Edustajainhuoneen puhemiestä kehotettiin perustamaan kongressin UFO-tutkimuskomitea Pentagonin raporttiin liittyvien epäilyjen ja huolenaiheiden keskellä

kirjoittanut Christopher Sharp

Washington DC:n poliitikot ovat asettaneet kyseenalaiseksi uuden puolustusministeriön (DoD) raportin, joka puhdistaa itsensä, tiedusteluyhteisön ja puolustusalan urakoitsijat kaikista väärinkäytöksistä, kun on esitetty väitteitä salailusta ja laittomista toimista, jotka liittyvät tunnistamattomiin poikkeaviin ilmiöihin (Unidentified Anomalous Phenomena, UAP).

Kongressin UAP Caucus -ryhmään kuuluvat edustajainhuoneen edustajat ovat allekirjoittaneet republikaanien edustajainhuoneen puhemiehelle Mike Johnsonille ja demokraattien edustajainhuoneen johtajalle Hakeem Jeffriesille osoitetun yhteisen kirjeen, jossa kehotetaan perustamaan uusi UAP-tutkintaa käsittelevä alakomitea.

Kirjeessä, jonka journalisti Matt Laslo sai ensimmäisenä käsiinsä, sanotaan:

‘Tunnistamattomien poikkeavien ilmiöiden (Unidentified Anomalous Phenomena, UAP) olemassaolosta hiljattain annettujen ilmiantajalausuntojen ja uusien todisteiden perusteella pyydämme, että Yhdysvaltain edustajainhuone perustaisi edustajainhuoneen valvonta- ja vastuuvelvollisuuskomitean alaisuuteen valikoidun alakomitean tutkimaan liittovaltion hallinnon vastausta UAP-ilmiöihin.’

Kirjeen allekirjoittajiin kuuluu:

  • edustaja Eric Burlison (republikaani)

  • edustaja Tim Burchett (republikaani)

  • edustaja Anna Paulina Luna (republikaani)

  • edustaja Jared Moskowitz (demokraatti)

  • edustaja Andy Ogles (republikaani)

  • edustaja Nancy Mace (republikaani)

  • edustaja Troy Nehls (republikaani)

  • edustaja Matt Gaetz (republikaani)

Viime viikolla DoD:n UAP-toimisto, joka tunnetaan nimellä All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), julkaisi virheitä sisältävän raportin, jossa väitettiin, ettei ole mitään todisteita, jotka tukisivat vakavia väitteitä DoD:n ja tiedusteluyhteisön pääsystä maan ulkopuoliseen teknologiaan tai sen käänteiskehittelystä, eikä vahvistaisi UAP-havaintoja sellaisenaan.

UAP Caucus -ryhmän jäsen, edustaja Eric Burlison, reagoi raporttiin ilmaisemalla, ettei hän luota puolustusministeriön havaintoihin.

Newsnation haastatteli eilen edustaja Burlisonia ja kysyi, luottaako hän Pentagonin päätelmään, jonka mukaan:

‘AARO arvioi, että kaikkia haastateltavien mainitsemia ja kuvaamia väitettyjä piilotettuja UAP:den takaisinmallinnusohjelmia ei joko ole olemassa, ne ovat virheellisesti tunnistettuja aitoja, erittäin arkaluonteisia kansallisia turvallisuusohjelmia, jotka eivät liity Maan ulkopuolisen teknologian hyödyntämiseen, tai ne liittyvät perusteettomaan ja lakkautettuun ohjelmaan.’

Edustaja Burlison vastasi:

“En [luota Pentagonin havaintoihin], koska ne eivät olleet meille avoimia SCIF-tiloissa

“He olisivat voineet esittää todisteita.

“He olisivat voineet selittää, mitä nämä erityisohjelmat oikeastaan tekevät.

“Mutta he eivät ole halukkaita tekemään sitä kongressin kanssa.

“Minusta on siis aika avata kimono ja näyttää meille tarkalleen, mitä tapahtuu.

“Koska jos he tekevät jotain, mikä on hyväksi amerikkalaisille, jos he käyttävät vastuullisesti veronmaksajien dollareita, heillä ei pitäisi olla mitään salattavaa.”

Edustaja Burlison vahvisti lisäksi, että edustaja James Comer, edustajainhuoneen valvonta- ja vastuuvelvollisuuskomitean puheenjohtaja, jonka alaisuuteen uusi alivaliokunta muodostettaisiin, tukee myös aloitetta.

Jos puhemies Mike Johnson hyväksyy UAP:den valittua alakomiteaa koskevan pyynnön, se käynnistäisi riippumattoman tutkimuksen, toisin kuin puolustusministeriön yritys tutkia itseään.

