Harvardin astrofyysikko: Pentagonin mukaan UFOt todennäköisesti ”ei ihmisten”

On ”kohtuullista” todeta, että Yhdysvaltain hallituksen mielestä jotkin tunnistamattomista ilmailmiöistä (UAP) eivät ole ihmisten tekemiä, Harvardin astrofyysikko sanoo.

Tällä viikolla Yhdysvaltain hallituksen odotetaan julkaisevan erittäin odotetun raportin UAP:den olemassaolosta — eli UFOista.

Avi Loeb, Frank B. Baird Jr. Professor of Science Harvardin astronomian laitoksella uskoo, että UAP:den olemassaoloa ei paljastettaisi ihmisille mikäli ne olisivat perua Kiinasta tai Venäjältä tai uhka kansalliselle turvallisuudelle, hän kirjoitti Scientific American -lehden kirjoituksessa.

Loeb lisää: ”Näin on kohtuullista todeta, että Yhdysvaltain hallitus uskoo, että jotkut näistä kappaleista eivät ole ihmisten tekemiä.”

Astrofyysikko sanoi, että tällä ehdotuksella on kaksi skenaariota: että UAP:t ovat luonnonilmiö; tai että niiden ”alkuperä on Maapallon ulkopuolella.”

Telescopes
Very Large Array radio-observatorio New Mexicossa vuonna 2006. Kuva: Avalon / Getty

Amerikkalaisten raportti on usean kuukauden tutkimusten tulos. Senaatin tiedustelukomitea on pyytänyt tutkimusta aiheesta vuonna 2020.

Floridalainen senaattori Marco Rubio oli tuolloin tiedustelukomitean puheenjohtaja, kun raportti annettiin toimeksi. Komitea tuolloin piti UAP.ta mahdollisena turvallisuusuhkana.

Hän sanoi Newsweekille toukokuussa: ”Me emme voi antaa UFOjen stigman estää meitä tutkimasta näitä kohtaamisia vakavasti.”

Elokuussa 2020 Pentagon perusti UAP-toimikunnan tutkimaan tunnistamattomien lentävien alusten havaintoja.

Tiedusteluviranomaiset, jotka ovat saaneet jo briiffausta raportin löydöksistä, ovat sanoneet sen jättäneen avoimeksi kysymyksen suurimmasta osasta havaittuja ilmailmiöitä — kuten ilmavoimien pilottien havainnot — mutta huomauttaa, että ne eivät olleet amerikkalaisten teknologiaa, New York Times raportoi aiemmin kesäkuussa.

New York Times sanoi myös, että julkinen versio raportista voidaan odottaa annettavan kongressille kesäkuun 25. päivään mennessä — vaikka se sisältää salaisia liitteitä, joihin kansalla ei ole pääsyä. Raportin ei odoteta selittävän kaikkia mystisiä UAP:den ominaisuuksia.

Loeb on kuitenkin vetänyt spekulatiivisen kytköksen UAP:den ja  ’Oumuamuan välille, mystisen tähtienvälisen kappaleen, joka on saanut huomiota aina aurinkokunnastamme löytämisestään saakka vuonna 2017.

NASA kutsui ’Oumuamuaa ”epätavalliseksi” ja sanoo, että se näyttäisi olevan lähes 400 metrin mittainen ”kivinen, sikarin muotoinen kappale”, joka on ensimmäinen vahvistettu taivaankappale, joka vierailee aurinkokunnassamme toisesta tähdestä.

Loeb kirjoitti Scientific Americaniin, että ’Oumuamua voisi mahdollisesti olla ”keinotekoinen kappale, jonka tehtävä on päästä aurinkoa kohti”  ja että sen ohut muoto  ”voi olla vastaanotin” jolla vastaanottaa signaaleja.

Hän lisää: ”Tällä hetkellä mahdollisuus sille, että UAP:t ovat Maan ulkopuolelta on erittäin spekulatiivinen.”

 

Artikkelin julkaissut Newsweek

Yksi vastaus artikkeliin ”Harvardin astrofyysikko: Pentagonin mukaan UFOt todennäköisesti ”ei ihmisten””

 1. ”Astrofyysikko sanoi, että tällä ehdotuksella on kaksi skenaariota: että UAP:t ovat luonnonilmiö; tai että niiden alkuperä on Maapallon ulkopuolella.”

  Oletettavasti hyvin arkinenkin ihminen osaa tehdä skenaarion (ennakkokuvitelman) siitä ovatko UAP:t ilmiöt luonnon ilmiöitä; tai että niiden ”alkuperä on Maapallon ulkopuolelta.” Siihen ei välttämättä tarvittaisi Astrofyysikkoa asiaa pähkäilemään. Astrofyysikko; Tähti-luonnonilmiöitä yleisesti tutkiva tiede.

  ”Loeb on kuitenkin vetänyt spekulatiivisen kytköksen UAP:den ja ’Oumuamuan välille, mystisen tähtienvälisen kappaleen, joka on saanut huomiota aina aurinkokunnastamme löytämisestään saakka vuonna 2017.”

  Samaa voi sanoa myös tästä Loeb spekulatiivisestä kytköksestä että tämän spekulatiivisen (kuvitteellisen pohdinnan) me kaikki ihmiset osaamme jo luonnostaan. Näköjään aina tarvitaan jokin arvovaltainen henkilö tieteen nimissä pohtimaan ja sanomaan viimeinen sana mystisestä (salaperäisestä, arvoituksellisesta, hämärästä aiheesta), josta ei välttämättä tiedä kuitenkaan loppujen lopuksi muita tavallisisia tallaajia yhtään enempää. Tieteen nimissä jatkuva tärkeilevä tyyli joskus myös alkaa närkästyttämään.

  ”Loeb lisää: Tällä hetkellä mahdollisuus sille, että UAP:t ovat Maan ulkopuolelta on erittäin spekulatiivinen.”

  Tieteentekijät tarjoaa aina kuitenkin lopulta jatkuvasti samaa spekulatiivistä (kuvitteellista) kaavaa UFO:sta / UAP:sta että ne ovat kuvitteellisia, tai luonnon ilmiöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.