:n perustajat Dennis Åsberg ja Peter Lindberg sekä syvänmeren sukeltaja Stefan Hogeborn. [2]

Dennis Åsberg (perustaja), Peter Lindberg (perustaja), Stefan Hogeborn (ammattisukeltaja).
Dennis Åsberg (perustaja), Peter Lindberg (perustaja), Stefan Hogeborn (ammattisukeltaja).

Tehtävä suoritettiin tutkimusalus Ancylusilla. [18]

Ancylus on löytöön käytetty alus [18].

Sukellus

Ocean-X-tiimi palasi paikalle vuonna 2012. Ensimmäinen sukellus tehtiin ROV:llä eli kauko-ohjattavalla vedenalaisella ajoneuvolla.

ROV-kameran kuva anomalian pinnasta [1].
ROV-kameran kuva anomalian pinnasta [1].

Alla olevassa kuvassa on piirros poikkeaman poikkileikkauksesta. Se on noin 80-90 metriä syvä ja lepää perustuksen päällä.

Poikkileikkaus anomaliasta (Ocean-X:n piirtämä) [1].

Kivikehä anomalian päällä [1]

Rengas anomalian päällä [1]
Rengas anomalian päällä [1]

Materiaali

Anomalian materiaalia kuvataan mustahtavaksi jauheeksi, joka näyttää palaneelta, sulaneelta kiveltä, rakenteessa on halkeamia, ja se näyttää siltä, että halkeamista tulee laavaa. [1]

Materiaalista otettiin kuvia rakenteesta sukelluksen aikana. Lähde on Facebook-ryhmä ja kuvat eivät ole enää verkossa, eikä niiden voida todistaa olevan peräisin itse anomaliasta! [1]

Spekulaatio, että nämä ovat itse poikkeavuudesta otettuja näytteitä (ei ole mitään todisteita siitä, että tämä on totta, ja lähde johtaa kuolleeseen Facebook-linkkiin). [1]
Spekulaatio, että nämä ovat itse poikkeavuudesta otettuja näytteitä (ei ole mitään todisteita siitä, että tämä on totta, ja lähde johtaa toimimattomaan Facebook-linkkiin). [1]

Tässä vaiheessa Ancient Nerds DAO ottaa selkeästi etäisyyttä väitteeseen, jonka mukaan näytteet olisivat peräisin anomaliasta, koska ei ole olemassa mitään lähdettä, joka voisi todistaa tämän. Syvällisempi tutkimus olisi kuitenkin toivottavaa.

Sisäpuolella olevat seinät ja käytävät

Ocean-X-tiimi pystyi tunkeutumaan kaikuluotaimella osiin Anomaliasta. Suorakulmaiset ”käytävät” näkyvät kaikuluotaimissa.

Anomalian sisäpuolen kaikuluotauksissa näkyy useita 90° kulmia [4].
Anomalian sisäpuolen kaikuluotauksissa näkyy useita 90° kulmia [4].

Anomalian sisäpuolelta otetussa videokuvassa näet erään ”käytävän” kulman.

Still frame ROV-videosta, yhdessä käytävistä, 90° kulmassa [5].
Still frame ROV-videosta, yhdessä käytävistä, 90° kulmassa [5].

Reikiä rakenteessa

Anomalian yläosasta löydettiin kaksi reikää. Toinen on halkaisijaltaan noin 25-30 cm ja toinen noin 2 metriä. Suuremman aukon ympärillä on neliön muotoinen ”rakenne”. [1]

Anomalian yläosa, jossa on 2 reikää rungossa [7]
Anomalian yläosa, jossa on 2 reikää rungossa [7]

Alkuaineet ja muodot

Anomaliasta voi löytyä erilaisia alkuaineita ja muotoja, jotka saavat luonnollisen kivimuodostuman näyttämään erittäin epätodennäköiseltä.

10 x 30 x 1,5 metrin kokoinen kupoli anomalian päällä [1]
10 x 30 x 1,5 metrin kokoinen kupoli anomalian päällä [1]

Se, mikä näyttää portaikolta, on sarja portaita, joista jokaisen korkeus on 1 metri. [1]

Anomalian eri elementit ja muodot [1]
Anomalian eri elementit ja muodot [1]

Jos katsot kuvaa, näet kolmion, jossa on reikä. vaikea nähdä, siksi minulla on myös kuva, jossa on punainen viiva. Ja näet, että levy on myös sedimentin peitossa. ja alla näkyy palanutta orgaanista ainesta. Kuva on otettu kohteen sivulta. [14]

Sivukuva kolmiomaisesta poikkeavuudesta [14]
Sivukuva kolmiomaisesta poikkeavuudesta [14]

Kivet

Esineen pinnasta otettu näyte tutkittiin orgaanisen aineen kanssa sekoittuneen basaltin varalta Weizmannin tiedeinstituutissa ja Tel-Avivin yliopiston arkeologian instituutissa (arkeologisten sedimenttien mikromorfologia ja infrapunaspektroskopia). Koska Itämerellä ei ole vulkaanista toimintaa, basalttikiviä ei ole odotettavissa.

