‘Emme jaksa enää salailua’: UFO-väitteet päivänvaloon kongressissa

Vuosikymmeniä yhdysvaltalaiset poliitikot ovat olleet haluttomia puuttumaan UFOihin ja avaruusolentoihin.

Viime kuukausien paljastusten jälkeen republikaanit ja demokraatit näyttävät kuitenkin nyt olevan rivissä tutkimassa kysymystä Maan ulkopuolisesta elämästä, sillä maailma näyttää olevan lähempänä kuin koskaan sen selvittämistä, olemmeko yksin maailmankaikkeudessa.

Ensi viikolla edustajainhuoneen valvontakomissio järjestää ensimmäisen julkisen kuulemistilaisuuden osana ufoja koskevaa tutkintaansa, viikkoja sen jälkeen, kun entinen tiedustelupalvelun virkailija tuli julkisuuteen väittäen, että hallituksella on hallussaan ”ehjiä ja osittain ehjiä” avaruusolentojen aluksia.

David Gruschin väitteet siitä, että hallitus piilottelee muukalaisaluksia — hän on sittemmin esittänyt, että Yhdysvallat on myös kohdannut ”pahansuopia” avaruusolentolentäjiä — saivat aikaan 26. heinäkuuta järjestetyn kuulemistilaisuuden, ja sen lisäksi ne näyttävät sytyttäneen palon Washingtonin johtoportaan alle.

Republikaanipuolue on johtanut alkurynnäkköä, ja se on esittänyt joukon väitteitä Maan ulkopuolisesta elämästä, joita vielä äskettäin olisi pidetty uran loppumisena.

UFO-tutkimusta johtava Tennesseen republikaanien kongressiedustaja Tim Burchett julisti heinäkuun alussa, että avaruusaluksissa on teknologiaa, joka voisi ”muuttaa meidät hiilibriketiksi”, kun taas eräs republikaanikollegansa ehdotti, että avaruusolennot voisivat itse asiassa olla muinaisen sivilisaation edustajia.

Torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa Burchett sanoi, että liittovaltion virkamiehet olivat pysäyttäneet hänet ja hänen tutkijakollegansa Anna Paulina Lunan, Floridasta kotoisin olevan republikaanijäsenen, kun he olivat kysyneet UFOista, ja heitä oli estetty saamasta käyttöönsä tietoja, jotka todistaisivat, että UFOja on olemassa.

”Olemme saaneet hemmetin paljon vastakaikua tästä kuulemisesta. Monet ihmiset eivät halua, että tämä tulee julki”, hän sanoi.

Burchett sanoi, että Yhdysvalloilla on todisteita teknologiasta, joka ”uhmaa kaikkia fysiikan lakeja”, ja raivostui sotilasvirkamiesten ”salailusta”.

Hän lisäsi: ”Me selvitämme tämän asian, jumalauta. Oli totuus mikä tahansa. Me olemme kyllästyneet peittelyyn.”

Viime päivinä hallitus on itse liittynyt UFO-keskusteluun. Valkoisen talon virkamies väitti, että ilmailmiöt ”ovat jo vaikuttaneet harjoitusalueisiimme”, kun taas ryhmä senaattoreita molemmista puolueista on ehdottanut uutta lainsäädäntöä ”tunnistamattomia poikkeavia ilmiöitä” koskevien asiakirjojen keräämiseksi ja jakamiseksi.

UFO-keskustelun oikeutusta ovat osaltaan edistäneet Yhdysvaltain sotilaslentäjien väitteet UFO-kohtaamisista sekä vuodetut sotilasvideot, joissa näkyy selittämättömiä tapahtumia taivaalla.

Näiden paljastusten jälkeen Pentagon julkaisi vuonna 2021 raportin tunnistamattomista poikkeavista ilmiöistä (UAP, unidentified anomalous phenomena), jota jotkut asiantuntijat pitävät parempana terminä. Raportissa todettiin yli 140 tapausta, joissa UAP-kohtaamisia ei voitu selittää. Sittemmin poliitikot näyttävät päässeen eroon joistakin maan ulkopuoliseen elämään liittyvistä leimoista.

”Nyt on syntymässä jonkinlainen kriittinen massa”, sanoo Nick Pope, joka tutki 1990-luvun alussa UFOja Ison-Britannian puolustusministeriön (MoD) palveluksessa.

