Tutkiiko Kiina UFOja?

Kirjoittanut Keith Basterfield

South China Morning Postin artikkeli

Viime vuonna 4. kesäkuuta 2021 julkaistiin “South China Morning Postissa” artikkeli Kiinan valtion kiinnostuksesta UAP-ilmiöihin. Artikkelin oli kirjoittanut Stephen Chen Pekingistä. Koska emme ole saaneet kuulla sen enempää Kiinan valtion kiinnostuksesta aiheeseen, ajattelin laittaa tekstin tähän.

“Kiinan puolustusvoimat käyttävät tekoälyä seuraamaan nopeasti lisääntyviä UFO-havaintoja.

* Kiinan armeijalle (PLA) nämä ovat ‘tunnistamattomia ilmaolosuhteita’ ja tekoäly on paras keino pitää niistä kirjaa

* Kiinalaiset tutkijat vahvistavat, että havaintoraporttien määrä eri puolilta maata on kasvussa, mutta avaruusolennot eivät todennäköisesti ole niistä vastuussa.

Pentagonin valmistellessa UFO-raporttejaan, Kiinan armeijan tutkijat ovat ottaneet tekoälyn käyttöön seuraamaan ja analysoimaan lisääntyviä havaintoja tunnistamattomista esineistä Kiinan ilmatilassa.

Kiinan armeijalle nämä ovat ‘tunnistamattomia ilmaolosuhteita’ — fraasi joka kuulostaa hieman Yhdysvaltain armeijan “tunnistamattomilta ilmailmiöiltä” (UAP), mutta kansa tuntee nämä paremmin tuntemattomina lentävinä esineinä, eli UFOina.

Air Force Early Warning Academyn wuhanilaisen tutkijan Chen Li:n mukaan, ihmisanalyytikot ovat olleet hämmentyneitä viime vuosina yhä vain kasvavasta havaintoraporttien määrästä, joita armeijan ja siviilien eri lähteet ovat raportoineet eri puolilta maata.

“Tunnistamattomien ilmaolosuhteiden toistuva esiintyminen viime vuosina tuo mukanaan vakavia haasteita maamme ilmapuolustukselle”, sanoi Chen vuonna 2019 julkaistussa raportissa, joka oli osoitettu vanhemmille teknologiatiedemiehille Pekingissä.

PLA:n tunnistamattomien esineiden tutkimustoimikunta luottaa yhä enemmän tekoälytekniikoihin datan analysoinnissa, Chenin raportti kertoo. Tämä lausunto on linjassa useiden muiden armeijan tutkimusten kanssa, joita on julkaistu siviilijournaaleissa, joista tuorein on viime vuoden elokuulta.

Chenin mukaan tekoälyn eräs etu on, että se kykenee “miettimään laatikon ulkopuolisesti” — tarkastamaan informaationmuruja, joita on hajallaan useissa eri dataseteissä, ja se pystyy yhdistämään ihmissilmälle näkymättömiä asioita toisiinsa, mikä auttaa määrittämään olivatko havainnot jonkun vihamielisen valtion aiheuttamia, amatööri-ilmailijoita, luonnonilmiöitä tai “muu syy”, hän sanoi.

UFO-kysymys kuitenkin on, ovatko nämä havainnot Maan ulkopuolisten olentojen avaruusaluksia. Yhdysvaltain armeija on jokin aika sitten vahvistanut joidenkin vuodettujen videoiden autenttisuuden, joita laivaston pilotit ovat kuvanneet. Näillä videoilla lentävät kohteet näyttävät liikkuvan tavalla, jota ei voida selittää nykyisen teknologian tai fysiikan lakien avulla.

Pentagonin raportti, jota kongressi vaatii näistä havainnoista, odotetaan tulevan osittain kansan luettavaksi, ja se saattaisi olla ensimmäinen kerta kun armeija on avoimesti puhunut aiheesta.

UFOt ovat herkkä aihe jokaiselle puolustusvoimalle, ei ainoastaan siksi koska ne saattavat liittyä ulkoavaruuden älykkäisiin elämänmuotoihin, vaan myös siksi koska ne saattavat olla toisen maan armeijan tunkeutumisia.

Tunkeutuva drone tai lentokone, jolla on kehittynyttä häirintäteknologiaa, esimerkiksi, voisi huijata tutkaa tai muita sensoreita luomalla haamukuvia, joita näkyy eri puolilla selittämättömällä tavalla eri sensoreissa, ja tällaiset tapahtumat yleensä ovat turvaluokiteltuja maanpuolustuksellisista syistä, tai joskus nöyryytyksen välttämiseksi.

