FOIA-sivuille ladattu 15 uutta asiakirjaa

kirjoittanut Keith Basterfield

Yhdysvaltain laivastoministeri

Yhdysvaltain puolustusministeriön laivastoministerin (SecNav) FOIA-sivustolla oli useita vastauksia FOIA-pyyntöihin. Monet tutkijat kuitenkin, minä mukaanlukien, ovat lähettäneet monia FOIA-pyyntöjä jonoon laivastolle, jotka ovat pysyneet avonaisina. Pidän tapana käydä kurkkaamassa onko sivuille julkaistu uutta materiaalia. Yksi syy tälle on, että laivasto oli jokin aika sitten ohjeistanut vastineessaan, että he olivat löytäneet vastausdokumentin pyyntööni lähettää kopio UAP-raportoinnin turvaluokitusohjeistuksesta. Suurella mielenkiinnolla huomasin, että 15 uutta dokumenttia oli ladattu sivuille, mm. vastausdokumentti jota itse olin haikaillut.

Mitä kaikkea oli ladattu?

1. 155-sivuinen USS America -aluksen lokikirja päiviltä 13.-31.7.2019.

 

2. 237-sivuinen USS John Finn -aluksen loki päiviltä 13.-31.7.2019.

3. Useamman sivun  USS Ralph Johnson -aluksen lokikirja päiviltä 13.-31.7.2019 (en saanut itse ladattua tätä)

4. 273-sivuinen USS Russell -aluksen lokikirja päiviltä 13.-31.7.2019.

5. 147-sivuinen USS Spruance -aluksen lokikirja päiviltä 13.-31.7.2019

6. 20-sivuinen USS Rafael Peralta -aluksen CIC-lokikirja päiviltä 14.-16.7.2019.

7. 27-sivuinen USS Spruance -aluksen CIC-lokikirja päiviltä 15.-19.7.2019.

8. 50-sivuinen USS Comstock -aluksen lokikirja päiviltä 29.-31.7.2019.

9. 167-sivuinen USS Russell -aluksen lokikirja päiviltä 1.-16.7.2019.

10. 214-sivuinen USS Russell -aluksen lokikirja päiviltä 17.-31.7.2019.

Kommentti

Yllämainitut 10 julkaisua olivat varmasti usean nimettömän tutkijan kohteena, jotka ovat etsineet Kalifornian rannikolla heinäkuussa 2019 tapahtuneen ”droneparvitapauksen” tietoja.

11. 10-sivuinen turvallisuusluokitusopas laivaston tiedusteluaktiviteetista koskien UAP:ta.

 

Kommentti

Joulukuussa John Greenewald kertoi, että FOIA-tietopyynnön vastauksena hän oli saanut kopion UAP-turvallisuusluokitusoppaasta. Siksi on kiinnostavaa vertailla näitä kahta dokumenttia ja määrittää ovatko ne yksi ja sama.

12. 2-sivuinen PDF otsikolla ”FLIR Photo brief”, joka käsittelee 17.7.2019 USS Paul Hamiltonin UAS-kohtaamista.

 

Kommentti

10. helmikuuta 2022, The Driven Adam Keyhoe ja Marc Cecotti julkaisivat artikkelin heinäkuun 17. päivän 2019 tapauksesta, jossa mukana oli USS Paul Hamilton, joka näkyy samalla briiffauksen slaidilla. Heidän kopionsa sisälsi tapahtumien kulun ”aikajanan”, jota ei ollut sensuroitu. Juuri julkaistu PDF ei sisällä tällaista.

13. 27-sivuinen PDF otsikolla ”Valitusvastaus Khanille”.

14.1-sivuinen dokumentti otsikolla ”RANGEFOULERDeflatedballoon.”

