NSA pelkää psyykkisiä atomipommeja

Hallituksen salainen asiakirja alkaa sanoilla ”parapsykologiaan liittyvien tapahtumien outo sarja on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana” ja päättyy hälyttävään kysymykseen siitä, että meediot olisivat tuhonneet kaupunkeja ydinpommilla niin, että ne olisivat kadonneet ajassa ja avaruudessa. Jos tämä kuulostaa scifi-juonelta, se on sitä — mutta se on myös NSA:n muistio vuodelta 1977.

Ensimmäinen NSA:n muistion esiin nostama ”tapahtuma” on CIA:n raportti, jossa mainitaan KGB:n tutkimus parapsykologian alalla. Sen mukaan KGB käytti harrastelijoita ja valtiosta riippumattomia tutkijoita keskustelemaan länsimaisten tiedemiesten kanssa. Näin KGB pystyi keräämään hyödyllistä tietoa ilman, että se joutui vahingossa vuotamaan luottamuksellisia tietoja länsimaalaisille. NSA:n muistion mukaan tämä taktiikka tuotti ”korkealaatuista länsimaista tieteellistä tietoa”.

Seuraava NSA:n muistion kuvaama tapahtuma vaikutti venäläiseltä provokaatiolta, vaikka siitä, millainen se tarkalleen ottaen oli, käytiin jonkin verran keskustelua. Kesäkuussa 1977 amerikkalainen toimittaja pidätettiin Venäjällä, koska hän oli saanut neuvostoliittolaisen parapsykologiaa käsittelevän artikkelin. Paperin väitettiin dokumentoivan ”PSI”-hiukkasia (eli psyykkisiä hiukkasia) elävän solun sisällä, mikä muka tarjosi fysikaalisen perustan parapsykologialle.

Tämä vaikutti amerikkalaisesta tiedustelupalvelusta eräänlaiselta ansaan houkuttelulta, vaikka tavoite olikin epäselvä. Jotkut arvelivat, että sillä pyrittiin herättämään radiokeskustelua, jota Neuvostoliitto voisi jäljittää saadakseen paremman käsityksen Yhdysvaltojen kiinnostuksen kohteista ja toiminnasta. Toisen teorian mukaan se oli yksinkertaisesti varoitus lännelle pysyä erossa arkaluonteisesta neuvostotutkimuksesta. Kolmas teoria oli, että se oli ”kaksoisajattelun juoni, jolla teeskenneltiin kiinnostusta kömpelöllä tavalla, jotta saisimme meidät luulemaan, että tämä oli oikeastaan vain petos, jolla länsimaita yritettiin huijata uskomaan, että kiinnostusta oli, vaikka sitä ei todellisuudessa ollut.” Vaikka tämä viimeinen teoria saattaa kuulostaa vainoharhaiselta, kieltäminen ja harhauttaminen toimivat juuri näin – ja siinä Venäjän vastavakoilu on jo pitkään kunnostautunut.

Jakso päättyi huomautukseen, jonka mukaan neuvostoliittolaisessa sotilasrahoitteisessa tutkimuslaboratoriossa oli tiettävästi demonstroitu onnistuneesti ”telekineettistä voimaa” ja että oli väitetysti löydetty uudentyyppinen energia, ”joka on ehkä jopa tärkeämpi kuin atomienergia”.

Kolmas tapahtuma oli ”joidenkin fyysikoiden ja kuuluisan evolutionistin Teilhard de Chardinin” ilmeinen väite, jonka mukaan maailmankaikkeus oli pikemminkin ”suuri ajatus” kuin ”suuri kone”. Tämän näkemyksen mukaan ”todellisuuden pohjalla oleva ’yhtenäinen kenttä’ on tietoisuus”. Muistiossa siteerattiin telekineettisiä kokeita ja esitettiin, että ”tietoisuuden keskittäminen” voisi tuottaa ”uudenlaista energiaa, joka liikuttaa tai ehkä muuttaa materiaa”.

Raportissa viitataan brittiläisiin tutkijoihin, jotka kokivat ”poltergeist-ilmiöitä” testattuaan Uri Gelleriä. Huoneesta väitetään poistuneen esineitä, joista osa ilmeisesti ilmestyi myöhemmin uudelleen. Oletettavasti tämä ei yllättänyt nimeltä mainitsemattomia tiedemiehiä, joiden mielestä ei ollut sen vaikeampaa uskoa, että esineet voivat kadota ja ilmestyä uudelleen, kuin uskoa ”havaittuihin hiukkasiin, jotka syntyvät energiasta ja liukenevat tai katoavat takaisin energiaksi”.

Näistä lähtökohdista lähdettiin liikkeelle kahdenlaisista telekineettisistä aseista: telekineettisestä aikapommista ja psyykkistä ydinpommia vastaavasta aseesta, joka voisi siirtää koko kaupungin ajassa ja avaruudessa.

Ensimmäisessä tapauksessa komento- ja valvontahenkilöstön jäsen kidnapattiin ja hänelle aiheutettiin trauma, jonka avulla hänet voitiin ”ohjelmoida kehittämään telekineettisiä vaikutuksia työstressin aikana”. Teorian mukaan hätätilanteen sattuessa ja upseerin joutuessa stressin kohteeksi esineet alkaisivat liikkua ja kadota itsenäisesti, ”ja yhteydenpito tulisi mahdottomaksi”.

Toinen hypoteettinen ase oli vielä monimutkaisempi ja mahdollisesti pelottavampi. Dokumentti siteerasi ennustusta ”massiivisesta muutoksesta, joka muuttaa maailmamme suuntaa, aikaa, avaruutta ja energia-aines-suhdetta”, ja siinä pohdittiin, mitä tapahtuisi, jos ryhmä meedioita kokoontuisi yhteen. Jos kymmenen ihmistä, jotka ”todistavat häiritseviä telekineettisiä ilmiöitä”, tuotaisiin samalle alueelle, aiheuttaisiko se ”ketjureaktion, joka saa aikaan sen, että suuri osa materiasta kääntää suuntaa ja vajoaa takaisin energiamereen tai siirtyy ajassa ja avaruudessa”? Muistion lopussa pohdittiin, saavuttaisiko tällainen tapahtuma ”kriittisen massan” ja vaikuttaisiko se koko kaupunkiin.

Mielenkiintoinen yhteensattuma on, että ”Philadelphia-kokeen” huijaus muistuttaa pintapuolisesti NSA:n muistiinpanossa esitettyä asetta. Huijauksen eri versioiden mukaan USS Eldridge muutettiin väliaikaisesti näkymättömäksi tai siirrettiin ajan ja avaruuden halki. Tapaus on jopa listattu NSA:n verkkosivulla paranormaaleista aiheista, joista heillä ei ole tietoja. Psyykkisten kykyjen aseellistamisen mahdollisuuksista laadittiin kuitenkin muitakin asiakirjoja, joista osaan tutustutaan myöhemmin. Toistaiseksi voit lukea NSA:n muistion alta:

CIA CREST Database 

 

Artikkelin julkaissut Muckrock

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.