UFO kiitää Saturnuksen ohi

Havaintopäivämäärä: elokuun 21. 2021
Havaintopaikka: Saturnus

Tämä silminnäkijä tarkkaili Saturnusta teleskoopillaan kun hän kuvasi omituisen suuren kappaleen kiitämässä planeetan pohjoisnavan yli. Kappale oli jättiläismäinen, kuun kokoinen, ja kuitenkaan se ei kiertänyt planeettaa, vaan sen sijaan kiisi napa-alueen yli ja sitten hiljalleen nousi ohittaessaan navan. Kappale oli ohut, arviolta viidenneksen yhtä paksu kuin oli pitkä. Ei ole tiedossa mikä tämä oli, mutta sen muoto, koko ja nopeus viittaavat avaruusolentojen alukseen.

Scott C. Waring,  Taiwan

Silminnäkijä kertoo:

Tämä on oikeasti TODELLINEN retusoimaton video jostain tunnistamattomasta, joka jäi kameraan, todennäköisesti jotain luonnollista jonka voi selittää tieteellä. Tämä on pelkkä video jolla herättää hieman mielenkiintoa autenttiseen astronomiseen tarkkailuun.

Laitteiston speksit:

 • 1200mm fokus 254mm
 • Apertuuri 10mm
 • Linssi 3x Barlow Lens

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Daily

2 vastausta artikkeliin ”UFO kiitää Saturnuksen ohi”

 1. Suurennus on todella jättimäinen ja Maan ilmakehän vaikutuksesta kuva väreilee melko voimakkaasti. Videolla näkyy Saturnus planeeta ja UFO kuitenkin erittän selkeästi juuri jättimäisestä suurennuksesta johtuen, pienellä suurennuksella UFOa ei olisi ehkä voinut nähdä tässä tapauksessa ollenkaan. Erittäin onnistunut amatööri video otos, jossa on ollut paljon onnea matkassa. Kappale on todella jättiläismäisen kokoinen, saattaa olla jopa paljon isompi kuin Saturnusta kiertävät kuut, mutta se ei jäänyt kiertämään planeetaa.

  Vaikuttaisi olevan 1200 mm pitkä polttovälin kaukoputki jossa on fokusointi, eli tarkennuslaitteen adapterin koko on 254mm.

  Kaukoputken linssin halkaisijaa ei mainita, mutta voisi olla arviolta ehkä noin 250mm – 300mm halkaisija ja ehkä peiliteleskooppi.

  Newton-tyyppiset peilikaukoputket ovat nykyään suosituin harrastajien käytössä oleva kaukoputkityyppi. Suurimmat harrastajien käytössä olevat Newton-teleskoopit ovat noin 700 mm:n peilillä varustettuja. Peilikaukoputkien peilit valmistetaan nykyään lasista, joiden etupinnat ovat aluminoidut. Mitä suurempi peili sitä parempi erotuskyky kuvan laadussa.

  Tuo videon kuvannut laite on amatööri kaukoputki, jossa on 10mm okulaarin aukko, joka on upotettu 3x Barlow Lensin sisään pidentäen kaukoputken polttovälin pituuden kolminkertaiseksi eli 3 x 1200mm = 3600mm, sekä suurentaen kuvan kolminkertaiseksi.

 2. ”Laitteiston speksit”:
  • 1200mm fokus 254mm
  • Apertuuri 10mm
  • Linssi 3x Barlow Lens
  Saattaa olla sittenkin että tuossa fokus 254mm oli tarkoitettu Pääpeilin halkaisijaa: 254 mm, eikä fokusointi laiteen kokoa: (fokus) 254mm. Fokusointilaitteen kokoja on kahta erinlaista, joka kuuluisi ilmoittaa okulaariputken halk. 24.5mm tai 31.75mm. No tuo oli minun moka selvästi anteeksi.

  Teleskoopin polttoväli: 1200mm (f/4,7) ja Pääpeilin halkaisijaa: 254mm sopisi tuohon linkin osoite kaukoputkeen oikein hyvin: https://villenkello.fi/shop/kauppa2/products.php?&action=show&id=3693&show=all

  Jos videon putki oli tämä niin suurennussuhteen joka oli käytössä voi laskea helposti.
  Kaukoputken suurennus saadaan siis yksinkertaisesti jakamalla objektiivin polttoväli okulaarin polttovälillä.

  Eli putken polttoväli 3600mm jaettuna okulaarin polttovälillä 10mm = 360-kertainen suurennus, siis aivan valtava. Ilmankos Maan ilmakehä kuvassa kiehuu ja kuohuu videolla. Silti erittäin hyvin onnistunut UFO video.

  Kaukoputken suurennusta voidaan kuitenkin vaihtaa helposti vain vaihtamalla okulaaria. Aivan mitä tahansa suurennuksia ei kannata käyttää. Suurennuksella on tietyt objektiivin ominaisuuksista riippuvat ylä- ja alarajat, joita suuremmilla ja pienemmillä suurennuksilla ei enää saavuteta mitään hyötyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.