Bob Whiten UFO-palasen mysteeri

Ole Henningsen (SUFOI) ohjasi minut Youtube-videon pariin, joka kertoi Bob Whitesta ja hänen ystävänsä Janen UFO-havainnosta. He löysivät pisaran muotoisen palasen mystisestä lentävästä esineestä heidän ajaessaan Coloradon ja Utahin välistä Grand Junction -autiomaa-aluetta vuonna 1985.

Tapaus herättää kiinnostusta koska sillä on jonkinlaista yhtäläisyyttä toisen mystisen pisaran muotoisen palasen kanssa, jonka väitetään olevan peräisin lentävästä lautasesta, joka löytyi noin 40 vuotta aiemmin Tanskasta.

UFO Filesin osio: UFO-metsästäjät kesäkuun 27 päivänä 2005 saivat osakseen niin paljon huomiota, että History Channel päätti näyttää spin-off -sarjan joka näytettiin vuonna 2008.

Havainto

Jane, joka ajoi autolla Denveristä Las Vegasiin yöllä kirkkaan tähtitaivaan alla, herätti Bobin ja kysyi häneltä mikä on omituinen valo joka taivaalla näkyy. Bob ei kyennyt vastaamaan, joten hän katsoi sitä jonkin aikaa. Heidän lähestyessään valoa se (he ovat ilmeisesti lähestyneet myös itse esinettä) muuttui noin kolmikerroksisen talon kokoiseksi. He pysäyttivät auton ja katsoivat valoa, joka oli niin kirkas että Bobin piti suojella silmiään kädellään.

Jane sytytti ajovalot, ja niin tehdessään valo yhtäkkiä lensi ilmaan toisen esineen vierelle, jota hän nimitti ”emoalukseksi”. ”Emoalus” lensi itään Coloradon suuntaan. Yhtäkkiä oranssi hehkuva esine ammuttiin, joka törmäsi maahan suurella nopeudella ”emoaluksen” kadotessa. Hän löysi hehkuvan kirkkaan esineen. Hän odotti että se jäähtyisi riittävästi, meni autolleen etsimään jotain millä nostaa sen mukaansa, ja 25 minuutin edestakaisen kävelyn autolle ja takaisin jälkeen hän piilotti sen autonsa takakonttiin.

Aluksi hän ei kertonut kenellekään asiasta, sillä se voisi vaikuttaa hänen uraansa (koomikko ja laulaja). Hän otti asian esille ensi kertaa kun oli lopettanut urallaan, ja hän käytti kaiken aikansa vuodesta 1996 hänen kuolemaansa asti vuonna 2009 kertoakseen totuuden palasesta.

Palasen tutkimus

Bob Whiten uran loputtua 90-luvun puolessavälissä hän päätti kertoa asiasta vuonna 1996 ja halusi selvittää mikä palanen oli. Palasesta, joka oli noin 23 cm pitkä ja painoi noin 680 grammaa, otettiin näytteitä sen sisällön selvittämiseksi.

Elokuun 8. päivänä New Mexico Tech, Soccorossa, oli ensimmäinen paikka jonne hänet ohjattiin (MUFONista), mutta he eivät voineet tehdä täyttä tutkimusta. Elokuun 23. päivä NIDS ja myöhemmin samana vuonna Los Alamosin laboratoriot saivat varsin erilaiset tulokset, ja eräs tutkijoista sanoi Bob Whitelle että palanen oli Maan ulkopuolelta ja he pitivät sen itsellään testejä varten. He tulivat lopulta johtopäätökseen usean viikon testaamisen jälkeen vuonna 1996 että palanen oli samankaltainen kuin Marsin meteoriitti, joka oli löydetty Etelänapamantereelta vuonna 1994 (0.701) ja Intiasta vuonna 1865 (0.723). Tutkimukset näyttivät, että palasella oli strontium-aste 0.712 ja se sijoittui näiden kahden väliin.

