Four pillars

Senaattorit uskovat AAROn valehdelleen

kirjoittanut Marik von Rennenkampff 

Kongressin jäsenet antoivat viime viikolla hämmästyttävän nuhteen Pentagonin UFO-analyysitoimistolle ja tukahduttivat ilmiantajien väitteet Yhdysvaltain hallituksen salaisista UFO-ohjelmista.

Huhuja salakähmäisestä UFOjen noudoista ja takaisinmallinnuksesta on liikkunut jo vuosikymmeniä, ja viime aikoina ne ovat saaneet pontta kongressin poikkeuksellisesta kiinnostuksesta ja lainsäädännöstä sekä huomattavista ilmiantajalausunnoista.

Maaliskuussa puolustusministeriön UFO-analyysiohjelma, All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), julkaisi 63-sivuisen raportin, jossa se kiisti jyrkästi tällaisen toiminnan olemassaolon. Sean Kirkpatrick, AARO:n entinen johtaja, vahvisti raportin havaintoja useissa taistelevissa mielipidekirjoituksissa ja haastatteluissa.

Kongressin viime viikolla virallisesti esittelemä lainsäädäntö on kuitenkin merkittävä moitteita AARO:lle ja Kirkpatrickin jyrkille kiistämisille.

Verovuoden 2025 tiedusteluvaltuutuslaki katkaisee rahoituksen ”kaikelle sellaiselle toiminnalle, joka liittyy [UFOihin] ja joka on suojattu erityisten pääsyrajoitusten tai rajoitettujen pääsyrajoitusten nojalla” ja josta ei ole raportoitu kongressille, kuten laki edellyttää.

Toisin sanoen, vaikka AARO kiistää laajasti salaisen, ilmoittamattoman UFO-toiminnan, senaatin tiedustelukomitea uskoo, että tällaisia ohjelmia todella on olemassa.

Viime viikolla julkaistussa lainsäädännössä edellytetään myös, että hallituksen tilintarkastusvirasto (Government Accountability Office) suorittaa AARO:n uudelleentarkastelun. Tämä kongressin sisäisen tutkintaelimen virallinen tarkastelu on selvä osoitus senaatin tiedustelukomitean luottamuspulasta AAROa kohtaan.

Senaattorit ovat lyhyesti sanottuna sitä mieltä, että Pentagonin UFO-toimisto ei joko ole totuudenmukainen amerikkalaiselle yleisölle tai se ei hoida tehtäväänsä tehokkaasti.

Lisäksi valiokunnan lainsäädännössä kielletään nimenomaisesti hallituksen toimeksisaajia käyttämästä erityistä, vivahteikasta talousarviomenettelyä raportoimattomien UFO-ohjelmien rahoittamiseen. Tämä osoittaa, että senaatin tiedustelukomitea keskittyy väitteisiin, joihin ilmiantajat ovat viitanneet ja joihin on viitattu aiemmassa lainsäädännössä ja joiden mukaan yksityiset puolustusalan alihankkijat pitävät hallussaan ”eksoottisia” aluksia, jotka eivät ole ihmisperäisiä tai planeetaltamme.

Viime heinäkuussa ilmavoimien veteraani ja entinen tiedusteluvirkailija David Grusch todisti valan alla laittomien UFOjen nouto- ja takaisinmallinnusohjelmien olemassaolosta. Gruschin väitteet eivät ainoastaan vastaa viimeaikaista lainsäädäntöä, vaan hän väitti myös, että yksityiset urakoitsijat käyttävät samaa talousarviomenettelyä kiertääkseen lainsäädännön valvontaa.

Samaan aikaan tiedusteluvaliokunnan lainsäädäntö sisältää lähes 30 sivua vankkaa uutta ilmiantajien suojaa. Näyttää siltä, että säännökset on laadittu rohkaisemaan uusia UFO-tietovuotajia ilmoittautumaan, lähinnä lieventämällä olosuhteita, jotka johtivat Gruschin väittämien mukaan hänen kokemiinsa julmiin kostotoimiin.

