Mystiset luotaimet ovat matkalla kohti planeettaamme

Maapalloa kohti on liikkumassa kolme esinettä avaruudessa. NASA on tunnistanut vasta yhden näistä komeetaksi C/2016 jonka avaruustutkimuslaitos löysi lokakuussa 2016. NASAn mukaan tämä taivaankappale, joka siirtyy sisempään aurinokuntaan ensimmäistä kertaa ja joka päästelee kaasupilviä ja pölyä sen saapuessa lähemmäksi aurinkoa, on odotettavissa tulevan maapallon kanssa lähikontaktiin tammikuussa 2017.

Mutta avaruudessa on kaksi muuta esinettä myös ja NASAn tiedemiehillä ei ole mitään käsitystä mitä nämä ovat  (kappale 1991 VG ja kappale 2016 WF9). Se, minkä he tietävät on, että molemmat näistä ovat liikkeessä kohti maapalloa ja että niiden odotetaan liikkuvan läheltä planeettaamme.

2016 WF9:ä pidetään komeettana, mutta 1991 VG:n alkuperästä ei ole mitään havaintoa.

Mystinen puoli 1991 VG:ssä on, että se on osoittanut nopeaa rotaatiota ja, omituista kyllä, kirkkauden muutosta ajan funktiona. Tätä käytöstä, tähän aikaan, ei ole koskaan havaittu samankokoisella asteroidilla. Mielenkiintoista kyllä, astronomit sanovat että kappaleella on myös kiertorata, joka on aavemaisen lähellä omaamme.

Kappaletta pidetään poikkeavana kun otetaan huomioon sen omituinen rotaatio ja pitkäikäisyys avaruudessa. Ehdotettuja teorioita 1991 VG:lle on mm. että kyseessä on avaruusolentojen luotain, avaruusromua tai jopa pieni meteoriitti.

Edinburghin yliopiston kahden matemaatikon mukaan on paljon mahdollista että on olemassa avaruusolentojen luotaimia jotka operoivat aurinkokunnassamme. Duncan Forgan ja Arwen Nicholson ehdottavat, että emme sulje pois mahdollisuutta että kyseessä on avaruusolentojen alus.

Matemaatikot vahvistavat todennäköisyyden sille, että kehittynyt rotu voisi käyttää hyväksi tähtien gravitaatiokenttiä nopeuttamaan ”niiden” avaruusaluksia jotka matkaavat avaruuden halki.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.