Bob soitti journalisti Mike O’Brienille, joka soitti ja puhui samoille tiedemiehille jotka olivat kertoneet hänelle, että palanen oli selvästikin Maan ulkopuolelta. Mutta jostain syystä he yhtäkkiä kielsivät tämän ja sanoivat, että he eivät olleet sanoneet palasen olevan avaruudesta. O’Brien sanoi heille, että heille oli kerrottu etteivät he saisi puhua tästä kenellekään, mikä yllätti Bob Whiten suuresti. Hän oli vakuuttunut, että laboratorio oli väärentänyt papereita joissa tulokset lukivat. Whiten palanen käytettiin 8 eri laboratoriossa toukokuussa 1999, kaikki tulivat johtopäätökseen että se oli suurimmaksi osaksi alumiinia, mutta Bob White itse uskoi siihen että alkuperä selviäisi testissä.

(Katso QUE 94201 -dokumentti täältä  ja täältä)

Vuonna 1998 Bob White meni valheenpaljastuskokeeseen osoittaakseen että hän ei valehdellut. Hän meni läpi ongelmitta! Hän sitten yritti mainostaa löydöksiään todisteina avaruusolentojen teknologiasta. Mutta häntä harmitti — palanen olisi ollut vuosisadan löytö, ja hänen onnistui saada hieman media-aikaa, hän puhui muutamassa UFO-konferenssissa ja kirjoitti kirjan UFO Hard Evidence (Galde Press 2004).

Rikas mies tarjosi $10 miljoonaa

Vuonna 2000 hän sattui törmäämään julkiseksi tehtyyn USA:n armeijan dokumenttiin nimeltä ”file number 202085” 1940-luvulta,  sekä dokumenttiin vuodelta 1998 nimeltä ”Väitetyt lentävät lautaset Tanskasta”. Tuossa dokumentissa oli kuva pisaran muotoisesta esineestä joka näytti samalta kuin minkä Bob White löysi 40 vuotta myöhemmin.

Syyskuussa hän ja Larry Cekander avasivat näyttelyn Museum of the Unexplainedissa Reeds Springissa, Missourissa ja näyttivät palasta siellä. Hän julisti medialle että anonyymi lasvegasilainen rikas mies oli tarjonnut 10 miljoonaa dollaria palasesta. Mutta Bob White kieltäytyi, koska hänen mielestään palanen ei ollut hänen eikä kenenkään muun kuin koko maailman. Bobin oman tutkimustiimi keksi yhtäkkiä vuonna 2003 että palanen voisi emittoida röntgensäteitä ja sähkömagneettisen kentän- Hänen mielestään mielenkiintoisinta oli tutkimuksen osoittaneen tämän viitanneen Marsista peräisin olleisiin meteoriitteihin.

Vuonna 2004 hänen uskottavuuttaan koeteltiin jälleen valheenpaljastuskokeessa ja jälleen hän sai synninpäästön. Kesäkuun 25. päivänä 2005 ”UFO Files” näytettiin televisiossa, joka kertoi hänen tarinansa keskittyen armeijan dokumenttiin Tanskasta sekä hänen vierailuunsa Los Alamosin laboratorioon. Tämä oli ensimmäinen kerta kun Los Alamosin laboratorio näytettiin televisiossa. Useat näytteet vuonna 2007 osoittivat esineen säteilevän gammasäteitä ja neutroneita. Vuonna 2008 hän pääsi ”UFO Hunterseihin”, ja tuolloin näytettiin nauhoitteita palasen mystisestä käyttäytymisestä Laughlinissa, Nevadassa, kun se lukittiin sähköiseen kassakaappiin, joka hajosi ja joka jouduttiin rikkomaan jotta palanen saataisiin jälleen ulos.

Los Alamosin laboratorio ei vastannut UFO Filesin soittoihin, kun he halusivat saada tietää lisää aiheesta TV-ohjelmaa varten. Joten oli mahdotonta saada vastaus siitä voitaisiinko palasen osoittaa koostuvan monimutkaisista isotoopeista.

Ennen Bobin kuolemaa marraskuun 16. päivänä 2009 (77-vuotiaana), hänen tutkijansa lupasivat jatkaa taistelua saadakseen totuuden kerrottua tutkimuksista.

Asiantuntijaa kuullaan

Tarina ei kuitenkaan pääty tähän. Asiantuntija Ean Harrison tuli lopputulokseen Skepticin perustajan Pat Linsen kanssa vuonna 2011 että kappale ei ollut mitään muuta kuin stalagmiittia teollisen teräksen tuotannosta, mitä monet on huijattu luulemaan UFOn jäänteiksi, Mutta onko tämä asia niin helppo sivuuttaa? Vastaus täytyy alustavasti olla kyllä, sillä näyttäähän tuo kovasti stalagmiitilta.

