Luis Elizondo kirjelmöi Pentagonille hänen uskottavuusasiassa

Kirjoittanut John Greenewald


Kun Luis Elizondo esiteltiin maailmalle lokakuussa 2017 pian hänen Pentagonista lähtönsä jälkeen, kukaan tuskin ymmärtäisi tarinan koko suuruutta silloin. Vaikka Elizondon väitteet vaikuttivatkin tuohon aikaan huikeilta; ne olivat täysin uskottavia niitä kuulleille. Ja sen seurauksena sanoja punnittiin ja alleviivailtiin lähes kaikissa valtamedioissa ympäri maailman.

Luis Elizondon erokirje, voimassa lokakuun 4. päivästä 2017 eteenpäin

Mutta sitten kesäkuussa 2019 Pentagon otti etäisyyttä Elizondon väitteisiin siitä että hän oli johtanut salamyhkäistä Pentagonin ohjelmaa nimeltä Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP), jossa tutkittiin UFOja.

“Elizondolla ei ollut mitään vastuita AATIP-ohjelmassa hänen työskennellessään OUSDIssa [Office of Under Secretary of Defense for Intelligence], kunnes hän erosi 4.10.2017”, he kertoivat The Interceptin Keith Kloorille. (Myöhemmin ilmaisu muutettiin muotoon “ei mitään määrättyjä vastuita“.)

Pentagon yritti saattaa Elizondon tarinan epäilykseen. Vaikka yritys monien mielestä oli turha, jotkut nielivät tämän, ja se johti suureen hajaannukseen UFO-keskustelussa.

Uskoitpa sitten Elizondoa tai Pentagonia, yksi seikka on tullut esiin: Elizondo ei sivuuttanut sanaharkkaa eikä hän pysynyt asiasta hiljaa kulisseissa.

Sen sijaan hän kirjelmöi suoraan Pentagonille asiasta, sanoen että Pentagon oli esittänyt asiassa “valheellisia väittämiä”.

Ensimmäinen kirje lähetettiin neljä päivää sen jälkeen, kun The Intercept oli kirjoittanut murska-artikkelinsa. Sähköpostista, jonka The Black Vault sai haltuunsa FOIA-tietopyynnöllä (OSD/JS FOIA 21-F-0938), kävi ilmi, että Elizondo oli lähettänyt kirjeen julkisasiain virastolle (vastaanottajan identiteetti oli sensuroitu), kun hän kuvasi hänen “viimeistä tekoaan välttää tämän epäonnisen asian eskaloitumisen.”

Elizondo vahvisti The Black Vaultille sähköpostin vastaanottamisen jälkeen, että se oli hänen ensimmäinen pyrkimyksensä hoitaa asia kuntoon puolustusministeriön kanssa.

Kahden sivun mittainen sähköposti on tässä kokonaisuudessaan:

Huom: Kuten yllä esitetyssä kirjeessä viitataan, ja sensuroidussa “Liitteet”-kohdassa näkyy, tähän sähköpostiin oli laitettu mukaan liitteitä. The Black Vault tällä hetkellä koittaa saaada Pentagonilta materiaalia, sillä FOIAn mukana ei tullut liitteitä. Jos liitteitä ei saada FOIAn avulla, kirjoitetaan valituskirje. The Black Vault on ollut yhteydessä myös Elizondoon liitteistä. Jos hän antaa luvan julkaista ne, ne lisätään tähän. Koska ei ole mitään viitteitä siitä miten pitkään tässä prosessissa menee, The Black Vault julkaisee tämän artikkelin ilman liitteitä ja lisää tietoja asian edistyessä.

Toinen tietopyynnön mukana tullut sähköposti oli kirjoitettu noin vuoden ensimmäisen jälkeen. Tämän kirjeen on aiemmin julkaissut lokakuussa 2021 OpenMinds.tv:n toimittaja Alejandro Rojas.

The Black Vault sai myös tämän FOIA-tietopyynnöllä, mutta omituista kyllä, jotkut sensuroidut nimet ja tittelit olivat täysin erit. Tämä sähköposti on laitettu alle kokonaisuudessaan. Huom: The Black Vault on sensuroinut punaisella suojellakseen Elizondon sähköpostiosoitetta.

Yllä esitetty dokumentti on The Black Vaultin julkaisema, mutta kuten aiemmin mainittua, Rojas sai haltuunsa version dokumentista, joka oli sensuroitu aivan eri tavalla.

Voit vertailla tätä alta:

Huom: Rojas sensuroi Jay Strattonin sukunimen aiemmassa julkaisussa. The Black Vault ei sensuroinut sitä, eikä muitakaan nimiä, sillä heidän nimensä on ollut tiedossa ja The Black Vault on kirjoittanut tästä aiemmin.

Ei ole selvää syytä sille miksi sensuroinnit ovat erilaiset, erityisesti koska FOIA-julkaisut on tehty viisi kuukautta toisistaan, ja sama virasto on ne julkistanut.

Elizondo vahvisti The Black Vaultille, että Pentagon ei ole vastannut kumpaankaan kirjeeseen.

 

Artikkelin julkaissut The Black Vault

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.