Starlink: Tholianin verkko

Mikä on pahempaa kuin Starlink-satelliitit kiitämässä taivaalla tähtitaivaskuvassa? Kaksi Starlink-satelliittien joukkoa, jotka leikkaavat tähtitaivaskuvassa. Tsekkiläinen amatööriastronomi Zdenek Bardon kuvasi huhtikuun 19. päivänä 2020 mahdollisesti ensimmäisen kuvan ristiin leikkaavista Starlink-satelliiteista yksittäisessä kuvassa.

Vasemmalla: Zdenek Bardonin kuva, jossa näkyy Starlink-satelliittien jättämät ristikkäin kulkevat valot
Vasemmalla: Zdenek Bardonin kuva, jossa näkyy Starlink-satelliittien jättämät ristikkäin kulkevat valot

”Yritin valokuvata hajoavaa komeetta ATLASia (CS2019 Y4)”, Bardon sanoo. ”Yötaivas täälläpäin kärsii valosaasteesta, ja pitkä valotusaika on tarpeen jotta komeetan saa kuvattua. Valitettavasti en ollut miettinyt Starlink-satelliittien kulkuratoja, ja monet ottamani kuvat kontaminoituivat.”

Tämä on viimeisin esitys kasvavasta ongelmasta. Tähän päivään asti SpaceX on laukaissut 360 Starlink-satelliittia, ja suunnitelmissa on vielä vaikka kuinka monta.

Elon Musk sanoi toukokuussa laukaistavien satelliittien sisältävän ”aurinkovarjot” ja nyt hänen yrityksensä ”korjaa” hänen ultra-kirkkaita satelliittejaan, jotka häiritsevät astronomien tähtitaivasta.

Mutta jos katsot taivaalle ja näet Starlink-satelliitteja ja luulet niiden vain menevän toisistaan ristiin, silloin sinun on nähtävä nämä valokuvat.

Nämä huikeat kuvat ovat kuvakaappauksia videolta, joka on ladattu Youtubeen mutta poistettu sieltä parin päivän päästä. Jopa koko kanava on poistettu, joka itsessään on epäilyttävää. Ehkäpä he eivät tykkää siitä, että kansa näkee sen, että he ovat testaamassa laserkommunikaatiolaitteistoa.

Lasersäteet eivät näy ihmissilmälle, koska niiden aallonpituudet eivät ole näkyvän valon taajuuskaistalla. Digitaalikamerat voivat kuvata laajemmalta kaistalta aallonpituuksia, joten on mahdollista kuvata lasersäteitä.

Koko tilanne muistuttaa Spaceweather.comin lukijan Peter Tarr:in (Brain and  Behavior Research Foundationin johtava tiedetoimittaja) mielestä klassista tieteiskirjallisuutta. Bardonin hämmästyttävä valokuva, jossa Starlink-satelliittien liikeradat jättävät ristikkäiskuvion, on kuin Star Trek -sarjan jakso ”The Tholian Web”.

Jaksossa kapteeni Kirk on jäänyt jumiin ulottuvuuksien väliin. Enterprisen miehistö yrittää saada hänet takaisin. Sillä aikaa Tholianit kutovat tuhoisan energian verkkoa Enterprisen ympärille.

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.