Harrison kirjoittaa:

“Kyseessä oleva kappale on tehty yhteenliitetystä hiontajätteestä. Se muotoutuu samalla tavoin kuin stalagmiitti kun metallivalosta ”putsataan” suurilla hiomakoneilla. Raakavaloksista tulee silottaa liitoskohdat työstön helpottamiseksi ja työkalujen rikkoutumisen vähentämiseksi. Tyypillinen hiomakone valimon puhdistushuoneessa mahdollistaa käsin putsauksen noin 20 kiloisille valoksille, jotka ovat puolitoistametrisiä läpimitaltaan ja 10 cm paksuja. Valos asetetaan kiinni penkkiin kuten työpajoissa muuallakin, ja kappaletta syötetään pyörän pintaa vasten, joka hioo pois jakolinjat, hitsauskorjaukset ja ruiskutuksen kuhmut. Hiontapöly pusketaan alaspäin penkkiin lähellä sulamispistettä olevassa lämpötilassa. Kun metallipöly ja hiomakoneen pohja osuvat penkkiin, sulanut epoksi liimaa sekoitteen yhteen. Ajan mittaan stalagmiitti hitaasti syntyy alhaalta ylös, joka sulattaa yhteen metallia sen karakteristiseen muotoon. Riippuen koneen koosta, stalagmiitti voi helposti kasvaa 60-senttiseksi tai ylikin. Lisäksi, riippuen valun alustasta, stalagmiitti voi olla mielenkiintoinen sekoite ruostumatonta terästä, mangaania, kevytterästä, alumiinia — toisin sanoen, kiinnostava metallurginen sekoite, joka tuntuu mahdottomalta selvittää mistä se koostuu. Mutta todellisuudessa se on vain sulanutta hiomalaikan sidonta-ainetta. Lopulta stalagmiitti kasvaa liian suureksi ja blokkaa hionta-alustan. Stalagmiitti pitää rikkoa ja heittää pois, kierrättää tai raportoida UFOna.

Tanskan tapaus

Tanskasta löydetyn palasen tapaus on kiinnostava, mutta myös ärsyttävä koska se on löytynyt Tanskasta vuonna 1949, ja se on mainittu CIC-dokumentin 358 sivulla vain lyhyesti (kesäkuun  6. 1994), joka käsittelee eri havaintojen tutkimuksia ja niihin luetaan mukaan Tanskan ”palanen” ”väitetystä lentävästä lautasesta”. (Katso dokumentti täältä).

Valitettavasti dokumentti, joka on osin epäselvä, ei paljasta mistä päin Tanskaa lentävän lautasen palanen on löydetty, mutta päivämäärän pitäisi kuitenkin olla maaliskuun 12. päivä 1948. Ole Henningsen, joka on erittäin kiinnostunut meteoriiteista ja hänellä on oma kokoelmansa niitä, auttoi minua suuresti määrittämään sen mitä tämä esine tässä on tai ei ole. Hän kirjoitti minulle että asiaan ei tulisi kiinnittää suurta huomiota, muuten kuin että Tanska on mainittu videolla. Mutta Ole Henningsen, jolla ei ole paljoakaan kokemusta, voi sanoa että Bob Whiten palanen ei voi olla meteoriitti, sillä ei ole yhtymäkohtia faktoihin. Meteoriitit eivät ole kuumia tai millään tavalla tulipunaisia, paitsi että meteoriittien nopeus ilmakehässä on niin suuri, että ne lämpenevät ulkoapäin ja niiden sisälämpötila on lähellä absoluuttista nollapistettä. Näin voidaan päätellä, että tarinat pudonneista meteoriiteista eivät päde tieteellisessä maailmassa. Ole Henningsen on vakuuttunut, että artikkelin informaatio ei voi olla peräisin Marsin, Kuun tai muunkaan meteoriiteista. (Katso NASAn linkki http://www2.jpl.nasa.gov/snc/index.html).

