UFOt Papua Uusi-Guineassa

Kirjoittanut Keith Basterfield

Australian kansalliskirjasto The National Library of Australia (NLA) toteutti suuren projektin muutama vuosi sitten, jossa digitoitiin suuri määrä australialaisia sanomalehtiä. Nämä ovat nyt saatavilla projektin sivuilta verkosta TROVE-digisanomalehtisivustolta. Projekti digitoi monia Australian tämänhetkisiä ja menneitä sanomalehtiä, aina vuoteen 1954 asti. Parit sanomalehdet ovat saatavilla 1990-luvun taitteeseen asti, suurin osa ei kuitenkaan ole.

TROVE

Jos menet TROVEn hakukenttään ja kirjoitat hakusanan ”flying saucer;” ”UFO;” tai ”unidentified flying objects”, vastaukseksi tulee muutama tuhat löytöä. Tässä blogissa on raportoitu monista näistä, kuten australialaisen pilotin raportoima UAP Koreassa.

Papua Uusi-Guinea

Löysin jokin aika sitten digitoidun kopion Papua Uuden Guinean sanomalehdestä kokoelmassa. Miksi tämä on australialaiselle tutkijalle kiinnostava? Koska vuoteen 1975 asti Papua Uusi-Guinea oli Australian alaisuudessa. Tuona aikana UAP-havainnot lähetettiin Australiaan tutkittavaksi ja kirjattavaksi.

Disclosure Australia

Vuosina 2003-2008 kun Australian UFO-verkosto (AUFORN) pyöritti Disclosure Australia -projektiaan, tiimin jäsenet tutkivat Australian valtion UAP-tietoja etsien havaintoraportteja. Kolme relevanttia tiedostoa löytyi Papua Uudesta Guineasta:

1. Tiedosto A452, kontrollisymboli 1969/4393, otsikolla ”UFOt ja mystiset tapahtumat Papualla ja Uudessa Guineassa. Aikaväli oli 1957-1973.

2. Tiedosto MT1131/1, kontrollisymboli A31/1/133 otsikolla ”Tunnistamattomat lentokoneet Papualla ja Uudessa Guineassa.” Aikaväli 1958-1959.

3. Tiedosto MP1279/1, kontrollisymboli 99/1/478 otsikolla ”Uuden Guinean F.I.R. — tunnistamattomien ja ulkomaisten lentokoneiden toiminta.” Aikaväli 1948-1965.

Papua Uusi-Guinean Post-Courier -sanomalehti

Lukijoiden hyväksi ajattelin esitellä edustavan otoksen siitä mitä Papua Uusi-Guinean sanomalehdissä kirjoitettiin vuosina 1969-1981.

1. ”UFO-tutkimus käyntiin”

UFOja on havattu Papua Uusi-Guineassa viime kuukausina toistuasti, Parlamentille kerrottiin eilen. Nämä havainnot sekoittivat ja huolettivat kyläläisiä maan keskiosan ja lännen provinsseissa sekä Gusu Dumpu -alueella Madang-provinssissa, entinen liikenneministeri Jephcott (Madang) ja Kala Swokin (Länsi) sanoivat kyselytunnilla.

Jephcott sanoi, että Air Niugini on seurannut viittä UFO-havaintoa tutkassa Gusap-alueella, ja useita muita on raportoitu syyskuussa…

Swokin sanoi, että puolustusvoimien tulisi tutkia viimeaikaiset havainnot keskiosan ja lännen provinsseissa. Puolustusministeri Duwabane sanoi parlamenteille, että hänen ministeriönsä tutkii ja tekee siitä raportin…”

[Papua New Guinea Post-Courier keskiviikko 21. helmikuuta 1979 sivu 3.]

2. ”Lisävalaistusta UFOsta”

Gairen kylän yllä keskiosan provinssissa noin kuukausi sitten nähdyt valot on mahdollisesti selitetty. Kello 03.15 ja 04.30 välillä syyskuun 24. kansallisten poliisivoimien komentaja, apulaiskomisario David Tasion raportoi UFOn. Kuitenkin Tokion ja Sydneyn välillä lentänyt Qantas 747-jumbojet tuolloin ohjattiin Port Moresbyyn uudelleentankattavaksi. Ilmailuviranomaiset uskovat tämän olevan syy havainnolle.

[Papua New Guinea Post-Courier torstai 16. lokakuuta 1980 sivu 19.]

3. ”Hehkuvana raportoitu UFO Laessa”

Kaksi nunnaa Angau Memorial Hospitalissa, sisar Bennan ja sisar Glynn näkivät epätavallisen esineen kello 02.15 18. maaliskuuta 1979. Se ilmaantui kirkkaan kultaisen värisenä, tähdenkaltaisena kappaleena. Se matkasi taivasta pitkin; pysähtyi, sitten jatkoi, ja teki U-käännöksen ja meni takaisin sinne mistä se tulikin. Naiset soittivat poliisille, mutta poliisin saavuttua UAP oli kadonnut.

