Mitä odottaa kun ensikontakti saadaan avaruusolentoihin?

On olemassa avaruusolentoja (ja jos et ole nähnyt yhtään, se on vielä hauskempaa uskoa että niitä on). Mutta jos ne ovat tuolla, kuinka me löydämme ne? Kun me löydämme ne, miten me saamme niihin yhteyden? Ja kun me saamme niihin yhteyden, miten me oikeasti kommunikoimme niille?

Wendover Productions teki tämän kiehtovan videon joka antaa osviittaa siitä miten löytää avaruusolentoja (katsella tähtiin) ja mitä niihin yhteyden saaminen tarkoittaisi (yhteys eri sivilisaatioiden välillä historiallisesti, ei ehkä hyvä). Mutta video muuttuu vieläkin mielenkiintoisemmaksi kun tarkastellaan syvällisemmin omaa ymmärrystämme siitä miten maailma ja kieli toimivat.

On aikamoinen pähkinä purtavaksi selvittää miten saada yhteys avaruusolentoihin. Puhumamme kielet maapallolla kaikki noudattavat suunnilleen samoja sääntöjä, ei väliä mikä kieli on kyseessä (substantiivien ja verbien rakenne, sanojen tiheys jne.), mutta saattaisi olla typerää olettaa että avaruusolennot ymmärtäisivät kielen käsitettämme, sillä toiset eläimet planeetallamme kommunikoivat eri tavalla (väri, feromonit jne). Ja vaikka jos saisimmekin jotenkin selkoa avaruusolentojen kielestä (kuten Arrivalissa), on vaikeaa tietää mitä niiden sanat oikeasti tarkoittavat, koska suorat käännökset vieraista kielistä eivät aina kerro koko tarinaa ilman ymmärrystämme kontekstista. On vaikeaa kommunikoida ilman yhteistä tarttumapintaa.

Wendover Productions ehdottaa, että ehkä meidän tulisi kommunikoida matematiikan avulla, sillä matematiikka on yhtä universaalia kuin yksi plus yksi on kaksi. Voidaan todeta matematiikan auttavan meitä saavuttamaan jonkinlaisen ymmärryksen niiden kanssa, mutta silti on vielä paljon selvitettävää. Katsi allaoleva video saadaksesi tietää lisää.

 

Artikkelin julkaissut Educating Humanity

Yksi vastaus artikkeliin ”Mitä odottaa kun ensikontakti saadaan avaruusolentoihin?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.