Sano EI NATOlle! – Globaali avaruuden militarisoimisen vastainen toimintaviikko

  • Lokakuun 4: Jejun saari, Etelä-Korea
  • Lokakuun 5:
    • Fylingdales, Yorkshire, England
    • Croughton, Oxfordshire, England
  • Lokakuun 6: Visakhapatnam, Intia
  • Lokakuun 7: Ashville, Pohjois-Carolina
  • Lokakuun 8: Menwith Hill, Yorkshire, Englanti
  • Lokakuun 12: Harrogate, Yorkshire, Englanti

Tiedot tapahtumista ja alkuperäiset kutsut löydät täältä.


Lokakuun 4. 2019 
Avaruusviikko Etelä-Koreassa
(Jejun saari)

Me kiitämmme ystäviämme Jejun saarella vaivannäöstä kääntää avaruusviestimme koreaksi ja sen laajalle levittämisestä.

Kaikkea hyvää kaikille Jejulla.

 


Lokakuun 5. 2019
Yorkshiren edustalla
Fylingdales

Lyhytfilmi RAF Fylingdalesin roolista USA:n ohjuspuolustusjärjestelmässä ja miten se edesauttaa ydinasevarustelukilpaa.

Tehty KEEP SPACE FOR PEACE -viikkoa varten Lokakuun 5.-12.  2019

’RAF’ Fylingdales on USA:n puolustusministeriön installaatio Snod Hillissa, North York Moorsissa, Englannissa. Tukikohta muodostaa USA:n ballististen ohjusten puolustusjärjestelmän, joka puolustaa mannerta sinne osoitetuilta ohjuksilta. Tässä roolissa se on yksi viidestä korkeatehoisesta tutkasta eri mantereilla, jotka peittävät koko rannikkoalueen USA:ssa, joilla havaitaan ja varoitetaan ohjushyökkäyksestä. Se on osa globaalia USA:n tukikohtien järjestelmää, jotka ovat linkitetty toisiinsa antamaan varoituksia, seuraamaan ja tarkkailemaan sotatapahtumia ympäri maailman.

Yorkshire CND,
Bradford
Yorkshire England

 


Lokakuun 5. 2019

Rauhan puolesta kampanjoivat käynnistävät toimintaviikon jolla ”varata  avaruus rauhalle” 

https://morningstaronline.co.uk/article/b/peace-campaigners-launch-week-of-action-to-keep-space-for-peace

RAUHANPUOLUSTAJAT käynnistävät toimintaviikon jolla ”varata avaruus rauhalle” (Keep Space for Peace) lauantaina, kun USA edistää suunnitelmiaan militarisoida kosmoksen “Space Force”-projektillaan.

Britannian hallitus on mukana USA:n militarisointisuunnitelmissa, osittain johtuen sen kytköksistä sotilasliitto Natoon ja osittain johtuen USA:n armeijan läsnäolosta ympäri maata, jotka tulevat liittymään armeijan militariointiprojektiin.

Eräs tukikohdista, USA:n ilmavoimien tukikohta Croughton  Oxfordshiressa, tulee olemaan mielenosoitusten kohteena huomenna. Tapauksen on järjestänyt Oxfordin kampanja ydinaseista riisumisen puolesta (Oxford Campaign for Nuclear Disarmament, CND).

Oxfordin CND sanoi: “USA tuhlaa £200 miljoonaa muuttaakseen Croughtonin yhdeksi sen suurimmista tiedustelukeskuksista.

“Tämä suuri USA:n kommunikaatio- ja tiedustelutukikohta tukee avaruuskommunikaatiota, datalinkkejä, armeijan droneinfoa, pommittajien lentämistä, ohjuspuolustusta, diplomaattikommunikaatiota ja sotatoimien komennusta ja kontrollia.

“Se tulee olemaan keskeinen linkki ’ketjussa’ kontrolloida USA:n tiedustelua, aseistettuja droneja ja erikoisjoukkoja ympäri Eurooppaa, Pohjois-Afrikkaa ja Lähi-Itää.”

Puheita piti Campaign for Accountability of American Basesin eräs perustajista, Lindis Percy, työväenpuolueen asevarustelun purkamiseen keskittynyt Fabian Hamilton sekä muita.

Tiistaina kampanjoijat pitävät rauhan muistojuhlan RAF Menwith Hillin ulkopuolella Pohjois-Yorkshiressa, amerikkalaisen tukikohdan joka kerää poliittista, sotilaallista ja taloudellista informaatiota, jota kommunikoidaan Maata kiertävien vakoilusatelliittien avulla.

Menwith Hill, jota pyörittää NSA, syöttää kerättyä informaatiota Pentagonille.

Menwith Hillin kampanjan Sarah Swift varoitti, että mikä tahansa sota avaruudessa “voi olla tuhoisa.”

Swift sanoi: “Pentagon haluaa testata avaruusasetta vuonna 2023.

“Uusi USA:n avaruuslaivaston komentaja on puhunut ’muuttuvasta avaruusoperaatioiden maailmasta’ — siitä että avaruus on muuttumassa sotatantereeksi.

