NSA:n disinformaatiota, osa 2

Tämä on jälleen yksi artikkeli sarjassamme satelliitin ajatuksenlukukyvystä. Artikkelin muut osat löytyvät täältä.


Ennen kuin pääsemme itse asiaan, eli NSA:n maailmanlaajuisen kuunteluverkoston tekniikan analysointiin, ajattelin käsitellä vielä yhtä disinformaation tapausta. Tämä ilmestyi Slashdot.org-sivustolla joulupäivänä otsikolla ”The Science of Santa”. Minäkään en voinut olla nauramatta.

Tässä on lainaus artikkelista:

”Joulupukki ei ole pelkkä iloinen tonttu” (engl. elf), Silverberg sanoo. ”Hänellä on todella insinööritaitoa, teknologiaa ja tiedettä koskeva ymmärrys, joka on paljon meitä korkeampi. Kaikki alkaa pohjoisnavalta, jossa joulupukilla on CIA:n hermokeskuksen veroinen tekninen laitteisto, johon kuuluu maanalainen antenni, joka kuuntelee lasten ajatuksia. ”Hän ottaa nämä signaalit ja selvittää, onko lapsi ollut tuhma vai kiltti, ja lopulta myös sen, minkä lahjan lapsi haluaa.

http://science.slashdot.org/story/11/12/25/1243230/the-science-of-santa

”Iloinen ELF” ja maanalaiset antennit, näitä juttuja ei voisi keksiä. Jätän teidät arvailemaan, kenelle kirjoittajat todella työskentelevät. Ensimmäinen kysymys, joka tulee mieleen, on CIA vai NSA? Vaikka on totta, että CIA rahoitti ja toteutti MKULTRA:n kaltaisia kokeita, kokeilujen tarkoituksena oli ihmisten kontrollointi, ei tiedonkeruu. Signaalitiedustelua harjoittavat kaikki tiedustelupalvelujen päähaarat, mutta se on oikeastaan NSA:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan GCHQ:n kaltaisten ryhmien asia. Tämä pätee erityisesti silloin, kun tarvitaan laajaa automatisoitua analyysia.

Kun tarkastellaan kaikkia eri vuotoja, jotka liittyvät hermoston etäseurantaan vuodesta 1990 lähtien, NSA on merkitty operoivaksi elimeksi. Tämä vastaa myös silminnäkijöiden antamia tietoja, sillä Yhdistyneestä kuningaskunnasta Australiaan yhteinen tekijä on ollut NSA:n kuunteluaseman läheisyys.

Toinen mielenkiintoinen asia on se, että tämä ei saanut vastakaikua Slashdot.orgissa. Se todella osoittaa, että ”massojen viisaus” on pelkkä vitsi, kun on kyse teknisen materiaalin analysoinnista. Se kertoo myös paljon länsimaiden viime vuosien koulutustasosta. Henkilökohtaisesti näen tämän kansallisen turvallisuuden uhkana, koska ihmiset eivät pysty puolustautumaan korruptoitunutta hallitusta vastaan.

Maanalainen vaiko satelliittien avulla toimiva

Tämä on itse asiassa erittäin hyvä kysymys. Myönnän, että olen harkinnut sitä vaihtoehtona. Teknisestä näkökulmasta kumpi tahansa järjestelmä toimii, mutta satelliittipohjainen järjestelmä on paljon joustavampi.

Jotta maanalainen järjestelmä toimisi, tarvitaan riittävä peittoalue, jotta kaikki antennit toimisivat yhtenä isona korvana. Kun tarkastellaan fotonien kokoa, 3000 kilometrin etäisyydeltä 100 Hz:n taajuudella 600 kilometrin etäisyydelle 500 Hz:n taajuudella, tarvitsisimme antennin 500-600 kilometrin välein ollaksemme tehokkaita ja huomaamattomia. Kuten näemme, tämä on todella hyvä etäisyys satelliitille, sillä saadaan hyvä vaste matalammilla taajuuksilla ja tähtikokoonpano voi toimia yhtenä suurena korvana.

Jos tarkastelemme NSA:n kuunteluasemia, voimme havaita, että niitä on vähintään kaksi per maa. Tyypillisesti 1000 kilometrin säteellä toisistaan. Joissakin tapauksissa tukikohdat on suljettu, kuten Saksassa teollisuusvakoilun seurauksena, mikä voisi viitata siihen, että suurinta osaa EU:sta ja Venäjästä voidaan kuunnella Britanniasta käsin. Tämä saattaa viitata siihen, että jossain vaiheessa käytettiin maanalaisia antenneja.