Kommentti

13. Tämä dokumentti sisältää useita niinkutsuttuja ”Range Foulerin raportointilomakkeita”. Jokainen niistä näyttää olevan sähköisesti lähetetty kopio, jossa kuvataan kohtaaminen ”jonkin” kanssa. Lomakkeiden kokonaislukumäärä on 19. Kun etsii tietoa siitä mikä ihmeen ”range fouler”, sain selville että termi löytyi lokakuun 2020 dokumentista ”Opiskelijan opas/MCS.n käyttöohjeet”, jonka on tuottanut Yhdysvaltain merivoimien lentokoulutuskomento. Siinä puhutaan, että ”range fouler” on jotain minkä ei pitäisi olla siinä missä se havaitaan, joka voi aiheuttaa ongelmia alueella toimiville lentokoneille.

 

En muista koskaan nähneeni tällaisia lomakkeita aiemmin. SecNavin sivuilla on kopioita merivoimien ”vaaratekijäraporteista”, joista tutkijat puhuivat niiden julkaisun aikaan mahdollisina UAP-havaintoina.  Kuitenkin näitä ”vaaratekijäraportteja” on kahdeksan kappaletta tällä hetkellä SecNavin FOIA-sivustolla. Joten meidän kannattaisi kiinnittää erityist huomiota näihin ”range fouler”-lomakkeisiin. Vaikka ne ovatkin rankalla kädellä sensuroituja, jotain niistä voidaan kuitenkin saada irti.

14. Otsikko viittaa siihen, että tämä ”range fouler” olisi ollut tyhjentynyt ilmapallo. Tarkkasilmäinen lukija epäilemättä muistaa, että yksi tunnistettu UAP, joka mainitaan kesäkuun 2021 kansallisen tiedustelun johtajan UAP-raportissa luki ”Me emme kyenneet identifioimaan yhtä raportoitua UAP:a suurella luotettavuudella. Kyseisessä tapauksessa me identifioimme kappaleeksi suuren tyhjentyneen ilmapallon.”

15. 146 sivua sähköposteja eri Yhdysvaltain merivoimien ja muiden osapuolien välillä, jotka liittyivät eri briiffauksiin, joita laivaston tiedustelupalvelu on pitänyt kongressille ja muille tahoille.

Kommentti

En taaskaan muista nähneeni näitä aiemmin, joten lähempi tarkastelu on aiheen.

Päivitys: 5. maaliskuuta 2022

1. Maaliskuun neljännen 2022 twiitissä amerikkalaistutkija Dave Beaty kertoi, että hän oli jättänyt FOIA-tietopyynnön ”Range Fouler ja Whiskey Alert”-dokumenteista merivoimille. Kuitenkin hän myös sanoi, että  ”…omani evättiin melkein täysin” ja että ”FOIA-sivuilla julkaistu on jonkin toisen tutkijan eikä minun.” Vastaustiedoston otsikko on ”Valitusvastaus Khanille”, ja vaikuttaa järkevältä päätellä että toisen tutkijan sukunimi on ”Khan.”

2. Lisätutkimuksissa selvisi, että ”Range Fouler” mainitaan kesäkuun 25. päivän 2021 ODNIn UAP-raportissa. Sivulla 8 — kohdassa ”Keskeisten termien määritelmät”, lukee:

”UAP-raportti: UAP-tapahtuman dokumentaatio, johon sisältyy oikeaksi vahvistetut alkuperäketjut ja perustiedot kuten aika, paikka, sijainti ja kuvaus UAP:sta. UAP-raportteihin kuuluu Range Fouler (1) -raportit ja muu raportointi.”

Alaviitteessä (1) lukee:

”Yhdysvaltain merivoiman lentäjät määrittelevät ”range foulerin” aktiviteetiksi tai kappaleeksi, joka häiritsee ennalta suunniteltua koulutusta tai muuta sotilastoimintaa armeijan toiminta-alueella tai rajatussa ilmatilassa.”

3. Myöhemmässä twiitissä Dave Beaty kertoi yksityiskohtia hänen maaliskuun 30. päivän 2021 FOIA-tietopyynnöstään, jossa oli mukana termi ”range fouler.” Dave sanoi,  ”minulle annettiin 4 sivua, jotka aiemmin oli annetti käyttäjälle @MC05A. Mitään Range Fouler -dokumentteja ei ole koskaan julkaistu ja 90 sivua oli ’luokiteltu vapautetuiksi FOIAn alaisuudesta’.”

 

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.