Kiinan ainoa viranomainen on vahvistanut UFO-havainnon, joka tehtiin sotilastukikohdan yllä Cangzhoussa, Hebein provinssissa, lokakuun 19. päivänä 1998. Pekingin naapurissa olevan provinssin oman Hebei Daily -sanomalehden mukaan kaksi armeijan hävittäjää saivat komennon mennä matalalla lentävän kohteen väliin, joka ilmestyi yhtäkkisesti ilmatilaan. Kohde näytti “lyhytvartiselta sieneltä”, josta ampui alas kaksi valonsädettä. Kun hävittäjät lähestyivät kohdetta, se kiisi “kummitusnopeudella” ylös 20 kilometrin korkeuteen ennen tutkasta ja näköyhteydestä katoamistaan.

Chen ja hänen kollegansa sanovat, että PLA:lla on kolmitasoinen raportointijärjestelmä, jolla tunnistamattomia ilmakohteita käsitellään. Perustasoon kuuluvat armeijan tutka-asemat, ilmavoimien pilotit, poliisiasemat, sääasemat ja Kiinan tiedeakatemian vastuuhenkilöt, jotka kaikki keräävät niin paljon raakadataa kuin mahdollista.

Raakadata annetaan eteenpäin PLA:n keskivaiheen alueelliselle esikunnalle, joka tekee alustavat analyysit ja välittää datan eteenpäin kansallisen tason tietokantaan.

Tekoälyn avulla PLA:n pääesikunta antaa jokaiselle kohteelle “uhkaluvun” perustuen sen käytökseen, esiintymistaajuuteeen, aerodynaamiseen designiin, radioaktiivisuuteen, arvioon siitä mistä materiaalista se koostuu, sekä muihin tietoihin perustuen.

Tekoäly osaa koostaa informaatiota, joka voi auttaa määrittämään kohteen tarkoituksen. Esimerkiksi, jos samanlaisilla tunnistamattomilla kohteilla on taipumus ilmaantua suurten poliittisten tapahtumien tai armeijan harjoitusten aikaan, niitä voidaan pitää todennäköisemmin ihmisten kehitteleminä laitteina, jotka toinen maa on lähettänyt keräämään tiedustelutietoa.

Luonto on vastuussa merkittävästä määrästä epäilyttävää aktiviteettia, jota armeija havaitsee. Ionisoidut hiukkaset syntyvät ilmakehän sähköisissä ilmiöissä, jotka saavat aikaan selittämättömiä kuvia tutkiin tai sähkölaitteisiin, esimerkiksi.

Näiden tapahtumien manuaalinen tarkistaminen vie aikaa, mutta tekoäly voi nopeasti identifioida kaikkein luonnollisimmat selitykset vertaamalla ristiin eri tietoja — kuten säätietoja ja satelliittidataa — armeijan tutkijat kertovat.

Tutkatieteilijä Xi’anista, joka on Koillis-Kiinan Shanxi:n provinssissa, sanoo, että tunnistamattomien kohteiden havainnot Kiinan ilmatilassa ovat “todennäköisemmin ihmisten kuin avaruusolentojen aiheuttamia”.

Kiinan viranomaiset ovat pikkuhiljaa hellittäneet kontrolliaan matalalla korkeudella lentävistä asioista viimeisen viiden vuoden aikana, ja droneista on tullut suhteellisen halpoja ja suosittuja, hän sanoo.

Samaan aikaan Yhdysvaltain armeijan lisääntynyt aktiviteetti Etelä-Kiinan merellä ja muilla arkaluonteisilla vesillä Kiinan lähellä voi myös selittää lisääntyneet havainnot, joita ei heti osata selittää, tutkija sanoo. Tutka-asiantuntija on pyytänyt ettei hänen nimeään tuotaisi julkisuuteen aiheen arkaluonteisuuden vuoksi.

Kommentit:

1. Mitään tilastolukuja ei anneta aiemmista eikä nykyhetken havaintomääristä.

2. Mitään linkkejä tai lainauksia Kiinan tiedejulkaisuihin ei mainita artikkelissa.

3. Vaikka monet kansainväliset mediaraportit uutisoivatkin artikkelista, en löydä yhtäkään riippumatonta lähdettä, joka kykenisi vahvistamaan artikkelissa kuvatut eri tiedot.

4. Löysin yhden Chen Li:n ja muiden tutkielman otsikolla “Research on the optimization strategy of phased array radar multi-area search performance,” kirjoittanut Yiming Liu; Wen Sheng; Shihua Liu; Chen Li, joka on julkaistu 11-13. joulukuuta 2019 pidetyssä IEEE: kansainvälisessä datan- ja signaalinkäsittelyn konferenssissa. Konferenssin sijainniksi on merkattu Chongqing, Kiina.

Päivitys: 31. heinäkuuta 2022

The Liberation Times julkaisi hienon läpikäynnin Kiinan ja YK:n toimista.

 

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.