Dokumentti: UFOs — Seeing Is Believing

Lähes 50 prosenttia amerikkalaisista, vuoden 2005 galluppien mukaan, sekä miljoonat ihmiset muualla uskovat UFOjen olevan todellisia. Monille se uskomus pysyy syvällä.

Vuosikymmenet UFOja on havaittu miljoonien ja miljoonien ihmisten silmin. Se on mysteeri jonka ainoastaan tiede voi ratkaista, ja kuitenkin ilmiö pysyy suurelta osin tutkimattomana. Suurin osa  tästä aiheesta massamediassa kertovista ihmisistä asetetaan naurun alaisiksi.

Helmikuun 24. päivä 2005, ”Peter Jennings Reporting: UFOs — Seeing Is Believing” ottaa freesin näkökulman UFO-ilmiöön. ”Journalistina aloitin tämän projektin terveellä annoksella skeptisismiä”, Jennings sanoo, ”sekä niin avoimella mielellä kuin mahdollista. Lähes 150 haastattelun tiedemiesten, tutkijoiden sekä monien ihmisten kanssa, jotka väittävät nähneensä tunnistamattoman lentävän esineen, jälkeen tuntuu olevan monia tärkeitä kysymyksiä jotka ovat edelleen vastaamatta — ja suuri määrä joita ei ole täydellisesti selitetty.”

Tämä kahden tunnin primetime-erikoisraportti on koko UFO-kokemus täydessä laajuudessaan — ensimmäisestä Kenneth Arnoldin havainnosta vuonna 1947 nykypäivään. Ohjelma ammentaa haastatteluista poliisien, pilottien, armeijan henkilökunnan, tiedemiesten ja tavallisten kansalaisten kanssa, jotka antavat uskomattomia todistuksia kohtaamisista selittämättömän kanssa. Lisäksi mukana on ammattiskeptikkojen ääni, mm. tieteilijöiden jotka johtavat tutkimusta maapallon ulkopuolisista elämänmuodoista universumissa.

Ohjelma tutkii faktoja New Mexicon Roswellin taustalla, ja tarkastelee monia omituisia tarinoita avaruusolentojen sieppauksista. Tässä esiteltyjen UFO-tapauksien mukana on mm.

Minot-ilmatukikohta , Pohjois-Dakota, lokakuu 1968 –Kuusitoista lentäjää maassa sekä ilmassa olevan B-52 -hävittäjän miehistö näki massiivisen tunnistamattoman lentävän esineen leijumassa lähellä tukikohtaa.

Phoenix, maaliskuu 1997 — Sadat silminnäkijät todistivat kolmionmuotoista alusta joka liikkui hiljalleen kaupungin yllä.

St. Clair County, Illinois, tammikuu 2000 — Poliisit viidestä vierekkäisestä kaupungista kaikki itsenäisesti raportoivat nähneensä jättiläismäisen aluksen useilla kirkkailla valoilla liikkuvan hiljaa taivaan poikki matalalla.

Tänään jos hallitukselle raportoi UFOn, sinulle tiedotetaan että ilmavoimat ovat tehneet 22-vuotisen tutkimuksen, joka päättyi vuonna 1969, jonka loppupäätelmä oli että UFOt eivät ole uhka kansalliselle turvallisuudelle eivätkä ne ole tieteellisesti kiinnostavia. Mutta kuten eräs maailman johtavista teoreettisista fyysikoista sanoo ohjelmassa, ”Ei voi yksinkertaisesti sivuuttaa mahdollisuutta että jotkut näistä UFO-havainnoista ovat oikeasti havaintoja joistain esineistä jotka on luonut… mahdollisesti miljoonia vuosia meistä teknologiassa edellä oleva sivilisaatio.”

”Peter Jennings Reporting: UFOs — Seeing Is Believing” on PJ Productions and Springs Median tuotantoa ABC Newsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.