3000 kilometrin antennin sijoittaminen avaruuteen ei ole kovin vaikeaa, eikä se painaisi paljon. Niiden ei tarvitse olla kovin paksuja, ja jopa neljännesaaltoantenni antaa vankan vastaanoton. Lisää siihen sarja hyviä esivahvistimia, niin homma on hanskassa.

Suurin ongelma, jonka näen maanalaiseen järjestelmään perustuvassa järjestelmässä, on siirto. Lontoon kokoinen kaupunki hädin tuskin rekisteröityy suurimpaan osaan siviilien käyttämistä VLF-laitteista. Siksi hyvin harvat ihmiset ovat tienneet, että ihmiset lähettävät ELF-aaltoja. Jos kohde on kuitenkin Moskovassa, meidän on nostettava lähetystehoa, varsinkin kun taajuus nousee kohti 500 Hz:iä tai enemmän. Tämä tarkoittaa, että maanalainen lähetin voisi olla lähteen lähellä olevien siviililaitteiden havaitsemisalueella.

Jos meillä olisi avaruudessa sijaitseva järjestelmä, tehotiheys olisi tasainen pinnalla, ja havaintolaitteiden olisi päästävä kiertoradalle signaalin löytämiseksi.

Sanoessani kaiken tämän ei ole mitään syytä, miksi jonkinlainen kaksoisjärjestelmä ei voisi myös olla olemassa.

Kentän voimakkuus

Yksi alue, josta haluaisin myös puhua, on kentän voimakkuus. Niille, jotka eivät ole tietoisia siitä, että ELF-radioaallot ovat vuorovaikutuksessa kehon kanssa, kerrotaan tästä Maailman terveysjärjestön asiakirjasta:

Lyhytaikaiset vaikutukset

Korkeilla tasoilla (reilusti yli 100 µT) tapahtuvalla akuutilla altistumisella on todettuja biologisia vaikutuksia, jotka selittyvät tunnustetuilla biofysikaalisilla mekanismeilla. Ulkoiset ELF-magneettikentät aiheuttavat kehossa sähkökenttiä ja -virtoja, jotka hyvin suurilla kenttävoimakkuuksilla aiheuttavat hermo- ja lihasstimulaatiota ja muutoksia hermosolujen herätettävyydessä keskushermostossa.

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs322/en/index.html

Jotta kaikki saisivat vertailukohdan, on syytä panna merkille seuraavat seikat:

Suurin osa sähköenergiasta toimii taajuudella 50 tai 60 sykliä sekunnissa eli hertsiä (Hz). Tiettyjen laitteiden lähellä magneettikentän arvot voivat olla muutaman sadan mikroteslan luokkaa. Voimajohtojen alapuolella magneettikentät voivat olla noin 20 µT ja sähkökentät useita tuhansia voltteja metrillä.

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs322/en/index.html

Selittääksemme ihmiskehon kanssa vuorovaikutuksessa olevan hyvin heikon kentän vaikutukset meidän on otettava käyttöön ”yleisen herätettävyyden” käsite. Suurilla magneettikentän voimakkuuksilla ihmiskehon hermot ovat ”yleisesti kiihtyviä”. Toisin sanoen suuri magneettikentän voimakkuus aiheuttaa energiansiirtoa laajalla alueella hermosoluja, mikä saa ne laukeamaan epäsäännöllisesti.

Meitä kiinnostaa ”valikoiva herätettävyys”, joka ohjaa käyttöä synteettisessä telepatiassa (eli hermostollisessa etäviestinnässä). Pienillä kenttävoimakkuuksilla absorptiota tapahtuu vain niissä neuroneissa tai klustereissa, jotka ovat resonanssissa ulkoisen kentän kanssa. ”valikoivan herätettävyyden” ansiosta neuronia tai klustereita voidaan soittaa melkein kuin pianoa aistiharhojen aikaansaamiseksi. Tämä hienojakoinen pääsy neuroneihin tai klustereihin tarjoaa suoran pääsyn aivojen eri alueille.

Terveysvaikutusten osalta järjestelmä on hienojakoisen pääsyn aseistamisen ulkopuolella ”mahdollisesti syöpää aiheuttava” ja voi aiheuttaa aivovaurioita tuhoamalla neuroneita tai klustereita.

Seuraavalla kerralla

Kokoamme koko järjestelmän yhteen seuraavassa artikkelissani ja tarkastelemme sitä NSA:n tiedustelutietoja keräävän verkon yhteydessä.

 

Artikkelin julkaissut newsvine.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.