Republikaaniedustaja: Yhdysvalloilla käynnissä massiivinen UFO-salailu

Tennesseelainen republikaaniedustaja on syyttänyt Yhdysvaltain hallitusta ”valtavasta salailusta”, nyt kun UAP-tapausten määrä on noussut jyrkästi.

Tammikuun 12. päivänä ODNI julkaisi UFO-raporttinsa julkisen version.

Raportti tunnusti yhteensä 510 UAP-havaintoa, lukumäärä joka on noussut aiemman raportin lukemasta 366:lla. Näihin kuuluu sekä vuoden 2021 havainnot että sen jälkeiset 199 havaintoa, jotka on ”joko löydetty tai raportoitu myöhässä”, mutta jotka ovat kuuluneet aiemman raportin aikatauluun.

Uusista havainnoista yli puolta pidettiin ”merkityksettömänä” raportissa. Suurin osa näistä havainnoista oli luokiteltu ”ilmapallon kaltaisiksi”, ja toiset taas oli luokiteltu mm. muovipusseiksi ja droneiksi.

Jäljelle jääneistä 171 havainnosta osa ”näyttävät osoittaneen epätavallisia lento-ominaisuuksia tai suorituskykyä ja vaativat lisäanalyysejä”, raportissa lukee. Pentagonin All-domain Anomaly Resolution Office sai tehtäväkseen tutkia raportoituja havaintoja.

Tim Burchett Composite With a UFO

Tim Burchett (R-TN) edustajainhuoneen istuntosalissa edustajainhuoneen puhemiehen vaalien kolmantena vaalipäivänä Yhdysvaltain Capitol-rakennuksessa Washingtonissa 05. tammikuuta 2023 ja kuvassa taiteilijan jäljitelmä ufosta. Rep. Burchett väitti NewsNationille lauantaina, että uforaporttien ympärillä on ollut ”valtava” peittely Pentagonin raportin julkaisemisen jälkeen. kuva: iStock / Getty Images

Raportin julkaisemisen jälkeen edustaja Tim Burchett (R-TN) sanoi, että ”olemme peitelleet tätä 40-luvulta lähtien”, ja lisäsi NewsNationille lauantaina, ettei hän ”luota [hallitukseen], [ja] siinä on ylimielisyyttä, ja uskon, että amerikkalaiset voivat käsitellä sitä”.

Hän vaati hallitusta ”julkaisemaan kaiken” ja lisäsi sen jälkeen, että ”meidän on saatava selville, mitä on tekeillä”.

Ja siihen kuuluu ”alus, jonka uskon jossain vaiheessa […] olemme saaneet joitakin materiaaleja, jotka eivät ole tästä maailmasta ja joita teollisuuden eri jäsenet tutkivat, kuten minulle on kerrottu”, hän sanoi.

Myöhemmin jaksossa Tennesseen republikaani väitti, että on olemassa ”valtava salailu, mistä syystä tahansa”, ja lisäsi, että ”Amerikka on valmis tietämään ja lopettamaan kaikki huijaukset”.

Raportissa DNI totesi, että suurin osa uusista UAP-havainnoista oli tullut amerikkalaisilta sotilashenkilöstöltä, erityisesti Yhdysvaltain laivastolta ja ilmavoimilta ”operatiivisten tehtäviensä aikana”. Monet eivät raportin mukaan pystyneet tuottamaan tarpeeksi yksityiskohtaisia tietoja, jotta havainnosta olisi voitu olla varma.

Raportissa todetaan myös, että nämä ”tunnistamattomat ilmailmiöt” voivat aiheuttaa turvallisuusriskin, koska ne ovat ”luvattomasti ilmatilassa ja toimivat lennonjohtostandardien ja ohjeiden ulkopuolella”. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole raportoitu yhtään UAP:n ja yhdysvaltalaisten lentokoneiden välistä törmäystä.

Raporttiin liittyvässä lehdistötiedotteessa Pentagonin lehdistösihteeri, ilmavoimien prikaatikenraali Pat Ryder sanoi, että he ”suhtautuvat vakavasti raportteihin, jotka koskevat tunkeutumista määrättyyn avaruuteen, maalle, merelle tai ilmatilaan, ja tutkivat jokaisen raportin”.

Pentagonin tiedustelusta ja turvallisuudesta vastaava alipuolustusministeri Ronald Moultrie kertoi toimittajille 16. joulukuuta 2022, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelu ei ollut törmännyt mihinkään, ”joka saisi meidät uskomaan, että yksikään näkemämme esine olisi muukalaisperäinen”.

Jo huhtikuussa 2020 Pentagon julkaisi kolme Yhdysvaltain laivaston lentäjien kuvaamaa videota niiden ”luvattoman julkaisemisen” jälkeen julkisuuteen.

”Videoilla havaittuja ilmailmiöitä luonnehditaan edelleen ’tunnistamattomiksi'”, puolustusministeriö sanoi.

Newsweek on ottanut yhteyttä puolustusministeriöön.

Artikkelin julkaissut Newsweek

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.