Valiant Thor: Pentagonissa hengaillut avaruusolento

UFO-tutkimuksen ja avaruusolentojen harrastajien maailmassa on lukemattomia kertomuksia, havaintoja ja tarinoita, jotka herättävät intohimoa ja kiihdyttävät totuuden etsimistä. Yksi tällainen mysteerien ympäröimä tarina, joka näyttää olevan kuin scifi-elokuvasta, on tarina Valiant Thorista — oletetusta avaruusolennosta, joka ei ainoastaan vieraillut Maassa, vaan jolla väitetään olleen suora yhteys Yhdysvaltain hallitukseen.

Valiant Thorin tarinan kertoi tohtori Frank E. Strangesin vuonna 1967 julkaistu kirja Stranger at the Pentagon, ja se sai nopeasti suosiota. Tarinan mukaan Thor, avaruusolio Venuksesta, tuli Maahan vuonna 1957 ja laskeutui Virginiaan, jossa hänet vietiin tapaamaan presidentti Eisenhoweria ja varapresidentti Nixonia. Sen jälkeen hän asui kolme vuotta Pentagonissa ja esitti ratkaisuja köyhyyden, tautien ja jopa ydinuhkien poistamiseksi.

Tällaiset väitteet saatetaan nopeasti hylätä innokkaan kirjailijan mielikuvituksellisina tuotoksina. Stranges itse väitti kuitenkin tavanneensa Thorin ja kuvaili häntä ”poikkeuksellisten” kykyjen mieheksi. Strangesin mukaan urhealla Thorilla oli 490 vuoden elinikä ja keuhkot, jotka olivat kehittyneemmät kuin meidän keuhkomme ja joiden avulla hän pystyi hengittämään missä tahansa ilmasto-olosuhteissa.

Valiant Thorin tarina ei kuitenkaan ole ilman ristiriitoja. Jotkut kriitikot huomauttavat, että Thorin tarina muistuttaa hämmästyttävän paljon vuonna 1951 valmistuneen elokuvan The Day the Earth Stood Still juonta. Tämä on saanut monet kysymään onko Valiant Thorin tarina aito kertomus avaruusolentojen vuorovaikutuksesta vai onko kyseessä vain luova plagiaatti.

Valiant Thor on vaikuttanut myös populaarikulttuuriin. Vuonna 2001 perustettu rockyhtye Valient Thorr on nimeltään erehdyttävästi samanlainen kuin avaruusolentosankarimme.  Kaikki bändin jäsenet ovat ottaneet sukunimekseen ”Thor”, joten he näyttävät kunnioittavan tätä ainutlaatuista hahmoa jo perustamisessaan.

Jatkuvista keskusteluista huolimatta Valiant Thorin tarina on kiistatta jättänyt lähtemättömän jäljen harrastajien yhteisöön. Se koettelee universumia koskevan ymmärryksemme rajoja ja saa meidät miettimään: olisiko meillä todella voinut vierailla Valiant Thor -niminen avaruusolentodiplomaatti?

 

Artikkelin julkaissut Latest UFO Sightings

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.