”Ja vaikka joitakin poliitikkoja on helppo kuvata omapäisiksi, se, että republikaanit ja demokraatit asettuvat riviin ja ovat yksimielisiä kannastaan tässä asiassa… Luulen, että olemme ylittäneet rajan.”

Grusch osallistuu kuulemiseen keskiviikkona yhdessä David Fravorin, entisen merivoimien komentajan, joka kertoi nähneensä oudon esineen taivaalla ollessaan harjoitustehtävällä vuonna 2004, ja Ryan Gravesin, eläkkeellä olevan merivoimien lentäjän kanssa, joka vuonna 2021 kertoi 60 Minutes -uutislähetyksessä nähneensä Atlantin rannikon edustalla tunnistamattomia ilmailmiöitä ”joka päivä ainakin parin vuoden ajan”.

Kun Burchett on tutkinut Gruschin väitteiden paikkansapitävyyttä, hän on alkanut tehdä joitakin omia rohkeita julistuksia. Event Horizon -podcastissa Burchettiltä kysyttiin, onko hän nähnyt ”vakuuttavia todisteita” siitä, että Yhdysvallat näkee taivaalla asioita, ”jotka eivät ehkä ole tästä maailmasta”.

”100-prosenttisesti. 100%. Ei epäilystäkään”, hän sanoi.

Burchett jatkoi väittämällä, että Yhdysvallat on salannut todisteita UFOista vuodesta 1947 lähtien, ja arveli, että avaruusalukset voisivat olla vaarallisia.

”Jos he ovat siellä, he ovat siellä, ja jos heillä on tällaista teknologiaa, he voivat tehdä meistä hiilibriketin”, Burchett sanoi.

”Ja jos ne pystyvät matkustamaan valovuosia tai näkemällämme nopeudella, ja fysiikan tuntemalla tavalla, lentämään veden alla, eivät näytä lämpöjälkiä ja muuta sellaista, niin silloin olemme valtavan kaukana niiden liigasta.”

Hän ei ole yksin.

Päiviä aiemmin Mike Gallagher, republikaanien kongressiedustaja Wisconsinista, esitti hypoteesin, että UFO-kohtaamiset ”voisivat itse asiassa olla muinainen sivilisaatio, joka on vain piileskellyt täällä ja yhtäkkiä näyttää itsensä”.

Floridan senaattori Marco Rubio, joka yhdessä demokraattien, kuten Kirsten Gillibrandin, kanssa on ollut pitkään kiinnostunut UFO-havainnoista, on ottanut asiaan kantaa, samoin kuin Donald Trumpin opetuslapsi Josh Hawley, joka väittää, että Yhdysvallat on ”vähätellyt” UFO-havaintojen määrää ”pitkän, pitkän aikaa”.

Torstaina valvontakomission tutkimuksen toinen johtaja Luna toisti Hawleyn lausunnot ja väitti, että ”Pentagon ja ilmavoimien ministeriö” olivat olleet erityisen yhteistyöhaluttomia.

”Kun otan nimellisarvona ne lukuisat esteet, joita meille on esitetty, uskon, että he todellakin salaavat tietoja”, hän sanoi.

”Odotan innolla, että saan tuoda tämän aiheen esiin ja selvittää totuuden siitä, mitä siellä todella on.”

On kyseenalaista, että keskiviikkona järjestettävä kuuleminen osoittaisi lopullisesti onko avaruusolentoja olemassa vai ei. On myös epätodennäköistä, että yleisö saa selville ovatko avaruusolennot hiillokseen kykenevine aseineen vierailleet Maassa.

Molempien puolueryhmien poliitikkojen halu puuttua UFO-keskusteluun viittaa kuitenkin siihen, että käänne on tapahtunut, ja Pope ehdotti, että republikaanien ja demokraattien halukkuus tutkia asiaa voisi merkitä sitä, että he alkavat uskoa.

”Uskon, että nämä poliitikot tekevät niin, koska he joko tietävät tai todennäköisemmin epäilevät vahvasti, että jotkin näistä asioista ovat totta”, Pope sanoi.

”En usko, että he antaisivat kaikkensa jos he eivät olisi hemmetin varmoja itsestään. Koska se ilme naamalla, jos tämä kaikki osoittautuisi droneiksi, se olisi huikea.”

 

Artikkelin julkaissut The Guardian

 

Katso 26.7. kuuleminen tästä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.