Kongressin hämmästyttävä moittiminen AAROa kohtaan ei rajoitu pelkästään senaatin tiedustelukomiteaan. Maaliskuussa senaattori Mike Rounds (R-SD) ilmoitti kahdesti, että senaatin enemmistöjohtajan Chuck Schumerin (D-N.Y.) tukema poikkeuksellinen lainsäädäntö esitettäisiin uudelleen tänä vuonna.

Useiden merkittävien säännösten joukossa UAP Disclosure Act -laissa väitetään, että Yhdysvaltain hallituksen osat ovat harjoittaneet salaa vuosikymmeniä kestäneitä ”historiallisia ohjelmia”, joiden tarkoituksena on hakea ja jäljittää ”ei-inhimillistä” alkuperää olevia UFOja.

Jos Schumerin johtama lainsäädäntö nousee uudelleen esiin myöhemmin tänä kesänä, mikä vaikuttaa todennäköiseltä, se merkitsisi jälleen uutta moitteita Pentagonin UFO-toimistolle.

Joulukuussa Schumer oli senaatissa todennut, että ”Yhdysvaltain hallitus on kerännyt paljon tietoa [UFOista] vuosikymmenien ajan, mutta kieltäytynyt jakamasta sitä amerikkalaisten kanssa”.

Schumerin mukaan ”useat uskottavat lähteet” ovat väittäneet, että Yhdysvaltain hallitus on salannut kongressilta laittomasti UFOihin liittyviä tietoja.

Viime kesäkuussa senaatin tiedustelukomitean varapuheenjohtaja senaattori Marco Rubio (R-Fla.) esitti joukon samankaltaisia hätkähdyttäviä UFOihin liittyviä kommentteja, jotka antoivat lisävalaistusta lainsäädännön taustalla oleviin erikoisiin väitteisiin.

Rubion mukaan ”älykkäät, koulutetut ihmiset, joilla on korkeat turvaluokitukset ja jotka ovat hyvin tärkeissä tehtävissä hallituksessamme”, ovat tulleet kongressiin ”väittäen, että Yhdysvallat noutaa talteen eksoottisia materiaaleja ja takaisinmallintaa näitä edistääkseen omaa puolustustamme ja teknologiaamme”.

Elokuussa senaatin puolustus- ja tiedustelukomitean jäsen Kirsten Gillibrand (D-N.Y.) toisti Rubion kommentit ja kuvaili kongressin lainsäädäntöön tietoja antaneita UFO-ilmiantajia ”hyvin harkitsevaisiksi ja vakavasti otettaviksi ihmisiksi”. Kysyttäessä toukokuun alussa, onko AARO:n raportti, jossa kielletään kategorisesti laittomien UFO-pyrkimysten olemassaolo, ”tapaus loppuun käsitelty”, Gillibrand totesi: ”Voi, se ei todellakaan ole tapaus loppuun käsitelty”.

Elokuussa senaatin puolustus- ja tiedustelukomitean jäsen Kirsten Gillibrand (D-N.Y.) toisti Rubion kommentit ja kuvaili kongressin lainsäädäntöön tietoja antaneita UFO-ilmiantajia ”hyvin harkitseviksi ja vakavasti otettaviksi ihmisiksi”. Kysyttäessä toukokuun alussa, onko AARO:n raportti, jossa kielletään kategorisesti laittomien UFO-projektien olemassaolo, ”tapaus loppuun käsitelty”, Gillibrand totesi: ”Voi, se ei todellakaan ole tapaus loppuun käsitelty”.

Senaatin keskeisten jäsenten huomautusten poikkeuksellisuudesta huolimatta kongressin tyytymättömyyden AAROa kohtaan ei pitäisi olla yllätys. Toimiston uraauurtava raportti, jossa ammutaan alas väitteet ilmoittamattomista UFO-ohjelmista, on täynnä perustavanlaatuisia asiavirheitä, hämmästyttäviä puutteita ja historiallisia vääristymiä sisältävä pesulalista.