Alakomitea haluaisi saada valtuudet kuulustella henkilöitä, joiden väitetään liittyvän mahdollisiin laittomiin UAP-ohjelmiin, mukaan lukien vihamieliset todistajat, jotka muutoin kieltäytyisivät todistamasta.

Lisäksi alakomitealla olisi täysi henkilöstö, ja sille annettaisiin oikeus tutustua kaikkeen liittovaltion hallitukselta saatavaan aineistoon ja tietoon — turvaluokiteltuun ja turvaluokittelemattomaan — liittovaltion yleisestä toimintasuunnitelmasta riippumatta mahdollisista erityisistä tai rajoitetuista pääsysuojista.

Reagoidessaan kongressin reaktioon AARO-raporttiin eräs DoD:n sidoksissa oleva lähde, joka vastusti ministeriön johtopäätöksiä, kertoi Liberation Timesille:

“On selvää, että jotkut kongressin jäsenet ovat tietoisia Pentagonin pyrkimyksestä lakaista tämä aihe jälleen kerran maton alle, kuten he tekivät Blue Bookin ja muiden historiallisten katsausten kanssa vuosikymmeniä aiemmin.

“Tällä kertaa kongressi tietää totuuden. Organisaatio on aina kyseenalaistettava, kun se ei kerro totuutta niille, joille se on velkaa. Loppujen lopuksi vapautta ei voi olla ilman vapautta, eikä vapautta voi olla ilman totuutta.”

UAP Caucus -ryhmän jäseniä ovat muun muassa ne, jotka osallistuivat heinäkuussa 2023 järjestettyyn edustajainhuoneen kuulemistilaisuuteen, jossa entinen korkea-arvoinen tiedustelu-upseeri David Grusch todisti valaehtoisesti, että Yhdysvaltain hallitus on toteuttanut vuosikymmeniä kestänyttä ohjelmaa, joka liittyy ei-ihmisperäisten teknologioiden hankkimiseen ja käänteiseen suunnitteluun.

Hiljattain pidetyn tapaamisen jälkeen tiedusteluyhteisön ylitarkastajan kanssa, joka totesi Gruschin väitteet sekä ”uskottaviksi” että ”kiireellisiksi”, UAP Caucus -ryhmän jäsen Moskowitz paljasti X:ssä:

‘Kuulemamme perusteella monet Gruschin väitteistä ovat perusteltuja!’

UAP Caucus -ryhmän jäsenten kirjeessä korostetaan vaaleilla valittujen edustajien epäluottamusta puolustusministeriötä (DoD) ja tiedusteluyhteisöä kohtaan ja lisätään, että ”merkittävä este [tutkimustoimille] on ollut puolustusministeriön (DoD) ja tiedusteluyhteisön (IC) yhteistyön puute ja kongressin valvonnan välttely, mikä on vain syventänyt yleisön epäluottamusta”.

Kirjeessä lukee:

‘Kun otetaan huomioon DoD:n ja IC:n pitkä historia yhteistyön ja avoimuuden puutteesta, on amerikkalaisten veronmaksajien etujen mukaista, että kongressin molemmat puolueet tutkivat UAP-toimintaa ja tarjoaa viime kädessä yleisölle paljon kaivattua avoimuutta.’

Aiemmin tänä vuonna UAP Caucusin jäsen, edustaja Tim Burchett tapasi puhemies Johnsonin keskustellakseen UAP:sta.

Edustaja Burchett sanoi kokouksen ”menneen todella hyvin” – mikä herätti odotuksia UAP:n kuulemisesta. Tuolloin hän ei kuitenkaan ollut yhtä toiveikas UAP:n erillisen alakomitean perustamisen suhteen ja kertoi Matt Laslolle:

“Mutta valikoitu valiokunta — se vaatii henkilöstöä, rahaa ja vaivaa, joten en usko, että niin vain tapahtuu.”

Liberation Timesin käsityksen mukaan edustaja Burchettin kommenttien jälkeen on tapahtunut muutos, joka osoittaa, että tällaisen alakomitean perustaminen on todennäköisempää.

Kun AARO:n UAP-raporttiin liittyvä uutissykli alkaa laantua, tohtori Sean Kirkpatrickin, AARO:n entisen johtajan, josta on tullut virallinen konsultti, odotetaan aiheuttavan uuden tarina-aallon.

Haastattelujen ja tapahtumien avulla hän saattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja saattaa entisestään mustamaalata puolustusministeriötä ja tiedusteluyhteisöä vastaan esitettyjä vakavia syytöksiä väärinkäytöksistä.

Kongressissa on kuitenkin vaikutusvaltaisia jäseniä, jotka eivät luota AARO:n raporttiin eivätkä osta sitä, mitä tohtori Kirkpatrickilla on myytävänä.

 

Artikkelin julkaissut Liberation Times

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.