Kongressin UFO-kuulemisten lyhyt historia

Kirjoittanut Keith Basterfield

Kun kaikenlaista puhetta on kongressin kuulemisista UAP-aiheessa, ajattelin että olisi mukava käydä läpi hieman historiaa.

1966 – Ensimmäinen kuuleminen

Kongressin asevoimakomitea kokoontui kuulemiseen. Tässä kuulemisessa L. Mendel Rivers, komitean puheenjohtaja, avasi kuulemisen. Tämän jälkeen seurasi lausunto Harold Brownilta, ilmavoimaministeriltä.

Professori J. Allen Hynek, silloinen tiedekonsultti ilmavoimille, puhui tämän jälkeen. Eri tilastoja havaintoja koskien käsiteltiin. Puhetta oli ilmavoimien Project Bluebookista sekä keskustelua valituista havainnoista, painottaen kuitenkin tuoreita amerikkalaishavaintoja.

[5. huhtikuuta 1966. Kongressin asevoimakomitea (89. kongressi, toinen Sessio, komitean printti 56. ”Unidentified Flying Objects.]

1968 – Toinen kuuleminen

Kongressin tiede- ja astronauttikomitea piti toisen kuulemisen, tällä kertaa puhetta piti George P. Miller. Kuulemisen puheenjohtaja oli J. Edward Roush. Puhujina oli tri. J. Allen Hynek; tri. James E. McDonalds; tri. Carl Sagan; tri. Robert L. Hall; tri. James A. Harder; ja tri. Robert M. L. Baker. Toiset tieteentekijät jättivät virallisen lausuntonsa kirjallisesti.

[29. heinäkuuta 1968. Kongressin tiede- ja astronauttikomitea. (90. kongressi, toinen Sessio) Komitean printti No. 7. ”Symposium on Unidentified Flying Objects.]

1990 – Kuuleminen harkinnassa?

C. Richard D’Amato toimi kansallisen ja kansainvälisen turvallisuuden neuvonantajana senaatin budjetointikomitealle. Hän oli myös aktiivinen UAP-tutkimuksessa 1990-luvulla.

UAP-tutkija Jacques Vallee, eräässä ”Forbidden Science” -kirjoistaan, päiväkirjamerkinnässä 21. kesäkuuta 1990, kirjoitti seuraavaa tapaamisesta D’Amaton kanssa:

”Kysyin häneltä: Harkitsetko uusia kongressin kuulemisia? ”

”Ei siinä mielessä kuin ufologit puhuvat näistä kuulemisista, niin kuin ne olisivat ihmelääke. Sellaista prosessia ei voi laittaa käyntiin totuuden selvittämiseksi. Tässä kaupungissa pitää itse selvittää totuus ensin, ja SITTEN vasta pitää kuulemiset.”

1999 & 2005 – Kuulemisen suunnittelua

Vuonna 2011 julkaistussa kirjassaan UFOs: Myths, Conspiracies and Realities”, John B. Alexander kirjoittaa:

”Monen UFO-paljastusfanaatikon lopullinen jumala on pitää kongressin kuulemiset. Oletetaan, että totuus tulee yhtäkkiä esiin ja… valitettavasti, se on erittäin naiivi kanta, sillä useimmat kongressin kuulemiset eivät johda mihinkään…”

Alexander sitten kuvaa pyrkimyksiä järjestää kongressin kuulemisia, joissa hän itse oli mukana, vuonna 1999 ja 2005. Kumpikaan ei onnistunut. Jos et ole lukenut kirjan tätä osiota, suosittelen kovasti.

2017 – Kuulemisten aika?

I-Team kirjoitti 21. joulukuuta 2017 otsikolla Pentagonin UFO-tutkimus saanut kongressin huomion”. Siinä journalistit George Knapp ja Matt Adam raportoivat:

”Entinen Nevadan senaattori Harry Reid on sitä mieltä, että on aika pitää kongressin kuulemiset UFOjen mysteeristä.”

2018  – Tarttis pittä kuulemisi

12. huhtikuuta 2018 Bryan Bender ja Jacqueline Klimas Politicosta juonsivat paneelikeskustelun, jossa mukana oli kongressiedustajat Ami Bera ja Randy Huleren, joista molemmat olivat kongressin tiede-, teknologia- ja avaruuskomitean avaruuden alakomiteasta. Käsitelty aihe oli UAP:t.

Ami Bera sanoi, että hän oli puhunut alakomitean puheenjohtajan Brian Babinin sekä Lamar Smithin kanssa. ”Sanoin, että meidän pitää pitää kuulemiset tästä.”

2021 – Kuulemisia peräänkuulutetaan

4. heinäkuuta 2021 ”The Hill” kirjoittaa otsikolla Demokraattilainsäätäjä haluaa kuulemisen UFOista”. Journalisti Celine Castronuovo kirjoittaa kongressin kuulemisista.

”Edustaja André Carson (D-Ind.), kongressin tiedustelukomitean vastaterrorismin ja -tiedustelun alakomitean puheenjohtaja, pyytää kongressia pitämään “sarjan kuulemisia” raportoiduista UFOista nyt kun kongressi on saanut käsiinsä UAPTF-raportin.

”“Toivon… että meillä on sarja kuulemisia ja mahdollisesti myös julkinen kuuleminen erittäin pian lähitulevaisuudessa”, Carson sanoi, vaikka hän ei antanutkaan mitään tiettyä aikataulua.

Artikkeli jatkuu:

”Jos ne ovat tulleet toisista maailmoista, meidän tulee ottaa huomioon edistyksemme kännykkäteknologiassa ja siinä miksi näitä kuvia ei saada haltuun enempää?” Carson sanoi. ”Meidän tulee miettiä lähes 4000 satelliittia, jotka ovat Maapallon kiertoradalla tällä hetkellä. Suurimmalla osalla noista satelliiteista on kamerat kiinni niissä. Miksi tuota informaatiota ei ole julkaistu?”

 

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.