Christopher Mellon, puolustusministeriön entinen ylin siviilitiedusteluvirkamies, otti AARO:n syyniin 16 000 sanan mittaisessa raportin analyysissä.

Samaan aikaan AARO julkaisi huomattavan puutteellisen tapauksen ratkaisuraportin erittäin poikkeavasta UFO-tapauksesta, josta Yhdysvaltain ilmavoimien henkilökunta oli kokenut velvollisuudekseen raportoida edustaja Matt Gaetzin (R-Fla.) toimistolle. AARO:n naurettava selitys tälle tapaukselle oli esimerkki niistä absurdeista ja epätieteellisistä selityksistä, joita Yhdysvaltain hallitus on tarjonnut lukemattomille, erittäin uskottaville UFO-tapauksille lähes sadan vuoden ajan.

Mikä ehkä vielä pahempaa, AARO ei ole edistynyt niiden salaperäisten kohteiden tunnistamisessa, joita laivaston lentäjät ovat havainneet päivittäin useiden vuosien ajan Yhdysvaltain itärannikon tiukasti valvotussa harjoitusilmatilassa. Laivaston asiakirjojen mukaan UFOt, joilla oli erittäin poikkeavia lento-ominaisuuksia, kuten kyky pysyä ilmassa äärimmäisen pitkään tai pysyä täysin paikallaan hurrikaanin voimakkuudella puhaltavissa tuulissa, muodostavat ”kriittisen” lentoturvallisuusriskin.

Ei ole yllättävää, että Pentagonin kyvyttömyys ymmärtää tätä vuosia kestänyttä ”vakavaa uhkaa merivoimien ilmailulle” sai hävittäjälentäjät ”raivostumaan”.

AARO ei ole myöskään antanut mitään vastauksia viiden viime vuoden aikana tapahtuneiden hämmästyttävien UFOjen tunkeutumisten jälkeen, jotka ovat tapahtuneet hälyttävän lähellä arkaluonteisia Yhdysvaltain sotilaslaitoksia.

Salaperäiset esineet osoittivat erittäin poikkeavaa teknologiaa, kuten kykyä toimia yli 100 meripeninkulman päässä merestä, laskeutua hitaasti mereen tai, mikä on hämmästyttävää, olla päästämättä ääntä lentäessään pitkiä aikoja äärimmäisissä sääolosuhteissa.

Esimerkiksi vuoden 2019 lopulla ja vuoden 2020 alkupuolella Great Plainsin yläpuolella tapahtui muutamia merkittäviä tapauksia, joissa lainvalvontaviranomaiset havaitsivat kymmeniä UFOja, jotka toimivat yhdessä paikallaan olevan ”emoaluksen” kanssa useiden tuntien ajan. Hälyttävää on, että osa viikkoja kestäneistä tunkeutumisista keskittyi ydinohjussiilojen ja ohjusten komentoasemien ympärille, mikä vastaa vuosikymmeniä jatkunutta suuntausta, jonka mukaan poikkeuksellista UFO-toimintaa esiintyy Yhdysvaltain ydinaseiden läheisyydessä.

Samaan aikaan AARO:lla ei ole selitystä kymmenille UFO-tapauksille ilmavoimien Arizonan lentokenttien yllä vuosina 2022 ja 2023, mukaan lukien tapaukset, joissa on ollut mukana jopa kahdeksan esinettä kerrallaan, ja kohtaamiset jopa 36 000 jalan korkeudessa, mikä on paljon enemmän kuin tavanomaisten lennokkien toimintakorkeus. AARO:lla ei myöskään ole vastauksia Langleyn ilmavoimien tukikohdan yläpuolella vuoden 2023 lopulla tapahtuneeseen järkyttävään, viikkoja kestäneeseen UFOtapausten sarjaan.

Ei liene siis mikään yllätys, että keskeiset senaattorit eivät luota Pentagonin UFO-toimistoon. Panokset eivät voisi olla suuremmat.

 

Artikkelin julkaissut The Hill

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.