Kivet Anomalian päällä [1]
Kivet Anomalian päällä [1]
Anomalia mustan kiven näytteen aaltoluvut [6]
Anomalia mustan kiven näytteen aaltoluvut [6]

Toinen näyte kerättiin suoraan anomaliasta. Energia- ja vesivaraministeriön Israelin geologisen tutkimuksen osaston syyskuussa 2013 laatimassa raportissa todetaan, että itse kohteesta otettu näyte on alumiinisilikaattikiveä, jossa on erittäin suuria rauta- ja mangaanipitoisuuksia. Yhdessä näytteessä sedimentissä oli korkea titaanipitoisuus. [1]

Syvänne

Läheisen kukkulan halkaiseva 1500 metrin pituinen jälki päättyy suoraan anomaliaan. [3]

Anomalian ja läheisen kukkulan yhdistävä jälki [7]

Kukkula näyttää siltä kuin se olisi leikattu kahtia [7]

Toinen anomalia näkyy jo tässä (noin 200 metriä ensimmäisen anomalian vieressä omalla kaistallaan) [7].

Toinen kohde

Toinen kohde sijaitsee noin 200 metrin päässä anomaliasta. Myös tässä toisessa kohteessa on jonkinlainen jälki. Suunta on sama kuin ensimmäisellä kohteella ja lähes samansuuntainen.

Kaikuluotauskuvat, joissa näkyvät molemmat poikkeamat [7].

Kaikuluotaus toisesta anomaliasta vuodelta 2014 [8]

Suorakulmainen kivimuuri Anomalian 2 vieressä [8]

Suorakulmainen kivimuuri Anomalian 2 vieressä [8]

Sähköistä häirintää

Kun Ocean-X-tiimi lähestyi poikkeamaa vuonna 2012, he raportoivat mittareidensa toimintahäiriöistä, toimimattomista satelliittipuhelimista ja kameroiden katkeamisista. [1]

Vuonna 2012 aavalla merellä suoritettujen tutkimusten aikana 6 Naton alusta oli Ocean-X-tiimin välittömässä läheisyydessä. Dennis Åsberg kertoi haastattelussa, että heidän oli luovutettava kaikki löydöt ja tiedot Ruotsin armeijalle ja että korkea-arvoiset upseerit haastattelivat heitä. [1]

Epätavallisia lämpötilalukemia

Yli 40 metrin syvyydessä meren lämpötila on +4°C (lähde!) Stefan Hogebornin mukaan lämpötila suoraan anomaliassa oli -1°C. Hän olettaa, että lämpömittari näyttää virhettä. [1]

Radioaktiivisuutta

Noin 2-3 kilometrin päässä anomaliasta ankkuroidun aluksen ankkurin radioaktiivisuus oli kuusi kertaa normaalia korkeampi (0,63 millisieverttiä 0,1 millisievertin sijaan). [9]

Vedenalaisten kameroiden ja muiden laitteiden radioaktiivisuus oli 0,30 millisieverttiä. [10]

Muinainen alkuperä

Itämeren anomalia voisi olla rakenne, joka rakennettiin 12 000 vuotta sitten (toim. huom. Atlantiksen aikaan!), kun Itämeri oli kuiva. Viimeisen jääkauden eli pleistoseenin aikana 100 000-12 000 vuotta sitten vedenpinta oli ajoittain noin 120 metriä nykyistä alempana. Anomalia sijaitsee noin 80-90 metrin syvyydessä.

Nuoremman dryaskauden kaavio, joka osoittaa lämpötilan nopean nousun noin 12000 vuotta sitten [11, 12].