“Nato myös pyrkii tunnustamaan avaruuden sotatantereena tänä vuonna, ja Britanniasta tulee ensimmäinen valtio, joka liittyy mukaan yhteiseen ‘Operation Olympic Defender’-ohjelmaan — USA:n vetämään kansainväliseen koalitioon, joka on muodostettu vastaamaan avaruudesta tuleviin vihamielisiin hyökkäyksiin.”

Swift sanoi, että maailmanlaajuinen vastustus näitä suunnitelmia vastaan on kasvavaa.

Croughton, Oxfordshire

USA:n uudet ”avaruusvoimat” ovat osa avaruuden militarisaatiota. Tämä tarvitsee maa-asemia kuten USAF Croughton. Tämä suuri USA:n kommunikaatio- ja tiedustelutukikohta tukee avaruuskommunikaatiota, datalinkkejä, armeijan droneinfoa, pommittajien lentämistä, ohjuspuolustusta, diplomaattikommunikaatiota ja sotatoimien komennusta ja kontrollia.

Fabian Hamilton puhumassa Oxfordshiren rauhankampanjan ‘Keep Space for Peace’ -marssilla USAF Croughtonin porteilla.


Lokakuun 6. 2019
Avaruusviikko Intiassa

Visakhapatnamissa kokoonnuttiin juhlimaan Keep Space for Peace -viikkoa, joka on ensimmäisen kerran pidetty vuonna 2001. Aikeena on pitää tapahtumia avaruuteen liittyen ympäri kaupunkia.

Joka vuosi ihmiset ympäri maailman pitävät erilaisia tapahtumia tuodakseen esiin huolensa avaruutta koskien yhteisöissään.


Valkopaitainen mies banderollin takana on JV Prabhakar, entinen yhteisön teknisten koulujen aluejohtaja. Joka vuosi avaruusviikolla hän menee eri kouluihin pitämään esityksiä ja osoittamaan mieltään.

Muutama vuosi sitten useat kansainvälisen verkostomme johtajat menivät Visakhapatnamiin, jossa Prabhakar vei meidät eri kouluihin. Hänellä on suuri verkosto ja hän työskentelee sen eteen, että voisi tuoda nämä asiat esiin kaikissa luokissa.

Intiassa on arviolta noin 300 miljoonaa köyhää, ja heidän kansakuntansa kuluttaa paljon rahaa tullakseen suureksi ”peluriksi” avaruudessa. Kuten USA, köyhyys sivuutetaan jotta voitaisiin tukea ilmailuteollisuuden intressejä.


Lokakuun 7. 2019
Avaruusviikko Ashevillessa, Pohjois-Carolinassa

Ken Jones Ashevillesta, Pohjois-Carolinasta kirjoitti tapahtumasta, jonka hän on järjestänyt kaupungissaan tänä vuonna avaruusviikolla:

Pääsin juuri kotiin ensimmäisen päivän kävelyltämme ympäri Ashevillea tällä viikolla. Kuten tiedätte, viime vuonna tein tämän yksin, en saanut ketään rauhaa puolustavista sotaveteraaneista mukaani. Mutta tänä vuonna mukaan tuli muutamia. Tänään neljä meistä käveli kaupungilla. Minä olin etumaisena banderollin kanssa, sitten meillä oli rumpali, nainen puvussa kyltti kädessä ja toinen kuka jakoi lentolehtisiä. Ja ei ainoastaan ollut lauantai, oli myös Octoberfest! Niin monet olivat läsnä paraatissamme. Saimme paljon huomiota, jaoimme lähes 100 lentolehtistä ja meilä oli hyviä keskusteluja. Me olimme noin puolitoista tuntia. Tulin kotiin haltioissani. Halusin vain kertoa teille onnistuneesta päivästä…

Jakamani lentolehtinen:

”NATO luotiin 70 vuotta sitten suitsimaan Neuvostoliittoa, jota ei ole enää olemassa. Edelleen NATO on kuitenkin kasvanut globaaliksi sotilasliitoksi.

”USA/NATO-sotilastukikohdat, sotaleikit ja aseet viedään nyt suoraan Venäjän rajalle ja Kiinan ympärille. Ydinsota on mahdollista aloittaa hetkessä.

”Jatkuva USA:n ”ohjuspuolustusjärjestelmien” ja avaruusaseiden kehittäminen luo kalliin uuden asevarustelukierteen.

”Militarismi on suurin yksittäinen kasvihuonepäästöjen syy planeetallamme, mikä kiihdyttää planeetan ilmaston tuhoa.

“USA on jo tuhlaamassa $1 biljoonan verran vuosittain loputtomaan sotaimperiumiin. Ainoa tapa rahoittaa avaruusvoimat on leikata sosiaaliturvasta, terveydenhuollosta ja siitä vähästä mitä on jäljellä. Aiotteko vain seistä ja katsoa tumput suorina?