Tuon lisäksi Ole Henningsen tarkasteli myös omaa kokoelmaansa ja kansalliskirjaston arkistoja relevanttien havaintojen suhteen Tanskassa liittyen UFOihin ja meteoriitteihin. Mutta valitettavasti hän ei löytänyt mitään joka olisi sopinut päivämäärään. Päivämäärä voi olla aiempi jolloin Tanskan palanen on löydetty.

Vertailu kahden ”ufo”-palasen välillä voi kuitenkin selittää seikan että Tanskan palanen voi olla niinkutsuttua tektiittiä, joka on luonnollisesti lasittunutta, muutaman senttimetrin kooltaan, joka voisi olla peräisin meteoriitin osumasta. Ongelma on että meteoriitin osumapaikkoja on Tanskassa aika vähän.

Lopputulema

Me voimme todeta, että jos suurin osa Bob Whiten palasista on alumiinia, silloin voimme kieltää että se säteilisi yhtään mitään (magnetismia), mutta Youtuben videosta voidaan nähdä että tämä aiheuttaa ihmisille harmaita hiuksia: http://terpconnect.umd.edu/~wbreslyn/magnets/is-aluminium-magnetic.html – lyhyesti: sitä voidaan pitää paramagneettisena.

Alumiinin ensimmäisenä eristi H.C. Ørsted vuonna 1824, mikä hajottaa myös hieman teoriaa siitä että Bob Whiten palanen olisi meteoriitista.

Jos tiedemiehet & asiantuntijat, jotka ovat tutkineet Bob Whiten palasta, ovat uskottavia, mitä mieltä olet päätelmästä että ”esine” on itsea asiassa tehty alkuaineista jotka eivät voi tuolla tavoin sekoittua, vaan viittaavat siihen että esine olisi valmistettu ”tietoisesti”?

Eräs materiaalin parissa työskennellyt tieteentekijä väitti, että palanen ei ollut alunperin tuossa muodossaan. David Lamb, esimerkiksi, uskoo että palanen voisi olla avaruusmatkailuun tarkoitetusta pinnoitteesta, ja tietty sekoite tarkoittaa sitä että matkaaminen avaruuden halki ei kestä minkäänlaista resistanssia johtun suprajohtavuudesta (erittäin matalasta lämpötilasta). David Lamb sanoi myös huhtikuun 6. päivänä 2014, että fyysinen todistusaineisto näyttää epätavallisia ominaisuuksia jotka viittaisivat siihen, että sen täytyy olla teknologisesti erittäin edistynyttä metallia. Hänen tietojensa mukaan ei olisi ollut olemassa sellaista teknologiaa vuonna 1985 ja tänä päivänäkin se on kokeiluasteella.

Museum of the Unexplainedin facebook-ryhmässä maaliskuun 10. päivänä 2014 esitettiin 33 alkuaineen lista, jotka palasesta on löydetty tähän mennssä: kulta, hopea, arsenikki, happi, alumiini, rauta, pii, kalsium, barium, boron, kadmium, koboltti, rikki, kupari, kloori, kromi, europium, gadolinium, gallium, magnesium, sinkki, molybdeeni, nikkeli, fosfori, kalium, natrium, strontium, titaani, yttrium, vanadium, zirconium, barium, mangaani.

Voidaan havaita tämän palasen mysteeriä selvittäneiden kertomuksista että mysteeri ei ole ratkennut ja kysymyksiä on paljon. Tulevaisuus näyttää miten käy.

Linkkejä

http://en.wikipedia.org/wiki/UFO_Files
http://www.skeptic.com/eskeptic/11-10-12/
http://www.unexplainedresearch.com/in_the_news/bob_whites_ufo_artifact.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Counterintelligence_Corps_(United_States_Army)
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread321480/pg1
http://foia.abovetopsecret.com/ultimate_UFO/UFO_GOVT/ARMY/ArmyCICUFOFiles.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Horten_brothers
http://www.unexplained-mysteries.com/forum/index.php?showtopic=188908
http://ufoevidence.conforums.com/index.cgi
https://www.facebook.com/UFOHARDEVIDENCE

https://www.youtube.com/watch?v=KL8lRBryGco

https://www.youtube.com/watch?v=EEn3cc9VBYQ

 

Artikkelin julkaissut UFO Mystik

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.