Puoli miljoonaa ihmistä vaarassa kun Campi Flegrein supertulivuori herää eloon

Lähes 500 vuotta sitten purkautunut supertulivuori sylki tuhkaa Euroopan ylle kahdeksan päivää peräkkäin. Tulivuori alkaa näyttää elonmerkkejä.

Campi Flegrein supertulivuori, joka on 8 mailia leveä, sijaitsee Napolin lahden reunalla eteläisessä Italiassa ja siihen kuuluu 24 kraateria sekä useita geysireitä.

Kaasunpaine on laskenut supertulivuoressa, joka yhdistettynä veden lämpötilan kasvuun tarkoittaa, että magma saattaa lähestyä kriittistä purkautumispainetta, tiedemiehet kirjoittivat Nature-lehdessä joulukuun 30. päivänä 2016.

Supertulivuoren nimi suomeksi tarkoittaa ”palavia peltoja” ja se on purkautunut isommin 39 tuhatta ja 12 tuhatta vuotta sitten. Ensimmäinen purkaus aiheutti hirvittävät säätilan muutokset, myrkylliset määrät rikkiä ilmassa joka sai aikaan tummanpunaisia auringonlaskuja vuoden ajan, sekä suuria määriä happosateita.

Tulivuori sijaitsee suoraan yli puolen miljoonan ihmisen alla, mikä tarkoittaa tulivuoren purkauksen tapauksessa kaikkien näiden ihmisten hengen vaarantumisen. Vertailun vuoksi, kun Vesuvius purkautui ja se hautasi tuhkaan Pompeijin kaupungin, tuolloin kuoli 2000 ihmistä.

Italian hallitus on nostanut hätätilan astetta supertulivuoren kohdalla vihreästä keltaiseksi, mikä tarkoittaa sitä että vuorta pitää monitoroida 24/7, kertoo National Geographic.

Päivä Pompeijissa:

Zero One on luonut hämmästyttävän animaation kaupunkilaisten kokemasta draamasta ja terrorista kauan aikaa sitten. He näkivät Pompeijin tuhoutuvan 48 tunnin aikana tulivuorenpurkauksissa.

Blogger Tricks

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.