[Papua New Guinea Post-Courier torstai 19. maaliskuuta 1970 sivu 11.]

4. ”Näin UFOn ja ihmisiä”

Seitsenvuotias poika Noel Bossiri Barurun kylästä raportoi nähneensä suuren, kirkkaan valon lentävän kukkulan yli Kanudissa kello 22.30 30. päivä syyskuuta 1980. Hän sanoi, että hän oli herännyt katsomaan valoa ja hänen sitä katsellessaan se laskeutui kukkulalle ja kaksi ihmisen näköistä hahmoa näkyi. Noel sanoi, ”ensimmäinen ulos tullut näytti hopeiselta ja toinen oli ruskean värinen.” Hän pelästyi kokemusta ja kertoi myöhemmin vanhemmilleen havainnosta.

[Papua New Guinea Post-Courier tiistai 7. lokakuuta 1980 sivu 3.]

5. ”sshh…jokin pelottaa Laea.”

Toukokuun toisena 1974 ”50 metrin kaistale Bougainvillea ja muita kasveja ’paloi’ jonkin vaikutuksesta ja alkoi kuolla Arthur Strachanin talon vieressä Sturt Streetilla… hänen puutarhurinsa raportoi nähneensä omituisen esineen taivaalla auringonlaskun aikaan torstai-iltana. Ruohoalue kasvien vierellä muuttui keltaiseksi…”

Kello 22.00 toukokuun 4. päivänä 1974 Sally Willis raportoi nähneensä hehkuvan kappaleen palmupuun yllä.

[Papua New Guinea Post-Courier tiistai 7. toukokuuta 1974 sivu 2.]

6. ”Läpikäynti UFOistamme”

Maailman johtava UFO-asiantuntija on saapunut Papua Uusi-Guineaan eilen tutkimaan viimeaikaisia raportteja havainnoista täällä. Tri. J Allen Hynek… vieraili Milne Bayn alueella puhumassa ihmisten kanssa, jotka ovat nähneet UFOja…

’Pääsyy saapua Papua Uusi-Guineaan on nähdä onko raportoiduissa UFOissa eroja tällä puolella maailmaa verrattuna muualle…'”

[Papua New Guinea Post-Courier keskiviikko 29. elokuuta 1973 sivu 3.]

7. ”Gorakan UFOt”

19. huhtikuuta 1974 herra ja rouva Wheeler raportoivat nähneensä kirkkaan pyöreän muotoisen valon taivaalla lähestymässä heitä eteläpuolelta, noin kello 06.00. Valo sitten poistui Laen suuntaan. Puoli tuntia aiemmin eräs mies raportoi nähneensä pallomaisen valon leijailevan hänen yllään 25 minuutin ajan. Sitten se meni kahtia. Yksi puolisko oli kirkkaan sininen ja liikkui vuoria kohti. Toinen puolisko lensi Beneä kohti.

[Papua New Guinea Post-Courier maanantai 22. huhtikuuta 1974 sivu 3.]

Minun kommenttini

1. Kuten edustavasta otoksesta voidaan havaita, Papua Uusi-Guineassa raportoidut ilmiöt ovat hyvin samanlaisia verrattuna muuhun maailmaan.

2. Kuudes lehtileike vuodelta 1973 viittaa kuuluisaan Boianai, Milne Bayn alueen havaintoryppääseen vuonna 1959, joihin kuului ainakin yksi kolmannen asteen yhteys.

3. Raportoidut tutkahavainnot joulukuulta 1978 eivät ole ainakaan minulle aiemmin tuttuja. Klassinen havainto raportoitiin RAAF-tiedostoissa [sarja A703, kontrollisymboli 580/1/1 osa 13, sivu 53] seuraavasti:

29. kesäkuuta 1970 Sepik-joen alue, PNG, 17.20

F27-lentokoneen VH-FNK pilotti raportoi tutkahavainnoista. Laskeutuessaan 12500 jalkaan hän havaitsi kaikuja tutkassaan 60 astetta koneesta myötäsäteeseen. Tutka skannasi 180nm ja näytti kaikua 60nm kaistalla lentokoneesta, ja pysyi samalla etäisyydellä. Siellä oli viisi sikarinmuotoista kappaletta. Kun tutka skannasi maksimikaistalla, kaiku katosi. Ilmailuviranomaiset sanoivat, että muita koneita ei liikkunut tuolla alueella.

En löytänyt mitään merkintää Papua Uusi-Guinean puolustusvoimien UAP-raporteista.

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.