Lokakuun 8. 2019
Avaruusviikko Menwith Hillissa
Pohjois-Yorkshire, Englanti

Tämän vuoden ’Keep Space for Peace’-mielenosoitus Menwith Hillissa osui samaan tiistaiseen mielenosoitukseen 18 – 19:30 NSA/NRO:n pääporteilla lähellä Harrogatea.

Oli märkää ja tuulista illalla ja vain kourallinen mielenosoittajia tuli paikalle, mutta muutama puhe pidettiin. Minuutin hiljaisuudella muistettiin Harry Dunnia, 19-vuotiasta joka kuoli moottoripyörätörmäyksessä auton kanssa lähellä RAF Croughtonia Northamptonshiressa elokuun 27. Amerikkalaisen diplomaatin vaimo on poistunut Britanniasta sen jälkeen kun hänen epäiltiin olleen auton kuski.


Lokakuun 12. 2019
Julkinen kokoontuminen Menwith Hillissa
Harrogate, Pohjois-Yorkshire, Englanti

Menwith Hill Accountability Campaign (MHAC) & Yorkshire CND. pitivät esityksiä Menwith Hillissa.

Sarah Swift MHAC:sta puhui siitä miten Menwithin NSA/NRO-vaikoilutukikohta on mukana ohjaamassa USA:n aseistettuja dronehyökkäyksiä Pakistanissa, Yemenissa, Somaliassa ja Afganistanissa.The Bureau of Investigative Journalism on luetteloinut noin 6700 iskua, joissa on kuollut arviolta 8400-12100 ihmistä vuosien 2014-2019 välillä. Arviolta 1725 näistä kuolleista on ollut siviilejä, mukaanlukien 400 lasta.

Menwith Hill kerää tiedustelutietoa kaappaamalla sähköisiä viestejä, jotka on lähetetty satelliiteilla tai optisia kaapeleita pitkin. Satelliittitiedon kaappaus toteutetaan USA:n valtion satelliiteilla, jotka kiertävät kohdemaiden yllä avaruudessa, joilla monitoroidaan maakommunikaatiota kuten kännyköitä tai WIFIa. Se on myös osa Fornsat-järjestelmää, globaalia ”ulkovaltojen satelliittitarkkailu”järjestelmää, joka sieppaa kommunikaatiota satelliiteilta.

Vuonna 2016 ”The Intercept” raportoi miten Mentwith Hill käytti ohjelmia kuten GHOSTHUNTER (2006) ja GHOSTWOLF (2012) ‘to geopaikantamaan kohteita [sieppaamista tai tappamista varten] . . .  Yemenissa.’

USA ei ollut eikä ole virallisesti sodassa Yemenia vastaan. Kuten Sarah huomautti, “Menwith Hillilla on aina ollut rooli ohjuskokeiden varalta kommunikaation tarkkailussa ja telemetriassa mahdollisten vihollisten varalta sekä tarjota etukäteistiedustelutietoa ennen laukaisuja.

Dave Webb Yorkshire CND:sta kuvasi miten Menwith Hill sopii täydellisesti USA:n globaaliin sotilastiedustelujärjestelmään. Esitys Menwithissa oli yksi 40 tiedossa olleesta tilaisuudesta 10 eri maassa osana Keep Space for Peace Weekia. Dave luonnosteli USA:n armeijan satojen satelliittien käyttöä monitorointiin, kommunikointiin, valvontaan, droneoperaatioihin, ohjuspuolustukseen, ohjusten ohjaamiseen, globaaliin paikantamiseen ja muuhun.

Aivan kuten Fornsat, Menwith on myös yksi asemista Torus-järjestelmässä, joka käyttää useita kehittyneitä quasiparabolisia usean säteen antenneja yhtä aikaa kaappaamaan jopa 35 satelliitin kommunikaation. Se on myös eräs asemista maailmanlaajuisessa verkostossa, joka monitoroi kansallisia ja kansainvälisiä kuituverkkoja.

Edward Snowdenin vuotamat dokumentit esittävät miten laajennettu UKUSA-tiedusteluyhteisö (USA, Kanada, UK, Australia ja Uusi-Seelanti) käyttävät järjestelmiä kuten Prism keräämään internet-viestejä eri palveluntarjoajien kautta.

Dave mainitsi myös eurooppalaisten maiden yhteistyöstä, kuten Saksa, Italia ja Alankomaat, jotka tarjoavat toisilleen tiedustelu-, logistiikka- ja operaatiotukea tappavalle USA:n droneohjelmalle. Menwithin rooli USA:n ohjuspuolustuksen avaruuskomponenteille latausasemana mainittiin myös.

Viimeisenä Dave mainitsi miten kansainväliset mielenosoitukset tukikohdissa, installaatioissa, kommunikaatiokeskuksissa ja näitä pyörittävissä yrityksissä edistyvät ympäri maailman. Kansainvälisen verkoston rooli on tukea näitä ryhmiä ja tuoda ne yhteen jakamaan informaatiota ja kokemuksia.

 

Artikkelin julkaissut Global Network Against Weapons and Nuclear Power in Space

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.