Osassa b) merenpinta oli 120 m nykyistä alempana noin 15000 vuotta sitten. [17]

Maailmanlaajuinen merenpinnan taso viimeisen jääkauden aikana. [15, 16]

Anomalian sijainti, kun merenpinta on 120 metriä alempana noin 12000 vuotta sitten. Vaaleansininen on maata. [13]
Anomalian sijainti, kun merenpinta on 120 metriä alempana noin 12000 vuotta sitten. Vaaleansininen on maata. [13]
Sama tapahtuma, joka johti jääkauden päättymiseen ja lämpötilan nopeaan nousuun 12 000 vuotta sitten, saattaa olla syynä myös anomalian ulkopuolella oleviin palaneisiin kiviin.

Yhteenveto ja johtopäätelmät

Niin romanttiselta kuin maan ulkopuolisen ajoneuvon törmäyspaikka kuulostaakin, keräämämme tiedot saavat meidät päättelemään, että se ei todennäköisesti ole sitä. Lentävällä esineellä on suurempi todennäköisyys olla tiheydeltään pienempi kuin vuorella. On epätodennäköistä, että tällainen esine halkaisisi vuoren kahtia. Tässä kohtaa poikkeaman ja vuoren materiaalit on tutkittava huolellisesti. Jos oletetaan, että esine putosi ylhäältä, myös vuoren käytävän pitäisi näyttää erilaiselta. Tässä on tehtävä perusteellisia tutkimuksia ja vertailuja meteoriitin iskuihin tai tuliaseiden tutkimuksiin.

Näyttää pikemminkin siltä, että vuori on halkaistu maasta. Minkä vuoksi, jää epäselväksi. Kaivosalue on mahdollinen mutta ei todistettu.Tiedot osoittavat kuitenkin, että tämä esine ei ole luonnollista alkuperää ja että se on todennäköisesti vanhempi kuin viimeinen jääkausi 12 000 vuotta sitten. Kovien yhdensuuntaisten reunojen ja onkaloiden perusteella on epätodennäköistä, että kyseessä olisi luonnollinen muodostuma. Pinnan palojäljet ja todisteet äärimmäisestä kuumuudelle altistumisesta viittaavat altistumiseen mahdolliselle kataklysmiselle tapahtumalle, joka on saattanut tapahtua samaan aikaan Young Dryas -kauden jäätiköiden sulamisen kanssa ja vaikuttaa kohteen tulvimiseen.

Ocean-X-tiimi tekee edelleen erinomaista työtä päästäkseen askel askeleelta lähemmäksi tämän poikkeaman selvittämistä. Olemme ottaneet tavoitteeksemme varmistaa, että Ancient Nerds DAO voi tulevaisuudessa osallistua taloudellisesti ja henkisesti tämän kaltaisten Itämeren anomalioiden tutkimukseen!

Tule keskustelemaan

Tule Discordiimme: https://discord.gg/BAkFvbfpFZ

Lähdeviitteet

[1] http://www.soul-guidance.com/houseofthesun/balticsea.html
[2] http://www.oceanexplorer.se/about-x-team/
[3] https://www.youtube.com/watch?v=8zy4XEboKlg&t=51s
[4] http://www.oceanexplorer.se/28-06-12/
[5] http://www.oceanexplorer.se/1796/
[6] http://www.oceanexplorer.se/burned-organic-material/
[7] https://seteantigoshepta.blogspot.com/2015/03/naves-espaciais-extraterrestre.html
[8] https://www.youtube.com/watch?v=VDZfYeHhe3Y
[9] http://www.oceanexplorer.se/news-2012-04-02/
[10] https://www.norrteljetidning.se/2012-08-22/radioaktivitet-vid-mystisk-cirkel
[11] https://judithcurry.com/2011/07/12/historic-variations-in-sea-levels-part-1-from-the-holocene-to-romans/
[12] https://sacredgeometryinternational.com/cycles-of-global-change-part-4-the-rise-of-the-goddess-civilization/the-younger-dryas/
[13] https://www.floodmap.net/
[14] http://www.oceanexplorer.se/a-never-before-seen-image-of-the-baltic-sea-anomaly/
[15] https://en.wikipedia.org/wiki/Past_sea_level
[16] https://en.wikipedia.org/wiki/Last_Glacial_Period
[17] https://www.e-education.psu.edu/earth107/node/1506
[18] 97328588-Ancylus-Ocean-X-Team.pdf
[19] http://data.bshc.pro/#2/60.7/16.7

Lisää lähteitä

The Baltic Sea Anomaly 2017. The New ROV video Footage. Video No 2: https://www.youtube.com/watch?v=joeoiYGSBMg

Baltic Sea Anomaly Mistery Unsolved part1–2:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=AuHmFjMk1PY

Artikkelin julkaissut medium.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.